Printi si printese

A fost o data ca niciodata o printesa. Avea doar 5 ani dar era tot ceea ce parintii ei aveau mai scump pe lume. Si era normal sa fie asa.
La fiecare aniversare ii organizau cate o petrecere care sa o depaseasca pe precedenta, din toate punctele de vedere. Numarul invitatilor crestea de la an la an, bucatele erau din ce in ce mai numeroase iar animatorii erau din ce in ce mai bine instruiti si aveau numere din ce in ce mai complexe. Fetita crestea si era necesar ca spectacolul creat pentru petrecerea ei sa fie mai complicat si sa aiba o durata mai mare.
Incepea si ea sa inteleaga toate eforturile care se realizau pentru ea. Parintii faceau pregatori intreg anul pentru ca isi doreau ca ziua copilei lor sa fie perfecta si toate detaliile sa fie puse la punct.
Toti credeau despre printesa ca este foarte rasfatata, dar parintii ei isi doreau doar sa multumeasca pentru darul pe care l-au primit de la Dumnezeu. De aceea sarbatoreau de fiecare data ziua fiicei lor. Se chinuisera mult timp pana sa reuseasca sa aiba aceasta fetita. S-au rugat mult si atunci cand Dumnezeu le-a ascultat ruga, au fost cei mai fericiti. Si acum voiau doar sa sarbatoreasca acea zi minunata din fiecare an. Ziua in care ei au devenit parinti, ziua in care copila lor minunata a venit pe lume.

Micuta printesa nu era deloc rasfatata, era chiar foarte modesta si isi iubea parintii pentru ceea ce erau ei, nu pentru ca ii faceau toate poftele. De multe ori nici nu isi dorea foarte multe. Daca avea putin timp pe care sa il petreaca alaturi de mama ei, sau alaturi de tatal ei, era cea mai fericita. Aceste momente nu puteau fi inlocuite nici macar de o zi intreaga in parcul de distractii. Fetita intelegea ca era importanta pentru parintii ei. Si ei erau foarte importanti pentru ea si facea tot posibilul sa le arata asta. Le pregatea de fiecare data cate un cadou realizat cu manutele ei. Culegea flori si facea coronite pentru mamica ei, sau felicitari pe care le oferea cu ocazia diferitelor sarbatori.
Era cel mai minunat copil, copilul pe care toti parintii si l-ar dori.

De aceea parintii organizeaza cele mai frumoase petreceri copii. Pentru ca isi doresc sa celebreze darul minunat pe care l-au primit. Si pentru ca isi doresc sa le ofere copiilor lor, tot ceea ce ei au mai bun de dat.
Nu neg faptul ca sunt si foarte multi parinti nu tocmai intelepti, care consuma o multime de bani pentru petreceri exorbitante pentru copii care nu merita atat de mult. Si astfel nu fac decat sa isi transforme odraslele in persoane care cred ca lor li se cuvinte totul si care cred ca nu e necesar decat sa ceri, pentru a primi.

Petrecerile pentru copii trebuie realizate in anumite limite. Si cel mai important, trebuie sa ne educam copii, pentru a-i face sa inteleaga ca trebuie mai intai sa ofere, pentru ca mai apoi sa primeasca rasplata.


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Un concealer de calitate ascunde imperfectiunile tenului

Recenzie Carte si Film: Baiatul cu Pijamale in Dungi

CONCURS ANIVERSAR - 2 ANI de BLOGGING