Legenda celor 12 plante


Au fost odata, ca niciodata, 12 vraci.
Fiecare avea propriile leacuri si remedii impotriva bolilor, bazate pe o planta unica, o planta careia ei ii purtau numele.

Salix a ales Salcia pentru toate potiunile pe care le crea. Era pentru el, elementul suprem si il folosea mereu.
A ales salcia pentru ca avea proprietăţi antiinflamatorii. Era utilizată frecvent ca adjuvant în tratamentul bolilor reumatice. Datorită calităţilor hemostatice şi cicatrizante era utilizată şi în caz de afecţiuni ale pielii (răni, ulceraţii, hemoroizi).

Prunus, inca de mic copil, a ales Migdalul ca si calauzitor al sau. Toate leacurile sale aveau ca element principal migdalul, pentru ca ajuta la vindecarea ulcerului gastric, gastritei, afecțiunilor digestive, tusei, afecțiunilor aparatului urinar și genital.

Betula, cel de-al treila vraci, se concentra in jurul Mesteacanului pufos. Acesta era nelipsit din viata vraciului, exploatandu-l neincetat. In fiecare zi ii descoperea noi si noi calitati: stimulent al funcţiilor de detoxifiere hepatică, tonic şi stimulent general în stări de astenie psiho-fizică şi epuizare.

Tilia era legat de Teiul argintiu printr-o putere supranaturala. Nu stia cum, dar de fiecare data se intorcea la teiul sau. Vraciul credea ca nu el l-a ales pe tei, ci teiul l-a ales pe el. Si era multumit de asta pentru ca teiul argintiu era adjuvant în tulburările cardiace provocate de stres, nervozitate, hipertensiune, dischinezie biliară hipertonică, colite spastice si el il folosea cu succes pentru bolnavii sai.

Ribes avusese probleme de sanatate si viata lui a fost salvata cu ajutorul Coacazului negru. Astfel ca pentru a-i multumi, i-a ramas fidel in continuare, utilizandu-l pentru a-i salva si pe ceilalti. Acesta avea proprietăţi antianginoase și febrifuge, detoxifiante și antialergice. Sub acţiunea sa calmantă hipotensivă și diuretică angina se ameliora.

Magnolia, vraciul dinspre vest, nu putea sa nu isi aleaga insasi Magnolia ca si element divin. Pentru el asa se comporta magnolia, ca un element divin pentru ca era adjuvant în infecții intestinale, meteorism, colon iritabil, regla motilitatea gastro-intestinală și refacea flora microbiană intestinală.

Zingiber era cel mai tanar dintre cei 12 vraci, dar asta nu l-a impiedicat sa reuseasca sa isi exploateze planta la maximum, afland despre toate caracteristicile sale. El isi alesese ghimbirul pentru ca favoriza reechilibrarea florei bacteriene intestinale.

Sambucus se simtea calauzit de socul din fata casei inca de cand era copil. Dar abia mult mai tarziu a descoperit toate efectele pe care acesta le putea avea: ajuta la eliminarea toxinelor prin transpiraţie şi la ameliorarea simptomelor provocate de infecţiile căilor respiratorii.

Urtica a fost singurul care s-a incumetat sa studieze Urzica asa cum aceasta merita. Toti fugeau de ea considerand ca iritatia pe care aceasta o producea, era singurul sau efect. Dar Urtica a vrut sa dovedeasca pretul urzicii si a reusit asta, afland toate proprietatile sale: avea efect diuretic şi înlătura astfel din organism surplusul de apă şi toxinele, ajuta la îmbunătăţirea imunităţii şi reducea frecvenţa bolilor infecţioase, întărea organismul.

Hordeum a aflat prima data de Orzul verde, cand tatal sau i l-a aratat. A fost o atractie a vraciului spre acel element si de atunci nu a putut sa nu aiba orz in casa. L-a folosit in toate potiunile si a reusit sa il intrebuinteze in multe afectiuni: încetinea procesul de îmbătrânire, regla metabolismul, revitaliza organismul prin aportul de proteine, vitamine, minerale, enzime.

Querqus se simtea puternic si nu vroia sa isi aleaga decat o planta pe masura. Pentru multi ani a cautat acea planta pe care el o considera asemeni lui. Cand a zarit Stejerul, falnic si puternic, a stiut ca el este planta lui si a trebuit sa il studieze, descoperind ca este indicat în astenie fizică şi psihică, astenie sexuală în andropauză şi menopauză, constipaţie, paradontoză, alergii.

Ginkgo este cel mai batran vraci si el considera ca este si cel mai inzestrat cu tehnica intrebuintarii plantelor pentru salvarea oamenilor. El crede ca planta sa, Ginkgo Biloba este planta cea mai nobila si cea mai valoroasa pentru ca este folosita pentru creşterea performanţelor intelectuale, în stări de suprasolicitare, migrene, stări de oboseală cronică, stări depresive şi anxioase, tulburări ale circulaţiei venoase, tromboze, tromboflebite, sindromul de "picioare grele”.


Intr-un an, regele care domnea peste toate tinuturile, s-a imbolnavit grav. Nimeni nu stia ce se intampla cu el asa ca regele a plecat in cautarea leacului. A mers la toti cei 12 vraci si a asteptat sa se insanatoseasca. Fiecare si-a folosit planta pentru a realiza o potiune dar niciuna nu a fost suficienta pentru regele lor. Acesta se simtea din ce in ce mai rau si toti credeau ca nu mai exista speranta.

Cel mai tanar dintre ei, Zingiber, a propus o intalnire a tuturor cei 12 vraci. S-au sfatuit si dupa multe certuri au convenit sa foloseasca toate cele 12 plante pentru a crea o potiune. Dupa 12 zile, care au parut secole pentru regele lor, ei au reusit sa produca potiunea perfecta. Erau multumitit de ea si aveau mare speranta ca va fi o potiune ce va aduce salvarea. I-au dat-o regelui si au asteptat. Au asteptat 1 zi si o noapte dar regele nu parea sa se simta mai bine.
Dar la sfarsitul zilei a doua, regele dadea semne de revigorare. Se simtea mult mai bine, mai plin de viata, se simtea sanatos.

Vracii si-au dau seama astfel ca cele 12 plante sunt facute sa lucreze impreuna pentru un efect mult mai intens si astfel au hotarat ca cel mai bine este sa colaboreze.

Regele a pastrat potiunea salvatoare si drept dovada aceasta se foloseste si astazi pentru refacerea stării de bine a organismului, având efecte benefice asupra imunităţii, sistemului circulator, sistemului digestiv, cu un aport semnificativ de vitamine, proteine şi enzime.













Comentarii

  1. Ce poveste frumoasa!M-am simtit ca un copil ce vede o carte cu basme si cu vrajitori ca Merlin :D
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ma bucur mult ca ti-a placut.. :) si eu ma uit la filme cu merlin .. sau asemantoare.. imi plac mult.. :)
      chiar acum ma joc ceva cu vrajitori.. :D hihi :D

      astept si povestea ta :D

      pupici!

      Ștergere
  2. chiar o poveste frumoasa, nu am mai citit-o nicaieri:d merci ca ne-ai impartasit-o

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ma bucur ca ti-a placut.. :) e scrisa de mine

      pupici!

      Ștergere
    2. cherry queen a nostra e talentata ;).

      Ștergere
    3. :D multumesc frumos Alina.. :D esti tu prea draguta :P

      pupici!

      Ștergere
  3. Frumoasa, frumoasa povestioara. :)
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  4. draguta povestire , chiar sunt niste plante binefacatoare !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da.. intr-adevar.. :) sunt niste plante care au mari beneficii :)
      ma bucur ca ti-a placut povestirea
      pupici!

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Un concealer de calitate ascunde imperfectiunile tenului

Recenzie Carte si Film: Baiatul cu Pijamale in Dungi

CONCURS ANIVERSAR - 2 ANI de BLOGGING