Cartea Saptamanii: Sunt o Legenda

Buna, fetelor!
Daca pana acum imi era usor sa aleg o carte pentru recenzia din fiecare saptamana, pentru ca terminam frecvent diverse romane si aveam material chiar si pentru cateva saptamani viitoare, astazi pot spune ca decizia a fost foarte grea.
Saptamana aceasta nu am reusit sa termin nici o carte pentru ca sunt in plina sesiune si examenele bat la usa. Asa ca a trebuie sa rascolesc biblioteca in cautarea unei carti pe care am citit-o mai demult dar despre care nu am apucat sa va vorbesc.

Am dat peste Sunt o Legenda, de Richard Matheson si m-am intrebat cum de mi-a scapat pana acum. :D

Am primit aceasta carte cu foarte mult timp in urma, datorita castigarii unui concurs pe Cinemagia, care m-a bucurat tare mult.
Oricum, tot ceea ce are legatura cu diverse carti, pentru mine reprezinta o bucurie foarte mare.
Am citit-o imediat dupa primire si am ramas impresionata in urma lecturii.

Coperta este inspirata din ultima ecranizare a cartii, cea in care Will Smith are rolul principal. Am vazut si filmul dar raman la parerea mea generala si anume ca filmele sunt intotdeauna mai slabute. Oricum a fost o ecranizare buna. Stiu ca mai sunt si cateva filme mai vechi realizate tot dupa aceasta carte dar inca nu le-am vazut pentru a putea face o comparatie intre ele.

"Poate că Robert Neville este singurul supravieţuitor al unei molime incurabile care a transformat fiecare bărbat, fiecare femeie şi fiecare copil în creaturi nocturne însetate de sânge, decise să-l extermine. Ziua, umblă după hrană şi provizii, disperat să gasească vreun alt posibil supravieţuitor... Dar, de pretutindeni, este urmărit de fiinţe spectrale, infestate, care îl pândesc în aşteptarea unei mişcări greşite... Ce, fără doar şi poate, va veni cândva.."

Asta aflam de pe spatele cartii, o introducere ce pe mine m-a facut sa vreau sa citesc acest roman cat mai repede. Daca scurta descriere de pe coperta nu ma atrage, acel roman sta pe raft mult si bine, desi poate ca actiunea este una extrem de buna.

Un alt comentariu care m-a facut sa vreau sa lecturez Sunt O Legenda este si cel al lui Stephen King: "Carti precum Sunt O Legenda au fost o sursa de inspiratie pentru mine".

Actiunea romanului incepe in ianuarie 1976, cu urmatoarea fraza:
"In acele zile noroase, Robert Neville nu ştia niciodată sigur când asfinţea soarele şi uneori ei apăreau pe străzi înainte ca el să poată ajunge acasă."

Se creaza deja imaginea care ne va insoti pe tot parcursul romanului. Robert Neville este probabil singurul supravietuitor al unei molime care a ucis o foarte mare parte a populatiei iar cei care nu au murit, au fost transformati in morti vii care acum incearca sa il transforme si pe Robert intr-unul de-al lor.
Acest vampiri sunt sensibili la razele soarelui, asa ca Robert profita de fiecare zi pentru a porni in cautarea unor alti supravietuitori sau a unui remediu pentru molima. De asemenea in escapadele sale el bate tarusi in vampirii adormiti, omorandu-i astfel pentru totdeauna.
Dar ce se intampla atunci cand nu mai are timp sa se intoarca acasa inainte de apusul soarelui? Ce se intampla atunci cand toti cei infestati vin dupa el si incearca sa il transforme?

Reuseste oare Neville sa mai gaseasca pe cineva asemeni lui? Sau intr-adevar este el singurul supravietuitor al acestei molime ucigatoare?

Personajul principal ne este descris pana in cele mai fine detalii, astfel ca ajungem sa ne identificam cu el. Fiind singurul personaj constant si singurul personaj real, nu este dificil sa incercam sa intram in pielea lui, pentru a putea sa ii intelegem trairile si deciziile.

Toate momentele sunt relatate cu foarte multe amanunte, astfel ca si vampirii par foarte reali si parca imaginea lor iti trece prin fata ochilor odata cu parcurgerea randurilor descriptive.
Autorul reuseste sa te introduca exact in mijlocul actiunii si sa simti ca tu esti cel care traieste toate acele intamplari. Ca tu esti cel care alearga, incercand sa scape de urmaritori. Ca tu esti cel care simte teroarea atunci cand vampirii incearca sa iti patrunda in casa.

O carte care m-a impresionat si pe care o recomand cu drag iubitoarelor de gen.

O puteti gasi si in aceasta librarie online, alaturi de alte carti online din acelasi gen literar.


Abia astept sa citesc si recenziile prietenelor mele:
Ana
Iulia
Gabriela


Comentarii

  1. Am vazut filmul si m-a impresionat foarte mult!!!
    L-am vazut de vreo 5 ori si de fiecare data exact aceeasi senzatie de frica si de mila mi-a lasat...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ma bucur sa aflu asta :D
      si eu l-am vazut si chiar a fost o ecranizare buna :D
      pupici!

      Ștergere
  2. Cred ca filmul l-am vazut...nu stiu de ce imi pare cunoscuta descrierea. Foarte faina, oricum! Acum ma pun sa fac si eu recenzia mea :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mi se intampla si mie sa nu mai stiu exact daca am vazut anumite filme.. :D
      pupici!

      Ștergere
  3. Filmul l-am vazut si mi-a placut.Sunt sigura ca mi-ar placea si cartea, asa cum spui si tu, cartile bat filmul. :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Aceste tipuri de carti sunt cele mai bune, cele in care simti si tu ca esti acolo, ca faci parte din actiune si incerci sa scapi cu bine, am sa tin cont si poate o s-o cumpar si eu:)Eu am tocmai am terminat Iubit de imprumut, mi-a placut:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. asa este.. :D le prefer pe acestea relatate la persoana I :)
      pupici!

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Un concealer de calitate ascunde imperfectiunile tenului

Recenzie Carte si Film: Baiatul cu Pijamale in Dungi

CONCURS ANIVERSAR - 2 ANI de BLOGGING