Eu citesc! Tu citesti?

Buna ziua, fete frumoase!

Saptamana aceasta a fost una foarte prospera pentru mine. M-am apucat de ceva ce mi-am dorit de multa vreme si tot amanam. Acum nu mai pot da inapoi si ma simt perfect. E vorba despre mersul la sala. Mi-am facut un abonament pe 4 luni si deja am fost la cateva ore de aerobic. Imi place foarte mult ceea ce invat acolo si poate o sa va povestesc si voua cate ceva despre diferitele programe, ca sa stiti la ce sa va asteptati daca si voi vreti sa mergeti la aerobic.

Pentru astazi, mi-am dorit sa raspund provocarii Libris, pentru ca este o librarie online pe care o apreciez, pe care o iubesc si despre care pot spune ca face parte din stilul meu de viata.

Asa cum sportul si dieta fac parte dintre stil de viata pentru un corp sanatos, asa si cartile fac parte dintr-un stil de viata care te ajuta sa iti mentii mintea sanatoasa.

Cei de la Libris au o dilema si se intreaba daca tinerii de astazi citesc la fel de mult ca tinerii din vremurile de demult. Ei bine, raspunsul meu este foarte simplu. Da! Cu toata convingerea pot spune ca tinerii de astazi citesc chiar mai mult. Pentru ca cititul a devenit o pasiune mult mai accesibila fata de cum era in urma cu 20-30 de ani.

O parte din biblioteca mea superaglomerata
Imi mai povesteste mami uneori cum era in tineretea ei. Isi dorea mult sa citeasca, pentru ca si ei ii place asta si eu am mostenit pasiunea de la ea, dar cartile nu se gaseau pe toate strazile si erau destul de scumpe. Se promovau cartile cu un caracter istoric, mai mult razboi si mai putin alte subiecte. La fiecare salariu cumpara cate o carte, pentru ca, desi nu erau subiecte care sa ii starneasca neaparat interesul, le prefera pe acelea in detrimentul lipsei totale.

Dar acum cartile ne sunt mult mai la indemana, atat in varianta lor fizica, dar mai ales in varianta virtuala. Cine isi doreste sa citeasca, o poate face acum intr-o multime de moduri. Eu prefer varianta clasica pentru ca nimic nu e mai frumos decat sa stai seara in pat, cu o veioza aprinsa langa pat si sa dai fila dupa fila in timp ce mai afli cate ceva din cartea ta favorita. Nimic nu se compara cu foile fine, sau rugoase ale cartilor pe care le apreciem, mirosul acela de neconfundat care te indeamna sa citesti, literele frumos conturate care incep sa joace atunci cand obosesti.
O parte din biblioteca mea superaglomerata - raftul cu retete si med-stuff
Tinerii citesc! Eu ii vad peste tot. Am o multime de prietene si prieteni la facultate care povestesc frecvent despre ce carti au mai terminat; Care isi ofera chiar carti cadou atunci cand e vreo ocazie speciala. Si asta spune multe. Si pentru mine cel mai frumos cadou ar fi tot o carte bine aleasa.

Am prietene care mereu ma intreaba ce alte carti le mai recomand si eu stiu ca a doua zi trebuie sa merg cu sacosa plina de carti care mi-au placut, pentru ca imi place sa le imprumut si celor pe care ii stiu pasionati.
O parte din biblioteca mea superaglomerata
Imi aduc aminte si acum de pauzele din liceu cand ne adunam mai multi in cateva banci si citeam, dupa care impartaseam impresii. Si apoi faceam schimb de carti pentru a avea subiecte comune.

Tinerii citesc! Si puteti observa asta prin multitudinea de bloguri de recenzii de carti. Numai eu urmaresc o multime si sunt sigura ca exista mult mai multe.

Cumparam carti online si asta ne-a usurat munca. Nu mai trebuie sa umblam prin librarii pentru a gasi o carte care poate fi pe gustul nostru. Acum avem toate infomatiile pe intenet si totul a devenit mult mai usor. Acesta pasiune a devenit mai accesibila si mai ieftina odata cu trecerea timpului si din acest motiv noi putem citi mai mult decat au facut-o predecesorii nostri.
O parte din biblioteca mea superaglomerata


Eu citesc! Tu citesti?



Comentarii

  1. Buna ziua, prosperitate! :)
    Mi-a placut ideea cu care ai inceput postarea...
    Obisnuiesc sa ofer carti in dar si imi place tare mult si cand primesc!
    Eu vreau sa citesc, m-am lenevit in ultima perioada, ma inghite blogosfera asta! :)))

    Puupp, draga Dienusa!
    Ilda
    Lavender Thoughts

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. pe mine din contra, ma ajuta sa ma tin de cati pentru ca stiu ca trebuie sa postez cate o recenzie in fiecare joi. :D te poti alatura noua ca sa fii in priza. :D
      puup!

      Ștergere
  2. si eu citesc! :D

    cate carti dragalase am vazut eu acolo in poza si se vede ca le pastrezi intacte :).

    succes!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce de carti ai:)
    Si eu citesc, desi recunosc ca nu este prima mea optiune cand am timp liber si pot face ce imi doresc! As vrea uneori sa imi fi placut mai mult sa citesc, insa este bine si asa...Chiar ieri ma gandeam sa intru pe Libris sa vad ce gasesc pe acolo ! :)
    Pupici
    http://loredanamanciu.blogspot.ro

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. si parca tot sunt putine. as cumpara cate o carte in fiecare zi si nu mi-ar fi de ajuns. :D
      pupici!

      Ștergere
  4. in ultima vreme nu prea mai am timp de citit, dar am de gand sa lucrez la asta :)

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Un concealer de calitate ascunde imperfectiunile tenului

Recenzie Carte si Film: Baiatul cu Pijamale in Dungi

CONCURS ANIVERSAR - 2 ANI de BLOGGING