Cum combatem efectele frigului asupra tenului?

Hey!
Cum mai e vremea la voi? Aici vremea incearca sa isi revina si eu sper sa si reuseasca, sa pot ajunge si eu acasa. :) Sunt de doua saptamani in Constanta... nu am mai stat niciodata asa de mult. :)
Mi-au ajuns si cateva comenzi si asta e un motiv in plus pentru care vreau sa ajung acasa. Curiozitatea e foarte mare :))
Daca reusesc sa ajung cu bine poate fac si o postare cu ultimele achizitii, asa ca va rog sa va rugati pentru mine :)

Dar, sa nu ne mai facem griji pentru asta, ci sa ne gandim mai mult la pielea noastra, care are nevoie de o ingrijire suplimentara in aceasta perioada.
Daca pana acum ne luptam cu excesul de sebum sau ne bucuram de o piele normala, datorita frigului pielea devine mai uscata si mai fragila si necesita o ingrijire speciala.
Eu am un ten mixt si ma confrunt des cu excesul de sebum mai ales in zona T. Dar de cand a venit frigul, am parte de zone care se exfoliaza, in jurul nasului si putin pe frunte, asa ca trebuie sa acord o atentie mai mare, atunci cand vine vorba despre ingrijirea pielii.
Din cauza frigului si a aerului mai uscat, pielea sufera si noi trebuie sa o ingrijim intr-un mod special. Temperaturile scazute impiedica si formarea sebumului, cel care forma o bariera protectoare, rezultand o piele sensibila si fara vitalitate. Oxigenarea redusa apare tot din cauza frigului, asa ca efectele negative asupra tenului sunt foarte multe si trebuie sa le combatem.

Eu deja ma pregatesc sa infrunt aceasta perioada cu o serie de uleiuri vegetale pe care sa le aplic seara, de 2-3 ori pe saptamana. Pentru tipul tenului meu cele mai potrivite ar fi uleiul de jojoba si uleiul de struguri. In timp ce primul este potrivit pentru toate tipurile de piele, al doilea este destinat in special tenului gras.

Oricum ambele ofera o hidratare mult mai buna decat cremele si cred ca mi-ar fi de mare ajutor in aceasta perioada.
Un astfel de ulei, aplicat de cateva ori pe saptamana, mai ales seara, cred ca ar reda stralucirea tenului, pierduta din cauza conditiilor meteo. :) Noaptea, tenul are timp sa se regenereze si sa absoarba toate beneficiile oferite de uleiurile vegetale.
Pe timpul zilei voi avea nevoie de o crema intens hidratanta, dar totusi destinata tipului meu de ten, pentru a nu il incarca prea tare.
Chiar daca tenul are nevoie de o hidratare mai puternica in aceasta perioada, trebuie totusi sa tin cont de faptul ca am tenul mixt si sa ii respect aceasta conditie. De aceea exista o multime de produse special create pentru fiecare tip de ten.
Indiferent de nevoile pe care le aveti, nu uitati de tipul de ten pe care il "detineti" si incercati sa folositi produse destinate lui.

Asadar, pentru aceasta perioada atat de nefavorabila pnetru mine, voi incerca sa folosesc in fiecare zi o crema intens hidratanta pentru ten mixt iar de 2-3 ori pe saptamana, doar seara, sa aplic pe ten cativa stropi de ulei vegetal. Astfel incerc eu sa combat efectele negative pe care frigul le are asupra pielii mele.

Voi ce metode folositi pentru a avea o piele frumoasa chiar si pe timpul iernii?


Comentarii

  1. si eu am tenul mixt
    dar de cand a dat frigul e mai mult uscat
    se usuca in zona nasului mai mult si se cojeste!
    aplic crema de la oxyance pt ten uscat! si uleiul de la Melvita

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. asa patesc si eu. dar parca nu as vrea sa folosesc o crema pentru ten uscat. in schimb uleiul e bine venit. :)
      pupici!

      Ștergere
  2. Eu seara alternez untul de cacao cu uleiul de lavanda.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. sunt perfecte uleiurile pentru seara. eu il folosesc pe cel de struguri :)
      pupici!

      Ștergere
  3. Bine ca e unul facut special si pentru tenul gras, in general nu toate uleiurile sunt pentru tenul gras si ajung sa-ti blocheze porii.. Si uite asa, am tenul plin de acnee :)))
    http://allaboutmakeupandbeauty.wordpress.com/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. asa este. :) de aceea l-am ales pe cel cu struguri, pentru ca e special pentru tenul gras, si nu ajunge sa ne faca mai mult rau decat bine. :)
      pupici!

      Ștergere
  4. eu nu prea imi schimb rutina pt ca mai mereu ma confrunt cu pielea uscata, dar acum folosesc nutritic de la la roche posay si-mi place mult :)



    ;))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. tenul meu e cam pretentios si se pare ca i s-a urat cu binele. :)))
      pupici!

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Un concealer de calitate ascunde imperfectiunile tenului

Recenzie Carte si Film: Baiatul cu Pijamale in Dungi

CONCURS ANIVERSAR - 2 ANI de BLOGGING