Cartea saptamanii: Rapita la 12 ani

Buna dimineata, fete frumoase!

Astazi este joi, asa ca avem in program o noua recenzie, a ultimei carti pe care am terminat-o. Este recenta in mintea mea pentru ca am finalizat-o chiar aseara si astazi m-am trezit cu chef sa va povestesc despre ea. :)

Este vorba despre o poveste adevarata, traita de autoarea Sabine Dardenne, atunci cand avea 12 ani:


Actiunea incepe in Belgia, 1996, perioada in care un pedofil se plimba liber dupa ce fusese eliberat pentru buna purtare. Acesta este si motivul pentru care Sabine a dorit sa scrie aceasta carte. Pentru a se lua masuri si pentru a nu mai fi eliberati pedofilii inainte de vreme.
Un alt motiv pentru care aceasta carte a vazut tiparul este pentru ca autoarea nu mai dorea sa fie in permanenta intrebata despre acea perioada nefasta din copilaria sa. Astfel a preferat sa astearna totul pe hartie si sa faca publica aceasta poveste. Toti vor sti si ea nu va mai fi nevoita sa isi reaminteasca.

Sabine mergea cu bicicleta spre scoala in ziua in care a fost rapita. Nu stia ce se itampla cu ea si se credea viteaza la inceput, raspunzand si parand fiecare actiune a rapitorilor sai.

A fost mintita, iar ea, in inocenta varstei de 12 ani, credea tot ceea ce ii spunea rapitorul. A facut-o sa creada ca el este de fapt salvatorul ei si ca trebuie sa faca tot ce ii spune pentru ca altfel, un sef va veni si o va tortura.

A trait 80 de zile in captivitate, 80 dezile de teroare, in care singura alinare venea din scrisorile pe care le putea trimite acasa dar despre care nu stia ca nu vor ajunge niciodata la destinatar.

Sabine nu a fost foarte apropiata de ai sai parinti. Era un copil problematic si mereu s-a simtit oaia neagra a familiei. Multa vreme s-a considerat vinovata si a crezut ca merita aceasta pedeapsa pentru toate relele pe care le-a facut.

Dupa ce a fost eliberata, Sabine a reusit sa treaca destul de repede peste socul momentului insa intotdeauna vor exista traume care o vor urmari.

O poveste foarte frumos relatata, foarte trista si dureroasa, din care sper ca cei implicati au reusit sa invete ceva si sa nu mai elibereze atat de timpuriu criminalii.

Este o carte frumoase, o lectie despre supravietuire si de putere, pe care v-o recomand cu drag.

O gasiti la aceasta librarie online, la un pret foarte mic.

Acum haideti impreuna sa citim si recenziile scrise de  Gabriela si Claudia.






Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Un concealer de calitate ascunde imperfectiunile tenului

Recenzie Carte si Film: Baiatul cu Pijamale in Dungi

CONCURS ANIVERSAR - 2 ANI de BLOGGING