Remarcabil


Prima zi de scoala...
Totul e nou... cladire noua... oameni noi.. profesori noi....
Un copil sfios isi face cu greu drum prin multimea de figuri noi.... isi face cu greu drum prin viata...
Copilul incearca... incearca sa recunoasca pe cineva.. dar nu... nimic nu i se pare familiar...
Doar... parca ... parca acolo este cineva ... cineva care se uita cu ochi blanzi si calzi... care parca ar spune: "nu iti fie frica, totul e bine, hai... ai curaj.. si ai incredere in tine". Incredere.. acest cuvant inseamna mult pentru copilul sfios... dar venind de la acea persoana.. parca totul pare usor.. atat de usor incat nici un obstacol nu poate sta in picioare in fata sa.
El e profesorul D. pe care toti il admira si protectorul celor noi... protectorul celor firavi.
El e profesorul D... cu ochelarii fumurii ce ii stau pe nasul acvilin dar totusi atat de bine proportionat cu restul chipului.... cu ochii caprui care te fac sa te simti mai bine doar privindu-i...
Astazi poarta sacoul gri asortat cu blugii in aceeasi nuanta.... este la fel de elegant ca de obicei. Pe sub sacou i se zareste o bluza gri petrol care se imbina perfect in tinuta... in tinuta eleganta dar in acelasi timp practica.
Profesorul D. pare ca se simte foarte bine astazi.... dar nu doar astazi... Are acelasi aer confortabil intotdeauna ...pe care il transmite si elevilor sai. Acel aer confortabil care te face sa uiti de orice si care te ajuta sa treci peste teama inceputului.

Dar astazi... astazi programul lui s-a terminat.... Copilul sfios... il vede plecand...
Se intristeaza.. pentru ca singura figura care il face sa se simta mai bine.. dispare si il lasa singur sa se lupte cu multimea ce se revarsa peste el.
Profesorul D pleaca...
Copilul il urmareste cu privirea si il vede urcandu-se in masina sa.... la fel de eleganta dar practica in acelasi timp... asa cum se poarta si profesorul....

Masina argintie cu design aerodinamic aluneca usor in departari si copilul nu o mai zareste...
Se gandeste apoi ca acea Toyota Avensis se potriveste ca o manusa profesorului si nici un altul nu ar fi aratat la fel la volanul acestei masini....

Profesorul D. e singura persoana care s-a remarcat din multime in prima zi de scoala.... si acea masina il ajuta chiar si mai mult sa fie remarcabil... desi cred ca o face fara intentie... Profesorul D este astfel prin naturalete si bunatate... prin duiosie dar si prin respectul cu care ii trateaza pe ceilalti ... respect care atrage respect de la cei care il inconjoara.







Aceasta postare e scrisa pentru SuperBlog 2012.

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Un concealer de calitate ascunde imperfectiunile tenului

Recenzie Carte si Film: Baiatul cu Pijamale in Dungi

CONCURS ANIVERSAR - 2 ANI de BLOGGING