Cartea saptamanii: Luminile Nordului

Buna dimineata, fete frumoase!
Saptamana aceasta am cam avut ceva probleme cu somnul. Ma trezesc foarte devreme si ma foiesc minute in sir fara sa reusesc sa ma odihnesc. Cu siguranta este si datorita faptului ca am schimbat locul, dar sunt si cateva griji care ma obosesc si nu ma lasa sa dorm.

Dar un lucru e insa bun si anume faptul ca va pot scrie de dimineata daca tot somnul nu se leaga de mine. :))

Astazi vreau sa va povestesc doar cateva cuvinte despre ultima carte citita. In rest va trebui sa va las pe voi sa descoperiti pentru ca este o carte pentru care cuvintele sunt de prisos. :)


Cartea Luminile Nordului face parte din trilogia Materiile Intunecate si a stat la baza ecranizarii filmului Busola de Aur.

Eu cred ca am vazut filmul in urma cu multi ani dar nu imi mai aduceam aminte nimic din el asa ca aceasta carte a fost binevenita si filmu nu a dezvaluit nimic din final.


Este o carte destul de greoaie si necesita multa atentie pentru a o intelege asa cum trebuie. Sunt multe notiuni noi cu care trebuie sa ne familiarizam si odata ce intram in vartej, totul se dezlantuie mult mai usor.

Intotdeauna la cartile mai grele, trebuie sa acord atentie sportita primelor 100-150 de pagini dupa care inteleg tot ce citesc chiar si fara multa concentrare.

Lyra este rolul principal al acestei carti iar actiunea o urmeaza strict pe ea. Lyra se afla la Colegiul Jordan din Oxford, unde a lasat-o unchiul sau, Lordul Asriel si unde vin foarte multi Invatati sa vorbeasca despre cele mai noi descoperiri.

Lyra mi-a adus un pic aminte de Flavia de Luce, pentru ca si aceea era la fel de curioasa si incerca sa rezolve singura problemele celorlalti, desi avea o varsta destul de frageda.

Copiii incep insa sa dispara si toata lumea aude de Cobleri. Acestia sunt cei care rapesc copii nevinovati si cei dragi nu ii mai vad niciodata. Chiar Roger, prietenul cel mai bun al Lyrei va fi furat de Cobleri iar fata isi promite ca il va aduce inapoi.

Intr-o zi apare la colegiu doamna Coulter, foarte diferita de celelalte invatate. Ii atrage atentia Lyrei prin stilul si eleganta sa iar cand ii ofera postul de asistenta in calatoria la Londra si ulterior in Nord, Lyra accepta fara sa stea pe gaduri.

Insa la Londra descopera ca doamna Coulter nu este asa cum si-a imaginat-o ea. Afla mai multe despre descoperirile unchiului sau dar mai ales despre Cobleri. Aceasta organizatie care rapeste copii este condusa chiar de o persoana apropiata Lyrei. Aceasta va trebui sa fuga si sa se ascunda de cei care o urmaresc.

Restul povestii va trebui sa il descoperiti singuri, pentru ca sunt foarte multe dedescoperit.
Daca nu aveti rabdare sa cititi cartea, trebuie sa vedeti macar filmul Busola de Aur. Desi sunt modificari destul de importante, este o ecranizare buna. Insa stiti ca eu intotdeauna v-am recomadat cartile. :)

Si pe aceasta o gasiti tot in libraria online pe care v-o recomand mereu din suflet. Are si un pret foarte bun asa ca puteti profita. :)


Comentarii

  1. This looks like an interesting read. I haven't been reading as much lately as I'd like to! I'll check this one out though...it looks good. Thanks for sharing!

    xo Azu

    www.raven-locks.blogspot.com

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. so that means that you really need a really good book to make you start reading :D
      kiss kiss!

      Ștergere
  2. Am vazut si eu filmul partial si m-a intrigat un picut subiectul, Cred ca mi-ar placea sa citesc cartea asta!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Un concealer de calitate ascunde imperfectiunile tenului

Recenzie Carte si Film: Baiatul cu Pijamale in Dungi

CONCURS ANIVERSAR - 2 ANI de BLOGGING