Cartea saptamanii: Eve

Buna dimineata, fete frumoase!
Va anuntam joia trecuta ca urmatoarea carte e aproape de final. Ei bine, am dat-o gata destul de rapid asa ca astazi sunt tare bucuroasa sa va povestesc despre ea.

Este vorba despre prima carte dintr-o noua trilogie pe care am descoperit-o si pe care sper sa o duc la bun sfarsit. M-am apucat deja de al doilea volum si din cate am vazut la Editura Leda, acestia se apuca sa editeze si ultimul volum. Va spun sincer ca abia astept sa il citesc si pe acela.

Dar sa incepem cu prima carte din trilogia Eve, scrisa de Anna Carey:


Eve este una dintre absolventele Scolii pentru fete din Noua America. Desi totul pare perfect pentru ea si abia asteapta sa picteze in Orasul de Nisip si sa isi cladeasca un viitor alaturi de prietenele ei cele mai bune, intr-o clipa se destrama totul si Eve nu mai stie ce e adevarat si ce a fost minciuna.

Pornim intr-o aventura distopica, ce are loc in anul 2032, la 16 ani dupa ce o molima a ucis mare parte din populatia pamantului. Cei care au supravietuit au fost luati de catre trupele Regelui. Acesta si-a impus domnia cu forta, dar nu cu forta fizica, ci oferind o alternativa care nu ar fi de preferat.

Fetele ce au supravietuit au fost duse la Scoli speciale, unde tot personalul era alcatuit numai din femei si unde erau invatate ca barbatii nu fac decat rau si ele trebuie sa ii tina la distanta, sa fuga si sa se apere de ei. Au fost invatate ca singurul barbat in care trebuie sa aiba incredere este Regele.

Baietii ce au supravietuit au fost dusi in lagare de munca. Si inca de la varste foarte fragede au fost obligati sa presteze munci dintre cele mai istovitoare.
Desi pentru fete, pana la absolvire parea totul roz, dupa ce deveneau absolvente nu mai era deloc asa.

Cu o zi inainte de Ceremonie, Eve a zarit-o pe Arden, o colega nu foarte apropiata, in vecinatatea portii. Isi planuia evadarea si i-a spus cateva vorbe care au dat-o peste cap pe Eve, dar i-au sadit in suflet un strop de neincredere.
Astfel, noaptea, ea a mers la cladirea Absolventelor, unde se presupunea ca acestea erau pregatite pentru meseriile pe care le vor urma apoi in Orasul de nisip. Insa, in loc de asta, Eve a vazut fetele legate de paturi, unele insarcinate, altele lauze, insa toate intr-o stare deplorabila. A inteles atunci ca fetele erau pregatite pentru reproducere, pentru a repopula Noua America. Regele nu mai era acel barbat in care toti trebuiau sa aiba incredere ci a devenit dintr-o data un tiran si Eve a luat decizia sa paraseaza si ea Scoala, inainte de a ajunge la fel ca fostele ei colege.

A fost ajutata de o profesoara sa evadeze si i s-a spus ce drum sa urmeze pentru a ajunge la Califia, un loc unde orfanii erau protejati de trupele Regelui.
Pe drum insa, Eve l-a gasit pe Caleb. Un baiat care i-a aratat ca aceasta specie nu este nici pe departe asa cum i-a fost descrisa la Scoala. Este adevarat ca nu toti barbatii sunt buni, insa Caleb era acel baiat care a facut-o pe Eve sa aiba incredere.

Cu trupele Regelui pe urmele lor, cu alti baieti impotriva lor, lui Eve si lui Caleb le va fi foarte greu drumul pana la Califia. Insa este oare Califa ceea ce isi doresc ei? Au oare acolo parte de o viata impreuna?

Va las pe voi sa descoperiti continuarea, citind prima carte a trilogiei Eve, de Anna Carey.
Este o carte foarte bine scrisa, cu o actiune care m-a tinut mereu in priza si cu multe rasturanari de situatie. Finalul a fost neasteptat pentru mine, dar imi place asa. Mereu sa fiu in cautare de ceva palpitant.
Nu are decat 287 de pagini, asa ca o puteti citi lejer intr-o dupa-amiaza frumoasa de vara. Desi actiunea este destul de complexa, carte se citeste foarte usor si asta ma face sa imi doresc sa continui trilogia. :)
Daca v-am convins, va spun ca puteti gasi cartea in aceasta librarie online, la pretul de doar 17.94 lei, redus de la 29.9 lei. In plus, stiti deja ca aveti parte de transport gratuit pentru orice comanda, indiferent de valoarea sa. :)


Si pentru ca este joi, va invit sa cititi si recenziile colegelor mele: Gabi, Alina, Ana Maria.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Un concealer de calitate ascunde imperfectiunile tenului

Recenzie Carte si Film: Baiatul cu Pijamale in Dungi

CONCURS ANIVERSAR - 2 ANI de BLOGGING