Cartea saptamanii: O plimbare de neuitat


Buna fetelor!
Desi duminica trecuta nu am reusit sa ma tin de program si v-am prezentat cartea abia marti, sper ca de acum sa nu mai intervina nimic si sa reusesc in fiecare duminica sa va vorbesc despre cate o alta carte. Pana cand le voi termina pe toate si nu voi mai avea despre ce sa va vorbesc.. :)) Nu cred ca se va intampla asta.. dar cine stie?

Cartea despre care vreau astazi ca sa vorbesc este "O plimbare de neuitat" - Nicholas Sparks, cartea dupa care s-a facut filmul A walk to Remember. Daca nu l-ati vazut inca, trebuie neaparat sa va rezervati o ora si jumatate si sa il urmariti. Este filmul meu preferat si vi-l recomand din toata inima.

Eu am vazut mai intai filmul, pentru ca nu stiam ca este de fapt o ecranizare. Si am vazut filmul de cel putin 6-7 ori si l-as mai revedea inca de atatea ori, pentru ca simt ca nu m-as plictisi niciodata de el.
Cand am aflat ca exista si cartea, am cumparat-o imediat si cred ca am citit-o intr-un timp record.
 „La șaptesprezece ani, viața mea s-a schimbat pentru totdeauna… Am cincizeci și șapte de ani, dar chiar și acum îmi aduc aminte tot ce s-a întâmplat în anul acela, până în cele mai mici detalii. Adesea retrăiesc acel an, readucându-l la viață, și, când o fac, mă copleșește mereu un amestec ciudat de tristețe și bucurie… Aceasta este povestea mea și promit să nu omit nimic… La început, veți zâmbi și, mai apoi, veți plânge – să nu spuneți că nu ați fost avertizați.”
Cam asa incepe romanul. Puteti astfel sa vedeti ca este relatat din perspectiva lui, a lui Landon.

Cartea e un pic diferita fata de film. Landon, un tanar frumos si rebel, are probleme cu tatal sau, care este mai mult plecat decat sa aiba grija de el. La insistentele parintelui sau, Landon incearca sa devina presedintele clasei, lucru care ii si reuseste.
Ca reprezentant al studentilor, Landon trebuie sa vina insotit la balul ce urma. Nu gaseste insa nici o fata care i-ar putea si partenera, ultima lui solutie fiind Jamie Sullivan. Jamie este fiica preotului si este o fata foarte religioasa, timida si retrasa.
Cei doi merg impreuna la bal, apoi Jamie ii propune lui Landon sa joace in piesa de teatru pe care o pregateste pentru Craciun. Landon nu e foarte entuziasmat dar accepta. In timpul spectacolului, Baiatul o vede pe Jamie imbracata in inger si isi da seama cat este de frumoasa. Ramas mut de uimire, el isi uita replicile si nu mai poate sa spuna decat "Esti frumoasa!".
In zilele ce urmeaza, cei doi petrec din ce in ce mai mult timp impreuna iar Landon incepe sa aiba sentimente adevarate pentru Jamie. Lucru care se petrece si in sufletul fetei.
Dar cand Landon ii dezvaluie adevarul, Jamie are pregatita o mare surpriza pentru el. O supriza nu tocmai frumoasa.
Despre ce este vorba si cum va evolua relatia dintre cei doi va las pe voi sa aflati citind "O plimbare de neuitat".

Este o poveste superba care imbina frumos iubirea cu drama. Sentimentele dintre protagonisti sunt transmise dincolo de filele cartii. Finalul este diferit de ce va asteptati si tocmai prin asta este deosebit.

Gasiti cartea aici la pretul de 13,99 lei.







Comentarii

  1. Am adorat filmul la vremea respectiva!:)

    RăspundețiȘtergere
  2. O poveste foarte frumoasa :)
    pupici

    RăspundețiȘtergere
  3. am vazut filmul de cel putin 10 ori :)) insa cartea nu am citit-o.

    p.s. as aprecia foarte mult daca mi-ai lasa un comm aici, multumesc.
    http://blogbyflora.blogspot.ro/2013/04/de-ce-citesc.html#comment-form

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. poate reusesti sa citesti si cartea.. cu siguranta iti va fi pe plac
      o sa trec sa iti las comm.. dar dupa ce fac si eu postarea pentru ca nu vreau sa fiu cumva inspirata.. :D
      pupici!

      Ștergere
  4. Mi-a placut la nebunie filmul, l-am vazut si eu de mai multe ori...n-am citit ce ai scris despre carte pentru ca m-a facut tare curioasa citatul si sunt sigura ca o sa o citesc, deci prefer sa nu aflu detalii :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. atunci te astept cu pareri dupa ce citesti cartea.. :D
      pupicei!

      Ștergere
  5. nu stiam ca exista o carte care sta la baza filmului.

    parca ne-am inteles, exact joi am revazut filmul. e frumos, dar foarte trist :(

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. si eu am aflat destul de tarziu de existenta cartii.. :D mai sunt si alte romane ale lui Nicholas Sparks ecranizate.. si vreau sa le citesc si pe alea..
      intr-adevar e foarte trist filmul, dar iti recomand si cartea.. cred ca iti va fi pe plac
      te pupic!

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Un concealer de calitate ascunde imperfectiunile tenului

Recenzie Carte si Film: Baiatul cu Pijamale in Dungi

CONCURS ANIVERSAR - 2 ANI de BLOGGING