Povestea Din Spatele Cadoului


 Sărbătoreau 3 luni de la prima lor ciocnire. Simțeau nevoia să facă ceva special pentru această ocazie. Fiecare vroia să îi facă o surpriză celui drag.

 Ea:
 Se gândea de multă vreme ce ar putea alege pentru aniverarea de 3 luni a relației lor. Parcă nici noaptea nu se mai odihnea bine. Își imagina tot felul de scenarii. Vroia să fie special. Vroia să îi dăruiască ceva, dar nu își dorea un simplu cadou. Vroia o poveste. Vroia să se implice. Vroia să îi arate cât de mult ține la el. 

 El:
 Acum 3 zile, ea i-a adus aminte că urmau să împlinească 3 luni de relație. Fusese foarte agitat în ultima perioadă și era să uite. Se simțea vinovat pentru asta și simțea nevoia să repare. Chiar dacă ea nu știa că el uitase. Tot vroia să facă ceva special pentru ziua respectivă. Ar vrea să îi cumpere ceva. Dar ce? Avea câteva idei. Acum mai rămânea doar să le pună în aplicare.

 Ea:
 A colindat câteva magazine dar nimic nu îi era pe plac. A căutat și în magazinele online și degeaba. Își dorea ceva special, dar încă nu știa ce. Simțea doar că atunci când va zări cadoul, își va da seama că trebuie să fie pentru iubitul ei.

 El:
 Era deja în întârziere așa că îi trebuia o soluție rapidă. Dar nu vroia să cumpere orice. Vroia cadoul perfect. Vroia un simbol al sentimentelor lui pentru ea. Vroia să îi arate cât de importantă era pentru el. Și pentru asta avea nevoie de cadoul perfect. 

 Ea:
 Vroia să îi spună cât de mult înseamnă pentru ea. Să îi arate că orele se scurg greu atunci când nu sunt împreună. Că și-ar dori să oprească timpul atunci când se săruta, să nu mai fie nevoie să se despartă vreodată. Vroia să îi spună că l-ar urma oriunde în această lume. Că el e universul ei și totul se învârte doar în jurul lui.
 Vroia să îi spună câte un cuvânt în fiecare dimineață, vroia să îi călăuzească pașii în fiecare zi, si să îi spună noapte bună în fiecare seară. 

 El:
 Vroia să îi arate cât de mult s-a schimbat de când a cunoscut-o. Cât de mult ea l-a influențat și l-a ajutat să iasă din starea în care se afla. Vroia să îi arate că alături de ea se simțea liber, că alături de ea simțea că poate zbura. Vroia să îi spună că ea i-a vindecat inima rănită. Să îi arate că acum ea era pe primul loc pentru el și că fericirea ei era singurul lucru care conta. Ea era lumina lui interioară.

 Ea:
 În sfârșit, rezolvarea a venit de la Borealy. Când l-a zărit, toate sentimentele pe care dorea să le transmită s-au regăsit aici: 
 Un ceas, un glob și post-it-uri pentru a-i lăsa în fiecare zi câte un mesaj.

 El:
 Punând cap la cap tot ce dorea să îi exprime, a ales asta:
 Un fluture de ametist, care simbolizează tot ceea ce el își dorea să îi transmită. 

 Amândoi erau nerăbdători. Abia așteptau să se întâlnească și să îi ofere celuilalt întreaga lui viață. Întreaga viață concentrată într-un cadou. În cadoul perfect.

 Ziua cea mare a venit. Nici unul nu știa cum să înceapă. Tăcerea era apăsătoare. Dar ea a luat inițiativa. I-a arătat ce i-a cumpărat și atunci a prins și el curaj.
 Au desfăcut în același timp cadourile. Pe fețele lor nu se putea citi nimic. Și atunci au întrebat în amandoi:
 "Cum de te-ai gândit să îmi oferi asta?"
 Și următoarele ore au decurs ca într-un basm. Fiecare i-a relatat celuilalt povestea din spatele cadoului ales. O poveste măreață ce se înălța cu mult peste cadoul în sine.
 Atunci amândoi au înțeles că sunt mai importante sentimentele pe care ei au vrut să le exprime prin aceste cadouri.
 Un simplu obiect poate părea doar atât - simplu, dar în spatele lui există ceva divin. Și atunci simplitatea lui se pierde, locul fiind ocupat de imensitatea emoției transmisă de persoana care a dăruit. 

 Acum, de fiecare dată când ei vor privi cadoul primit, nu vor vedea un glob, nu vor vedea un ceas, sau un simplu lănțișor. Nu. Vor vedea sentimente. Vor vedea emoție. Vor vedea iubire. Vor vedea trăirile și gândurile persoanei iubite. 

 Valoarea cadourilor nu vine din prețul lor, nu vine din materialul din care sunt fabricate, vine din povestea care le-a creat.



Articol scris pentru Spring SuperBlog 2013.




Comentarii

  1. Ametistul este preferatul meu :)
    Imi place continuarea :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ametistul e si unul din preferatele mele.. :D am doua seturi de bijuterii cu ametist.. :D
      ma bucur ca iti place :D
      pupici!

      Ștergere
  2. ce frumos e fluturasul :)

    La multi ani! :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce poveste frumoasa ai scris! Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  4. Superb! :) Simplu si de efect, la obiect, cu tesaturi narative fine... Gusturi bune ai, felicitari!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Un concealer de calitate ascunde imperfectiunile tenului

Recenzie Carte si Film: Baiatul cu Pijamale in Dungi

CONCURS ANIVERSAR - 2 ANI de BLOGGING