O zi în Barcelona


Agenția de turism Paralela 45 i-a făcut o mare bucurie ieri. A anunțat-o că este marea câștigatoare a unei scurte vacanțe în Barcelona. Va fi o zi perfecta pentru ea, o zi în Barcelona.

Va pleca astazi cu un Charter spre Barcelona din Bucuresti și este foarte entuziasmată. A visat de atâtea ori la clipa în care avea să cunoască orașul ei de suflet. Număra minutele rămase până la aterizare.

 Drumul i s-a părut atât de lung, dar asta doar din cauza agitației care o cuprinsese. Când a coborât, a rămas fără suflare. Nu știa ce să privească mai întâi, nu știa ce să viziteze și unde să meargă prima dată.
 Dar se bucura că era însoțită de iubitul ei, un pasionat al istoriei care a ghidat-o în această incursiune într-o lume nouă. I-a povestit tot ce vroia să știe despre Barcelona. De la întemeierea localității Barcino de către Hamilcar Barca, la transformarea sa într-un castrum și apoi la cucerirea cetății de către vizigoți în secolul V, de către mauri în secolul VIII fiind recucerită în 801 de către regii franci.
 Era uimită de toate datele noi pe care le afla. Deși era orașul ei preferat, niciodată nu s-a priceput la istorie. Îi plăcea însă să asculte poveștile iubitului ei.

 Dar bineînțeles că acum își dorea să vadă lucrurile despre care i se povestise, așa că a ales ca prima dată să viziteze partea veche a orașului. A început cu rămășițele romane și a continuat cu cetatea medievală.
 Au vizitat apoi Statuia lui Cristofor Columb aflată în portul vechi.
sursa
 Dacă tot se aflau în apropiere, nu puteau rata nici Muzeul Maritim, despre care ea citise atât de multe.
 Vroia de mult timp să vadă istoria vieții din Mediterană.
sursa
 Următoarea oprire a fost la Sagrada Familia, renumita biserică a lui Antoni Gaudi. O emblemă a Barcelonei, biserica nu a fost terminată încă.
sursa
 După ce au mai vizitat și alte muzee din Barcelona, și după ce au văzut câteva picturi semnate de Pablo Picasso, cei doi s-au îndreptat spre Las Ramblas, o serie de bulevarde minunate unde la fiecare pas s-au întâlnit cu artiști, vânzători și o mulțime de magazine de suveniruri. Nu au putut să treacă pe lângă ele fără ca măcar să cumpere câte ceva pentru cei dragi.
sursa
 Ultimul vizitat a fost Parcul Guell, o moștenire lăsată tot de către arhitectul Antoni Gaudi.
sursa
 Ziua a fost perfectă, din toate punctele de vedere. Ea și-a vizitat în sfârșit orașul după care suspina de atâta vreme. Oamenii au fost minunați și ea s-a simit exact ca acasă. Tradițiile și cultura au cucerit-o și și-a promis că va reveni cât de curând în acest oraș al minunilor, o adevărată "țară a posibilităților".


Articol scris pentru Spring SuperBlog 2013.



Comentarii

  1. Este foarte frumoasa,Barcelona si ai ce vedea prin ea...toti spanioli sunt in generali oameni primitori :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. stiu. pentru ca eu m-am indragostit de acest oras chiar daca nu am fost acolo.. dar sper ca intr-o zi sa ajung.. :D pupici!

      Ștergere
  2. frumos! as vrea sa merg in Barcelona, de fapt eu vreau sa merg in prea multe locuri :)).

    RăspundețiȘtergere
  3. As vrea si eu sa vad Barcelona, dar paca mai mult ma trage inima spre Santorini, si Roma..:))
    Te pup!Succes!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Toate orasele sunt frumoase daca stai sa le cunosti. :D
      te pupic!

      Ștergere
  4. Superb oras, am stat acolo 8 zile si inca mai aveam multe de vazut in conditiile in care mergeam kilometri pe jos zi de zi...merita vazut macar o data in viata :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mi-as dori sa pot vizita si eu orasul cat de curand.. simt ca are multe de oferit.. :D
      te pupic!

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Un concealer de calitate ascunde imperfectiunile tenului

Recenzie Carte si Film: Baiatul cu Pijamale in Dungi

CONCURS ANIVERSAR - 2 ANI de BLOGGING