Cartea saptamanii: Misterele Londrei - Gentilomii Noptii

Buna dimineata, fete frumoase!

In urma cu ceva timp, obisnuiam sa merg foarte mult pe jos, dar in ultima vreme nu prea am reusit sa ma mai tin de acest sport. Dar ieri am avut de umblat destul de mult si am avut ceva noroc cu vremea, asa ca am parcurs pe jos vreo 11 km. :)

Parca imi era dor de o zi in care sa ajung ostenita acasa din cauza mersului pe jos. Am fost pe la vama si am luat doua pachetele. Mai astept inca unul si apoi o sa vi le arat si voua intr-o postare cu noutati. :)

Dar pana atunci zic sa ne ocupam de ultima carte citita si anume primul volum din seria Misterele Londrei: Gentilomii Noptii.


N-am mai citit de multa vreme o carte veche si parca imi lipsea stilul acesta. Desi genul meu favorit este cel al cartilor foarte usor de citit, iata ca am schimbat putin macazul si am ales pentru aceasta tura de lectura o carte scrisa in 1844 de Paul Feval, tatal.


Trebuie insa sa recunosc ca prima care a pus ochii pe aceasta carte a fost mama mea. A citit in tinerele Misterele Londrei si isi dorea foarte mult sa isi reaminteasca actiunea. Asa ca am ales aceasta carte si la indemnul ei si nu regret.

Este o carte care se citeste mai greoi asa ca daca va stiti mai nerabdatori, nu v-as recomanda-o. Insa daca stiti sa apreciati cartile bune, neaparat trebuie sa o cititi si pe aceasta.

Fergus O'Breane este unul dintre personalele principale. Nu a avut deloc o viata usoara, ba chiar a intalnit obstacole la fiecare pas. Insa a avut puterea sa treaca peste toate si sa se intoarca mai increzator ca niciodata.
A fost condamnat pe nedrept si a ispasit o pedeapsa pe care nu o merita. Dar cea mai mare durere a venit din partea persoanelor pe care le-a pierdut cu aceasta ocazie.
Insa lucrurile s-au schimbat si cursul vietii lui O'Brean a iesit din nou in drumul soarelui. Acesta revine in Anglia bogat, puternic si mai ales cu aliati foarte influenti si lipsiti de scrupule.

Razbunarea este singura care il hraneste in fiecare zi si cea care ii alimenteaza toate gandurile.
Pe acest fond au loc talharii, crime, rapiri si foarte multe rasturnari de situatie. Asa ca daca va doriti o carte plina de suspans, va recomand atat primul volum din seria Misterele Londrei, cat si celelalte carti in care am mare incredere ca vor fi la fel de bune :)


Daca v-am facut curioase, va mai spun doar ca veti gasi aceasta carte in categoria de Literatura Universala de la libraria Libris, la pretul de doar 18.7 lei, plus transportul gratuit, asa cum ne-a obisnuit aceasta librarie. :D



Comentarii

  1. am o lista intreaga de carti, tare as vrea sa am timp mai mult!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. la fel mi se intampla si mie. :) Sper sa reusesc sa citesc toate cartile pe care mi le doresc. :)
    pupici!

    RăspundețiȘtergere
  3. Exact asta vroiam sa spun si eu.. ca am o lista luuunga de carti dar nu am timp :( in ultima vreme am uitat ce e timpul liber. Si cand il am, dau pe seriale ca e mai comod :))
    Cu mersul pe jos.. Off.. nu stiu ce am facut si a inceput sa ma doara piciorul drept, mai precis la degete. Asta acum vreo saptamana jumate. Si de atunci umblu aiurea, de a inceput sa ma doara tot piciorul! Si partea rea e ca am muult de umblat toata ziua, ajung acasa nervoasa :)) Tare rau e, ma simt tare batrana. Sper sa treaca cat de curand.
    Te puup! Mai trec zilele astea sa vad ce ai mai facut cat timp nu am fost :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca esti in asentimentul meu :)
      Imi pare tare rau sa aud de piciorul tau. Sper sa iti revii curand.
      Si eu aleg de multe ori serialele pentru ca timpul nu.mi permite sa ma delectez in voie cu lectura. :)
      In ultimele zile am cam tras chiulul dar incerc sa recuperez. Te astept cu mare drag.
      Pupicei multi!

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Un concealer de calitate ascunde imperfectiunile tenului

Recenzie Carte si Film: Baiatul cu Pijamale in Dungi

CONCURS ANIVERSAR - 2 ANI de BLOGGING