Cartea saptamanii: Experiment

Buna dimineata, fete frumoase!

Incep prin a va ura un Craciun Fericit alaturi de toti ce dragi, un Craciun linistit, plin de ganduri bune si impliniri. :)

Desi puteam sari lejer peste postarea de astazi pentru ca oricum am fost destul de absenta in ultima perioada, mi-am dorit neaparat sa impart colaborarea de asta cu Gabi si sa va povestim impreuna despre cartile citite in ultima saptamana.

La ultima postare cu noutati, ati vazut ca am primit o noua carte de la libraria online Libris. Este vorba despre Experiment, al treilea volum al trilogiei Divergent. Imi doream nespus sa inchei aceasta serie si sa aflu exact ce ce mai intampla cu Four si Tris.

Desi nu imi mai aminteam exact ce s-a intamplat in a doua carte, Insurgent, pentru ca am citit-o undeva prin mai, pe parcursul lecturarii acestui al treilea volum, mi-am adus aminte de tot. Imi place maniera aceasta de retrospectiva pe care o au majoritatea seriilor. :)

In aceasta carte, avem perspectiva dubla, pentru ca faptele sunt povestite atat de catre Tris, cat si de catre Tobias (Four). Stiti deja ca sunt foarte incantata de aceste carti pe care le devorez la minut. :)

Revenind la subiectul cartii, va pot spune ca avem parte de o actiune antrenanta, de multe pierderi dintre cei dragi dar si foarte mult suspans si rasturnari de situatie. Imi plac aceste carti si mai stiu pe cineva careia ii plac. :D Nu-i asa Gabi?

Tris si Tobias s-au alaturat celor fara factiune, care se afla sub conducerea lui Evelyn. Aceasta incerca sa le ascunda tuturor continutul inregistrarii lasate de Edith Prior in care aceasta spune ca mai exista viata si dincolo de ingraditura.
Tris si Tobias sunt primii care vor sa afle ce e dincolo, dar sunt mult cei care li se alatura. Formeaza astfel un grup si toti incearca sa treaca de zidurile care inconjoara singura lume cunoscuta de ei, cea a factiunilor, o lume ce pare insa sa se prabuseasca.

Cu ajutorul unor oameni din Prietenie, reusesc sa treaca de ziduri, dar nu toti ajung cu viata dincolo. Sunt si pierderi dar grupul incearca sa isi revina si sa mearga mai departe, sa duca la bun sfarsit scopul pe care il au, acela de a afla exact ce se afla acolo.

Si iata ca nu mai dureaza mult si se intalnesc cu un camion plin cu oameni. Oameni care stiau despre venirea lor si care ii asteptau. Marea surpriza este Amar, fostul mentor al lui Tobias, despre care toti stiau ca este mort, datorita Divergentei sale. Toti au fost uimiti si au asteptati raspunsuri la intrebarile lor. Si raspunsurile au venit, doar ca nu erau cele pe care le asteptau.

Nu o sa va spun nimic mai mult, pentru ca actiunea e una complexa si merita descoperita pas cu pas. :)

Asa ca astazi, in zi de sarbatoare, va recomand din toata inima sa cititi aceasta carte. De fapt, intreaga serie Divergent. :)

Gasiti in aceasta librarie online toate cele trei carti ale seriei, la preturi reduse, asa ca acum e ocazia perfecta sa le luati pe toate.

Haideti acum si la Gabi sa vedem ce carte a ales pentru astazi. :)


Comentarii

  1. eu am vazut filmul si mi-a placut! tare-as vrea sa citesc si cartile!

    RăspundețiȘtergere
  2. v-am parasit la recenzia de azi, dar recuperez eu...

    Craciun fericit! ;)

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Un concealer de calitate ascunde imperfectiunile tenului

Recenzie Carte si Film: Baiatul cu Pijamale in Dungi

CONCURS ANIVERSAR - 2 ANI de BLOGGING