Ce inseamna fericirea?

Ce inseamna fericirea?
Probabil ca fericirea este cel mai greu de atins sentiment din cate exista. Dar eu stiu cum sa il gasesc.
Gasesc fericirea in lucrurile mici, lucrurile pentru care trebuie sa ai o anumita doza de puritate pentru a le putea observa. Cei incarcati de multe ganduri, de stress si ura nu se vor putea bucura de zambetul unui copil, asa cum fac eu de fiecare data.
Nu se vor putea bucura la primirea unei carti, asa cum ma bucur eu cand primesc o noua poveste pe care sa o descopar, pe care sa o impart apoi cu voi, in recenziile saptamanale.
De carti ma voi bucura intotdeauna. Ieri le-am rearanjt in biblioteca iar la sfarsit am simtit o fericire imensa pentru ca am reusit sa le ordonez dupa anumite criterii. Da, lucruri marunte dar care mie imi aduc mereu fericirea.
Imi doream mult sa plec din Romania si sa imi gasesc ceva mai bun in alt tara, dar oare fericirea nu inseamna sa ii ai alaturi de tine pe cei dragi? Fericirea nu o gasesti oare doar in sanul familiei? Indiferent de tara in care m-as afla, indiferent de orasul in care as locui, daca ii am alaturi de mine pe cei pe care ii iubesc, atunci sigur sunt fericita.
sursa

Sunt fericita atunci cand afara ploua, iar eu pot sta linistita in casa, privind pe fereastra sau navigand pe rafturile pline de carti online, selectand cateva pentru o viitoare comanda. Sunt fericita cand ascult stropii de ploaie cum se revarsa in lacurile ce s-au format pe strazi. Sunt fericita sa vad picaturile care bat in geam si care imi creeaza un confort absolut, o siguranta de nedescris. Daca alaturi de mine este El, atunci sunt inca o data fericita. Nu am nevoie de nimic altceva.
Sunt fericita cand aceeasi librarie online pe care o iubesc de atata vreme are oferte promotionale. Ma bucur exact ca un copil si ma gudur pe langa ai mei pentru a-mi permine sa mai aleg inca o carte. Si apoi inca una. Si tot asa in fiecare luna.
Sunt fericita atunci cand citesc comentariile voastre, pentru ca inseamna enorm pentru mine. Sunt fericita sa stiu ca voi va rupeti cateva minute pentru a-mi scrie un gand.
Sunt fericita atunci cand munca imi este apreciata, dar incerc din rasputeri sa nu ma intristezi atunci cand se intampla contrariul. Imi este foarte greu sa fiu mereu puternica dar sunt fericita atunci cand reusesc.

Sunt fericita in fiecare zi, pentru ca Dumnezeu ma iubeste si simt asta ori de cate ori cineva se indoieste.
Haideti sa fim cu totii fericiti pentru ceea ce avem si sa nu ne dorim nimic mai mult. Sa gasim fericirea in lucrurile simple. Intr-o carte, intr-o imbratisare, intr-un cantec, intr-un strop de ploaie sau intr-o raza de soare. Poate atunci viata ar fi mai frumoasa si noi am fi mai frumosi.



Comentarii

  1. imi place foarte mult ceea ce ai scris si ai mare dreptate...dar din pacate majoritatea cautam fericirea in lucrurile materiale sau alergam dupa ceva si cand il optinem ne dam seama ca nu ne face fericiti si iar o luam de la capat...singuri ne ccomplicam viata:(

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ma bucur ca esti de acord cu ceea ce am scris. :)
      da.. multe persoane se gasesc la lucrurile materiale atunci cand aduc vorba de fericire... :(
      te pup!

      Ștergere
  2. ooof! n-am mai apucat sa scriu pentru acest concurs, desi mi-as fi dorit :(.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Un concealer de calitate ascunde imperfectiunile tenului

Recenzie Carte si Film: Baiatul cu Pijamale in Dungi

CONCURS ANIVERSAR - 2 ANI de BLOGGING