Cartea saptamanii: Gazda

Buna, fetelor!
Daca acum ceva timp eram sub efectul "Hopeless", iata ca acum am descoperit o alta carte geniala care inca ma are sub efectul sau. Este vorba deste Gazda, o carte superba a autoarei Stephenie Meyer, cea care a scris si Saga Amurg, o serie care de asemenea mi-a placut tare mult. :)

Am luat cartea in urma cu aproape un an, daca nu ma insel, dintr-o librarie online dar pana acum nu am avut sansa sa o savurez.
In timpul facultatii cautam carti mai scurte (Gazda are 700 de pagini), pe care sa le pot termina intr-o saptamana pentru ca trebuia sa va povestesc despre ele. :D Si cum timpul nu imi era prieten, nu ma aventuram in povesti de care nu eram sigura ca le pot finaliza intr-o saptamana.

Dar acum, cand vacanta este pe sfarsite, dar eu simt ca abia a inceput, am avut curajul sa las deoparte cartile editurii Epica, ce ma acaparasera in ultima perioada, si sa trec in tabara editurii Rao, unde am descoperit aceasta minunatie.

Nici nu stiu de unde sa incep a va povesti despre aceasta carte. Totul incepe bizar si se termina intr-un mare fel. O poveste diferita de tot ce am citit pana acum. Daca vreti ceva nou, daca v-ati saturat de clisee, atunci aceasta carte este cu siguranta pentru voi. O gura de apa rece intr-o dupa-amiaza fierbinte de vara. Cam asa am perceput aceasta carte.

Pamantul este invadat de niste suflete blande, care sunt inserate in corpurile gazda asupra carora trebuia sa preia controlul. Aproape toti oamenii sunt sub influenta sufletelor. Dar mai exista rebelii. Cei care au aflat de invazie si au supravietuit. Nu sunt multi dar lupta cu toata forta sa ramana stapani pe trupurile lor.

Melanie Stryder a facut parte dintre rebeli. Dar ea a fost prinsa atunci cand a mers in cautarea verisoarei ei. Nu a vrut sa fie invadata de nimeni si a ales moartea. S-a aruncat in gol in putul unui lift dar din pacate inaltimea de la care a sarit nu a fost suficienta pentru ca ea sa moara. Cautatorii au preluat-o si un suflet a fost inserat in trupul ei.
Dar Melanie nu este ca ceilalti. Ea nu se lasa atat de usor si continua sa fie prezenta in trupul ei. Sufletul nou inserat, Ratacitoarea (sau Wanda, asa cum va fi denumita mai tarziu), este invatata sa afle din amintirile lui Mel totul despre ceilalti oameni ramasi in viata si sa ii conduca acolo pe Cautatori.

Insa si Wanda este o exceptie de la regula. Ea va incalca toate legile Sufletelor pentru a o ajuta pe Melanie sa ii gaseasca pe Jared si Jamie, iubitul si fratele ei.
Iubirea lui Mel pentru cei doi ajunge si la Wanda si intre cele doua se va da o lupta pentru Jared, pentru Jamie, pentru afectiunea lor, pentru iubirea lor.

Dar apare Ian, un barbat care se va indragosti de Wanda, de ea ca si suflet si nu de trupul in care se afla acum. Trupul il iubeste pe Jared, sufletul il iubeste pe Ian.

In cadrul unei comunitati restranse de supravietuitori, Wanda trebuie sa se faca acceptata. Cu greu ceilalti vor fi de acord cu prezenta ei si multi vor incerca sa o elimine. Dar ea va fi puternica. Si cu ajutorul lui Melanie va reusi sa le castige incredere. Bunatatea Wandei va fi insa mai presus de ceea ce poate intelege un om. Ajunge pana la sacrificiul de sine. Va fi in stare sa isi dea si viata pentru ca ceilalti sa fie in siguranta.

Un suflet intr-adevar curat, bun, bland si extrem de altruist. Am iubit-o pe Wanda si mi-am dorit sa fie si ea fericita pana la final. Dar daca mi s-a indeplinit dorinta, nu va voi dezvalui. Pentru ca nu vreau sa stric surpriza.
Pana la ultimul capitol mi-am imaginat tot felul de situatii in care sa se sfarseasca povestea si pana la urma finalul a fost cu totul altul.

O carte despre iubire si despre sacrificiu. O carte minunata care ne invata sa fim altruisti. O carte pe care de acum cu siguranta o voi recomanda tuturor celor care isi doresc asa ceva.
Daca nu ati citit-o inca, trebuie neaparat sa o procurati pentru ca aveti ce invata. :)

Am vazut si filmul dar mi se pare mult mai slab, asa cum ma si asteptam. Trece exagerat de repede peste momentele cheie si nu sunt deloc prezente alte momente foarte importante. Aveam impresia ca producatorii au pus gramada 2-3 scene sa fie acolo si cam asta a fost tot. Poate pentru cei care vad prima data filmul, acesta a fost senzational. Dar dupa ce citesti cartea, perspectiva se schimba complet. :)

Daca v-am convins, sa stiti ca puteti gasi cartea in aceasta librarie online la pretul de 40,69 lei in momentul acesta. Daca pretul vi se pare cam mare, nu uitati ca e vorba despre o carte foarte stufoasa si cu un subiect senzational. :)

Mai departe va invit sa citim si recenziile prietenelor mele:
Gabi
Lorellei 
Alina 
Ana Maria 



Comentarii

  1. This one is a good one, I have read the book and watch the Host...
    http://sepatuholig.blogspot.com/

    RăspundețiȘtergere
  2. Thanks for supporting my blog all these while. My blog has moved to JoshuaHideki.com so if you'd like to continue following us, please follow my new website!! :) ありがとございます!!

    http://JoshuaHideki.com/

    RăspundețiȘtergere
  3. Filmele sunt intotdeauna mai slabe decat cartile.
    M-ai facut curioasa in privinta sfarsitului.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. neaparat sa citesti cartea. filmul trece prea repede peste anumite momente. :)

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Un concealer de calitate ascunde imperfectiunile tenului

Recenzie Carte si Film: Baiatul cu Pijamale in Dungi

CONCURS ANIVERSAR - 2 ANI de BLOGGING