Cartea saptamanii: Placinta e dulce la sfarsit

Buna, fetelor!
V-am spus ca incerc sa ma tin de treaba, asa ca iata-ma astazi cu o noua recenzie a unei carti pe care am terminat-o acum doua zile. M-am extins pe o perioada un pic mai lunga de timp, desi mi-a placut mult, datorita faptului ca am ore pana la 8 seara si imi e putin dificil sa mai am energia necesara dupa ce ma intorc. :)

Titlul cartii, Placinta e dulce la sfarsit, mi s-a parut tare simpatic si a fost unul din motivele pentru care am dat click pe el pentru a citi detaliile despre carte. Astfel am aflat ceva ce mi-a placut si am decis ca trebuie sa o am.
Cei de la Libris, libraria mea preferata din mediul online, au fost tare draguti si mi-au oferit-o pentru a impartasi detaliile si cu voi.
Pretul extrem de micut, de doar 9 lei, impreuna cu transportul gratuit, reprezinta un motiv in plus pentru a-i da o sansa.

Personajul principal al acestui prim roman al lui Alan Bradley este Flavia de Luce, o fetita de doar 11 ani, a carei mama, Hariet a murit cand ea avea 2 anisori si pe care nu si-o aminteste deloc, motiv pentru care nici nu ii spune mama, ci Hariet.

Are doua surori care o tachineaza mereu, dar ea nu se lasa mai prejos ci pune la cale o multime de atacuri asupra lor. Pentru ca este pasionata de chimie si a mostenit laboratorul unui predecesor, are posibilitatea de a schimba compozitia unui ruj, adaugand in el o substanta otravitoare, ruj pe care il pune apoi in sertarul surorii ei. Urmareste in fiecare zi sa vada ce efecte va avea acea substanta asupra celei care o tachineaza ori de cate ori are ocazia.
Astfel de intamplari amuzante sunt presarate de-a lungul intregului roman si impreuna cu Flavia am ras de multe ori dar am si ramas mirata de cat de multe cunostinte poate acumula un creier de doar 11 anisori.

Dar, planul cel mai important debuteaza cu descoperirea unui cadavru in parcela de castraveti a casei de Luce. Strainul nu este nimeni atul decat cel pe care Flavia l-a auzit cu o seara inainte certandu-se cu tatal ei.
Politistii nu intarzie sa apara si sa il aresteze pe tatal Flaviei pentru crima. Dar fetita porneste o ancheta pe cont propriu si incearca sa descopere cine este adevaratul criminal.
Desi initial nu este convinsa de nevinovatia tatalui ei, dupa ce ii face acestuia o vizita la inchisoare si ii afla intreaga poveste, isi da seama ca de fapt el protejeaza pe altcineva. 
Flavia investigheaza singurica atat scena crimei cat si camera de hotel a strainului din parcela de castraveti si descopera ca totul se invarte in jurul unor timbre furate. Primul dintre ele era furat de 30 de ani si avea legatura cu moartea unui profesor al tatalui ei.

Pe langa faptul ca Flavia descopera criminalul acestui strain din gradina sa, ea dezleaga si misterul ce invaluia moartea domnului Twinning, dascalul tatalui ei.
Toate erau legate si doar Favia poate ajunge la capatul problemei.

Are metode foarte simpatice atat de a relata intamplarile, cat si de a actiona atunci cand trebuie sa isi protejeze tatal.
M-am amuzat, dar am si suferit alaturi de ea pentru ca trece si prin momente de cumpana, in care are nevoie de multa rabdare si de multa stapanire.

Este o carte care se citeste usor, potrivita pentru mai multe gusturi, pentru ca imbina mai multe genuri.

In timpul lecturii, simteam ca prin fata ochilor mi se deruleaza un film din anii '50, cu o fetita blonduta, cu bucle lejere care incearca sa descopere cine i-a atacat tatal.

O carte distractiva pe care v-o recomand cu mare drag. O puteti gasi in aceasta librarie online la pretul de doar 9 lei, asa cum va spuneam mai sus. Pretul foarte mic, ar trebui sa fie un alt motiv pentru a-i acorda o sansa acestei carti. :D

Acum abia astept sa citesc si recenziile prietenelor mele:
Ana
Gabriela






Comentarii

  1. simpatica :). poate o iau si eu dupa ce termin cu wishlistul :)).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) presimt ca e taaare lung wishlist-ul. :D
      la mine are peste 100 de carti.. :D:D
      pupici!

      Ștergere
  2. am vazut-o si eu in carrefour, era 5 lei, dar nu am luat-o, ca mi-au facut cu ochiul tot autorii nordici...si am renuntat la ea. dar cu proxima ocazie o s-o cumpar in mod sigur

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Un concealer de calitate ascunde imperfectiunile tenului

Recenzie Carte si Film: Baiatul cu Pijamale in Dungi

Despre mine... in cateva cuvinte