Recenzie film: The Imitation Game

Buna dimineata, fete frumoase!

E luni si desi nu imi place, pentru ca esti cea mai incarcata zi din saptamana pentru mine, incerc totusi sa va invit la film. :)

V-am promis ca va tin la curent cu toate noile aparitii cinematografice pe care le vizionez. Ei bine, The Imitation Game nu e chiar nou, a trecut ceva timp de la premiera (30.01.2015), insa eu l-am vazut abia ieri si oricum cred ca sunt multe persoane care poate inca nu stiu daca ar fi un film pe placul lor. Sper sa va luminez si sa va conving ca este un film ce merita vizionat.

Ne aflam in Marea Britanie in timpul celui de-al doilea Razboi Mondial. Da, stiu, inca un film despre razboi pe anul acesta. :D Chiar si eu sunt mirata ca filmele bune din 2015 se desfasoara in timpul celui de-al doilea Razboi Mondial. Eu nu eram o mare fana a acestor filme dar am descoperit ca pot fi frumoase daca pun accentul pe ceea ce trebuie. Si iata ca asa se intampla si in acest film.

Alan Turing, un matematician si unul dintre cei mai buni criptologi ai Marii Britanii ajunge la Bletchley Park, locul pe care Churchill il foloseste pentru a descifra Enigma, codul nazistilor, despre care toti cred ca este imposibil de spart. Acesta are o cheie ce se reseteaza in fiecare zi, asa ca pentru a reusit sa afle mesajele pe care le trimit germanii, Alan si echipa sa au nevoie de o masina care sa lupte cu Enigma.

Astfel Alan incepe lucrul la masinaria sa pe care o va denumi Christopher in memoria cuiva foarte important din copilaria sa si va lupta cu toate parerile contrarii ale celor din jur.
La inceput nu ii sunt aproape nici macar cei din propria echipa dar pe parcurs acestia realizeaza ca Alan este de fapt singurul care poate sparge Enigma, lucru care se si intampla.

De aici insa apar alte probleme, pentru ca Britanicii nu pot contracara toate atacurile nazistilor, de teama ca acestia din urma sa nu afle despre faptul ca ei au reusit sa descifreze Enigma si astfel sa nu mai aiba acces la toate informatiile transmise cu ajutorul acestui cod. Au loc astfel multe sacrificii si echipa lui Turing ajunge sa decida cine traieste si cine moare.

Dar problemele lui Alan nu se termina aici. In 1952 el este acuzat pentru indecenta si pentru homosexualitate, un fapt neacceptat in Marea Britanie la acel moment. Lupta pe care Turing o duce cu el insusi este de fapt cel mai important fir de urmarit in acest film.

Inspirat din realitate, The Imitation Game este un film biografic al unui geniu matematician poate neinteles de cei din jur. Lupta a fost grea si el a cedat in cele din urma, poate mult prea devreme.

Iar daca astazi folosit calculatoarele, trebuie sa stim ca masinaria lui Turing a fost cea de la care a pornit totul.

Asadar, este un film foarte bun, care pe mine m-a cucerit si ma face sa vi-l recomand si voua. Chiar daca nu sunteti adeptii acestui gen de film, e posibil sa va uimeasca intr-un mod foarte placut asa ca nu ezitati sa ii dati o sansa. :)




Comentarii

  1. mie mi-a placut foarte mult filmul mi s-a parut foarte captivant

    RăspundețiȘtergere
  2. Și mie mi-a plăcut foarte tare. În ochii mei este cel mai reușit film al anului trecut, iar actorul din rolul principal are un farmec aparte.
    Pupici, Cireșica!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. e foarte bun actorul. chiar a jucat exceptional. nu le-am vazut inca pe toate insa mi-a placut la fel de mult si Teoria Intregului. :)
      pupicei!

      Ștergere
  3. Si noi vrem sa mergem la el :)

    RăspundețiȘtergere
  4. E pe lista, acum la tine am citit mai multe detalii. Pupici!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Un concealer de calitate ascunde imperfectiunile tenului

Recenzie Carte si Film: Baiatul cu Pijamale in Dungi

CONCURS ANIVERSAR - 2 ANI de BLOGGING