Cartea saptamanii: Sub aceeasi stea

Buna dimineata, fete frumoase!
Pentru ca este joi, avem parte de o noua recenzie. De data aceasta nu am mai chiulit de la colaborare si sper sa nu mai chiulesc prea curand. :D Deja am material si pentru saptamana viitoare asa ca in caz ca nu apuc sa mai citesc nimic, stiu deja despre ce sa va povestesc.

Cartea despre care vorbim astazi este foarte mediatizata in ultima perioada. Am tot zarit-o si pe facebook si pe primele pagini ale librariilor online si asta m-a bucurat extrem de mult. Este o carte superba, cu o poveste de viata absolut incredibila. O poveste ce merita citita.
Sursa
In micuta escapada la mare pe care am avut-o la inceputul vacantei, am fost sa vedem un film. M-am interesat ce ruleaza la cinematograful la care voiam sa mergem si singurul film care mi-a atras atentia a fost "Sub aceeasi stea". Atunci nu aveam idee ca filmul este facut dupa o carte. Am aflat abia mai tarziu si inca de atunci mi-am dorit sa citesc si povestea originala.

Imediat ce am terminat cartea la care "lucram", am pus mana pe aceasta si nu am mai lasat-o decat atunci cand am terminat-o. Am simtit ca o sa imi lipseasca foarte mult si chiar in secunda 2 as fi putut sa o recitesc, fara sa mi se para deloc plictisitor. Astfel de carti am ocazia mai rar sa descopar, dar iata ca "Sub aceeasi stea" se incadreaza in categoria cartilor extrem de bune, carti ce ar trebui citite de toata lumea, indiferent de genul literar preferat.

Hazel Grace Lancaster, o adolescenta de numai 16 ani, a fost diagnosticata in urma cu aproximativ 4 ani cu, cancer tiroidian, stadiul IV. Au urmat multe interventii, operatii si tratamente dar cancerul s-a raspandit si acum are metastaze la plamani. Totul parea sa mearga rau pana intr-o zi in care medicul a introdus-o intr-un studiu experimental, administrandu-i un nou medicament. Spre uimirea tuturor, medicamentul a avut efecte pozitive asupra lui Grace, tinand sub control celulele canceroase si oprindu-le dezvoltarea.
Cu toate acestea, viata lui Grace nu evolueaza in nici un mod. Parintii ii sunt cei mai buni prieteni si ea isi petrece toate zilele urmarind episoade din America's Next Top Model si citind cartea "O durere Suprema", la nesfarsit.

O carte despre cancer, "O durere suprema" este cartea preferata a lui Grace. Cea mai mare dorinta a ei este sa il intalneasca pe autor si sa ii puna intrebari despre continuarea povestii.

Intr-o zi, mama ei o convinge sa participe la intalnirile unui grup de suport pentru copii aflati in stadii terminale. Aici il intalneste pe Augustus Waters, un tanar care "a fost doar un pic atins de cancer osos", in urma caruia si-a pierdut un picior, avand acum o proteza. Se afla in remisie completa de cateva luni si vine la intalnirile grupului de suport pentru a-l insoti pe prietenul lui, Isaac.

Augutus si Grace se plac inca din primul moment in care se vad si de aici incolo va puteti imagina chiar voi ce se intampla. O poveste de dragoste asa cum rar am intalnit. O poveste de dragoste despre care se stie de la inceput ca nu va dura. Dar cei doi continua sa traiasca fiecare moment ca si cum ar fi ultimul. Nu tin cont de boala si nu lasa boala sa se amestece in povestea lor.

Totul incepe cu un flirt strengaresc si devine treptat mai serios decat o iubire intre doi adulti.

Si ca sa va dati seama cum a inceput totul, va las unul dintre dialogurile mele favorite:
— Ne mai vedem? m-a întrebat.
Din glasul lui răzbătea o emoţie fermecătoare.
I-am zâmbit.
— Sigur că da.
— Mâine? m-a întrebat.
— Răbdare, greieraș, l-am sfătuit. Nu vrei să pari prea nerăbdător.
— Corect, de-aia am spus mâine, a zis el. Vreau să te revăd în seara asta, dar sunt dispus să aștept toată noaptea și o bună parte din ziua de mâine.
Mi-am dat ochii peste cap.
— Vorbesc serios, a insistat.
— Nici măcar nu mă cunoști, i-am spus.

Am luat cartea de pe raft.
— Ce zici dacă te sun când termin asta?
— Dar nici măcar n-ai numărul meu de telefon, mi-a spus.
— Cred cu tărie că mi l-ai scris în carte.
Pe faţă i-a înflorit zâmbetul acela strâmb.
— Și mai spuneai că nu ne cunoaștem unul pe altul. 



Nu vreau sa ma lungesc si nici sa va dau mai multe detalii desi v-as putea povesti intreaga zi.:)

Pentru ca am vazut si filmul, va pot spune ca, uimitor, se apropie foarte mult de carte. Asa ca, daca nu aveti timpul necesar pentru citit, puteti viziona macar filmul. :)

Cartea este luata din aceasta librarie online, unde o gasiti in prezent beneficiind si de o reducere destul de buna, un motiv in plus pentru a o achizitiona. :)

Acum haideti sa citim si recenziile pregatite astazi de prietenele mele:
Ana Maria
Gabi

Comentarii

  1. Sa stii ca am vazut si eu cartea asta pe Facebook....O sa o cumpar sa o citesc! Deocamdata citesc altceva:D
    http://loredanamanciu.blogspot.ro/2014/08/summer-loving-tag.html

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. chiar merita toata propaganda. Serios iti spun. Neaparat sa o citesti. :)
      pupici!

      Ștergere
  2. E si pe lista mea, vreau sa o citesc cat mai curand. :D
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. abia astept sa aflu si parerea ta.. dar oricum sunt convinsa ca va fi pe placul tau. :)
      pupici!

      Ștergere
  3. eu sper din tot sufletul sa nu fie siropoasa...desi asa pare...dar o sa-mi iau inima-n dinti si-o sa o citesc. macar de curiozitate, ca prea multa reclama i s-a facut!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu este siropoasa.. este chiar o carte foarte trista si dura.. dar e superba si iti va placea.. ai incredere in mine. :D
      puuup!

      Ștergere
  4. am citit-o si am vazut si filmul....nu am nimic de reprosat

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ma bucur sa aud asta. este intr-adevar o carte excelenta. :)
      pupici!

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Un concealer de calitate ascunde imperfectiunile tenului

Recenzie Carte si Film: Baiatul cu Pijamale in Dungi

CONCURS ANIVERSAR - 2 ANI de BLOGGING