Cartea saptamanii: Ratiuni Criminale

Buna, fetelor!
Saptamana trecuta am tras chiulul de la proiectul "Cartea saptamanii", pe care incerc sa il desfasor impreuna cu prietenele mele, dar saptamana aceasta ma revansez cu o recenzie a unui thriller psihologic ce m-a facut sa trec prin foarte multe stari.

In prima parte a cartii simteam ca citesc degeaba, pentru ca ma chinuiam sa tin pasul cu toate actiunile care se petreceau, totul parand extrem de alambicat pentru stilul pe care il prefer de obicei. Dar cand au inceput sa se descalceasca itele, am simtit ca nu ma mai pot desparti de aceasta carte pana nu o termin.

Am trecut de la plictiseala la suspans in doar cateva momente si acesta a fost un aspect care mi-a placut la aceasta carte. Nu am stiut la ce sa ma astept pana la ultima pagina si suspansul a crescut cu fiecare capitol citit.

Ratiuni Criminale este o carte a autoarei Patricia Cronwell, ce face parte din seria Scarpetta (care a primit premiul Sherlock pentru cel mai bun detectiv creat de un autor american). Desi primele pagini mi-au dat dureri de cap si nu o regaseam pe Scarpetta in prea multe situatii, cu cat ma apropiam de sfarsitul cartii intelegeam de ce a primit premiul pentru cel mai bun detectiv creat.

Am vazut ca la Libris mai exista inca o carte din aceasta serie - Cartea Mortilor si chiar imi doresc sa o citesc in curand. Sper totusi sa nu fie la fel de greoi inceputul. Dar, chiar daca va fi asa, acum stiu la ce sa ma astept si voi avea o ambitie mai mare de a o citi.

In Ratiuni Criminale, Scarpetta este ajutata de nepoata ei, Lucy, de psihologul legist Benton si de Marino, seful serviciului de investigatii din cadrul Academiei Nationale de medicina legala.
Au de-a face cu un criminal extrem de violent, care rapeste femei si le supune la torturi groaznice dupa care le ucide.
Initial sunt descrise mai multe crime, care aparent nu au legatura una cu cealalta dar pe parcurs gasim cate un indiciu care ne face sa luam in considerare si varianta ca toate crimele sa fie legate intre ele.

Kay Scarpetta, ajutata de cei despre care v-am vorbit, dar primind in acelasi timp piedici de la Joe Amos, un personaj pe care nu l-am suferit absolut deloc si care mi-ar fi placut sa nu existe, reuseste sa se apropie incet, incet de autorul acestor crime pe care le investigheaza.

Una dintre posibilele victime este de fapt autorul crimelor, o persoana ce sufera de grave tulburari de personalitate.
A fost integrata in studiul PRADATOR pe care Benton in conduce si doar punand cap la cap toate indiciile, cei patru vor reusi sa ajunga la un numitor comun.

O multime de rasturnari de situatie si de secrete date in vileag, cam asa se poate descrie cartea Ratiuni Criminale.
Cand nici macar nu luam in seama un personaj care avea o aparitie episodica, realizam de fapt ca este cheia crimei X.
Un Montagne Russe de secrete, de scene palpitante si de desoperiri macabre.

O carte care mi-a placut si care m-a tinut intr-adevar cu sufletul la gura pana la ultima pagina.

Eu am luat-o din aceasta librarie online unde o gasiti la pretul de doar 7 lei. Merita fiecare banut si chiar mult mai mult. :)
Daca va plac thriller-ele, nu ezitati sa cititi si aceasta carte. :)

Acum haideti sa citim si recenziile colegelor mele: Ana Maria, Gabi.





Comentarii

  1. la banutii astia, o vreau si eu :D n-am observat-o pana acum, dar mai prevad o comanda de carti cat de curand...

    RăspundețiȘtergere
  2. si asta suna interesant! god, o viata nu-mi ajunge sa citesc tot ce ma atrage!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. stiiiiiu.. :))) asa sunt si eu si cele peste 300 de carti din wishlist :))))

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Un concealer de calitate ascunde imperfectiunile tenului

Recenzie Carte si Film: Baiatul cu Pijamale in Dungi

CONCURS ANIVERSAR - 2 ANI de BLOGGING