Prajitura Fanta
Hello Girlz!!!
Saptamana aceasta vin cu o noua super-reteta :)). Am vazut aceasta prajitura pe mai multe site-uri... mi-a placut enorm cum arata si am zis ca trebuie sa incerc si eu ..
Asa ca astazi va prezint varianta mea de Prajitura Fanta :D
Pentru blat aveti nevoie de:
-7oua
-5 linguri faina
-2 linguri cacao
-6 linguri zahar
-1 plic zahar vanilat
-100 ml ulei
-1 plic praf de copt
-sare
Se bat albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma. Apoi se adauga 3 linguri de zahar si se mai bat pana se topeste complet zaharul.
Galbenusurile cu un praf de sare, zaharul vanilat si celelalate 3 linguri de zahar se bat separat cu mixerul pana cand se albesc. Apoi se adauga uleiul putin cate putin si se bat in continuare pana acesta se incorporeaza.
Se amesteca apoi albusurile batute spuma cu galbenusurile si se adauga cele 2 linguri de cacao, faina si praful de copt.
Compozitia se pune intr-o tava unsa cu margarina si faina si se da la cuptorul preincalzit pentru 20 min sau pana trece de testul cu scobitoarea :D
Pentru crema de branza dulce aveti nevoie de:
-500 g branza dulce de vaci
-250 g de unt
-250 g zahar pudra
Se amesteca untul cu zaharul pudra. Eu am scos untul de la frigider cu cateva ore inainte sa fac prajitura... pentru ca acesta sa se inmoaie. Si am amestecat untul cu zaharul pudra cu mixerul. Dupa ce acestea se omogenizeaza, se adauga branzica si se amesteca in continuare ca se se incorporeze.
Crema de branzica se pune peste blat... dar doar dupa ce blatul s-a racit... sa nu se topeasca untul.
Pentru budinca de vanilie cu fanta aveti nevoie de:
-850 ml suc Fanta de portocale
-2 plicuri budinca de vanilie
-5-6 linguri de zahar
Se pun la fiert 700 ml de suc. Restul de 150 ml de Fanta se amesteca, cu budinca de vanilie si cu zaharul.
Cand sucul incepe sa clocoteasca se adauga si amestecul cu budinca si se mai lasa sa fiarba pana cand compozitia devine translucida:
Lasati budinca sa se raceasca..... dar nu foarte mult pentru ca se va inchega.
Si apoi o puneti peste crema de branzica si puneti prajitura la frigider.
Prajitura mea a iesit cam asa. Vreau sa va spun ca este super delicioasa :D
Voi ce bunatati ati facut saptamana asta?
P.S: La multi ani tuturor celor care isi serbeaza astazi ziua de nume
Saptamana aceasta vin cu o noua super-reteta :)). Am vazut aceasta prajitura pe mai multe site-uri... mi-a placut enorm cum arata si am zis ca trebuie sa incerc si eu ..
Asa ca astazi va prezint varianta mea de Prajitura Fanta :D
Pentru blat aveti nevoie de:
-7oua
-5 linguri faina
-2 linguri cacao
-6 linguri zahar
-1 plic zahar vanilat
-100 ml ulei
-1 plic praf de copt
-sare
Se bat albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma. Apoi se adauga 3 linguri de zahar si se mai bat pana se topeste complet zaharul.
Galbenusurile cu un praf de sare, zaharul vanilat si celelalate 3 linguri de zahar se bat separat cu mixerul pana cand se albesc. Apoi se adauga uleiul putin cate putin si se bat in continuare pana acesta se incorporeaza.
Se amesteca apoi albusurile batute spuma cu galbenusurile si se adauga cele 2 linguri de cacao, faina si praful de copt.
Compozitia se pune intr-o tava unsa cu margarina si faina si se da la cuptorul preincalzit pentru 20 min sau pana trece de testul cu scobitoarea :D
Pentru crema de branza dulce aveti nevoie de:
-500 g branza dulce de vaci
-250 g de unt
-250 g zahar pudra
Se amesteca untul cu zaharul pudra. Eu am scos untul de la frigider cu cateva ore inainte sa fac prajitura... pentru ca acesta sa se inmoaie. Si am amestecat untul cu zaharul pudra cu mixerul. Dupa ce acestea se omogenizeaza, se adauga branzica si se amesteca in continuare ca se se incorporeze.
Crema de branzica se pune peste blat... dar doar dupa ce blatul s-a racit... sa nu se topeasca untul.
Pentru budinca de vanilie cu fanta aveti nevoie de:
-850 ml suc Fanta de portocale
-2 plicuri budinca de vanilie
-5-6 linguri de zahar
Se pun la fiert 700 ml de suc. Restul de 150 ml de Fanta se amesteca, cu budinca de vanilie si cu zaharul.
Cand sucul incepe sa clocoteasca se adauga si amestecul cu budinca si se mai lasa sa fiarba pana cand compozitia devine translucida:
Lasati budinca sa se raceasca..... dar nu foarte mult pentru ca se va inchega.
Si apoi o puneti peste crema de branzica si puneti prajitura la frigider.
Prajitura mea a iesit cam asa. Vreau sa va spun ca este super delicioasa :D
Voi ce bunatati ati facut saptamana asta?
P.S: La multi ani tuturor celor care isi serbeaza astazi ziua de nume
Mi-ai facut pofta acum, ce ma fac ? :((
RăspundețiȘtergereincearca si u sa faci prajitura... nu o sa iti para rau... e delicioasa si e simplu de facut... :D
ȘtergereArata delicios !! Cred ca voi incerca si eu sa o fac... dar nu ma descurc asa de bine in bucatarie :))
RăspundețiȘtergerenu necesita cunostinte culinare foarte bogate :))) chiar se face simplu daca urmezi exact pasii.. :D:D
Ștergerete pup!
si eu stiu sa fac praji asta si imi iese bine:))) una din prajiturile mele preferate! pup
RăspundețiȘtergerea devenit si una din preferatele mele..:D este delicioasa :D
Ștergerete pup!
trebuie sa recunosc ca n-am niciodata rabdare sa bat ouale atat de bine :))
RăspundețiȘtergerehmmm... daca gusti prajitura .. o sa ai rabdare sa le bati bine pt ca o sa stii ca merita.. :))) glumesc :P
Ștergerete pup!
Woooww arata super bine si cred ca a fost delicioasa :D
RăspundețiȘtergereDin pacate prajiturile nu sunt punctul meu forte... :(
Eu gatesc bine, dar mancaruri nu prajituri :P
la mine prajiturile sunt punctul forte... :P
Ștergerete pup!
Credeam ca numele nu are legatura cu vreun ingredient,ci ca e ceva care seamana cu bautura respectiva.Nu beau sucuri din comert asa ca reteta asta cred ca o sa o modific putin :)
RăspundețiȘtergereTe pup!
cred ca poti folosi si suc de portocale proaspat.. :D
Ștergerete pup!