Cartea Saptamanii: Maine

Buna dimineata, fete frumoase!

De cand nu ne-am mai vazut parca a mai inviat si soarele :))) Mai ales de cand a inceput weekend-ul. Parca si vremea e frumoasa atunci cand avem zile libere. :)

Si daca tot avem zile libere, zic sa le umplem cu lectura. Am pentru voi o recomandare perfecta ce vine de la Editura All si implicit de la Guillaume Musso. :)

V-am spus si la ultima recenzie ca urmatoarea carte va fi tot de la acelasi autor. Si m-am tinut de promisiune. Dupa Central Park a urmat cartea Maine. Este un roman care m-a captivat inca de la primele capitole.


Maine este povestea Emmei si a lui Matthew, ea din New York, el din Boston, ea Somelier la un important restaurant, el profesor de Filosofie.

El si-a pierdut sotia in urma cu un an, ea sufera mult si incearca sa isi descopere scopul in viata. El traieste impreuna cu fiica de 4 ani si cu o foarte buna prietena, iar ea traieste singura, asteptand firimituri de la un barbat care nu o apreciaza.

Intr-o buna zi, in drum spre casa, Matthew ajunge la o vanzare de obiecte folosite si alege de acolo un laptop care crede ca ii va fi util. Ajuns acasa, descopera ca acesta ii apartinuse unei oarecare Emma Lovenstein si pentru ca gaseste pe laptop cateva fotografii cu aceasta, incearca sa ii scrie un email pentru a i le trimite, cu gandul ca ea le-a uitat din greseala acolo. Primeste un raspuns prompt de la Emma, care neaga ca acel laptop i-ar apartine, ea nevanzadu-l pe al sau. Dar conversatia curge firesc si culmineaza cu invitatia la o cina, pentru a se cunoaste mai bine.


Ambii sunt entuziasmati de aceasta intalnire si incearca sa se pregateasca asa cum stiu ei mai bine. Ajung amandoi la restaurant, doar ca nu se intalnesc.

Sa fie o ironie a sortii? Sa fie un soi de magie? Asta nu va mai spun insa trec putin mai departe si va mai dezvalui ca totul va lua o intorsatura la care nu v-ati fi asteptat. Din somelier si femeie deprimata, Emma se transforta intr-un veritabil detectiv si face o multime de cercetari in legatura cu sotia lui Matthew. Desi initial este invidioasa pe viata acesteia, ajunge sa ii descopere secretele si sa incerce sa ii dezvaluie adevarata identitate in fata lui Matthew.

Cu ajutorul unui elev francez, grasun si pasionat de calculatoare, Emma va incerca sa desucheze planurile destinului. Va reusi oare? Asta trebuie sa descoperiti voi cititnd cartea Maine de Guillaume Musso. 

Poate ca nu am reusit sa expun perfect impresia pe care mi-a lasat-o aceasta carte insa trebuie sa stiti ca e o carte pe care o devorezi de la prima pagina si pana la ultima. De cand m-am apucat de ea, cautam orice moment liber pentru a mai putea sorbi putin din firul actiunii.

O carte ce imbina nebunia iubirii cu depresii si anxietati, ce imbina actiunea si aventura cu momente de nedumeriri si intrebari. E o carte care te face sa nu o mai lasi din mana. :)


Asadar, daca sunteti in cautarea unei carti bune, va recomand din tot sufletul aceasta carte scrisa de Guillaume Musso.



Comentarii

  1. musso are niste carti care te captiveaza. si eu am citit vreo 2-3 de la el si chiar mi-au placut foarte mult!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu i.am citit pana acum 5 si chiar mi.am propus sa i le citesc pe toate. "Maine" si "Central Park" au fost geniale si mi.au dat asa un aplomb spre Musso :))
      pupici!

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Un concealer de calitate ascunde imperfectiunile tenului

Recenzie Carte si Film: Baiatul cu Pijamale in Dungi

CONCURS ANIVERSAR - 2 ANI de BLOGGING