Review: La Roche Posay: Hydraphase UV Intense Legere

Buna, dimineata, fete frumoase!
Am ramas in urma cu reivew-urile si parca atunci cand vreau sa ajung cu ele la zi, si mai tare raman in urma. Se intampla cate ceva, asa cum s-a intamplat si saptamana aceasta, ceva ce ma face sa iau o pauza de la blog, fie ca imi doresc, fie ca nu.

Dar iata ca astazi a venit si randul Cremei La Roche Posay pe care am achizitionat-o la prima comanda Aoro. Dupa ce am cumparat-o au fost cateva campanii de testare cu diverse firme de produse cosmetice si aproape toate ofereau creme pentru ten asa ca am amanat folosirea cremei de la La Roche Posay pentru ca nu imi place sa le deschid pe toate si sa le folosesc doar pe jumatate.
Dar chiar si asa, mereu ajung sa am deschise in acelasi timp cel putin 3 creme si le alternez. Tenul meu le suporta bine si doar rareori face fite atunci cand nu ii convine ceva.
Nu am un ten extraordinar de sensibil. Nu imi apar eruptii la fiecare crema mai putin placuta, asa ca din acest punct de vedere este totul ok. Dar ce ne facem cu monstruletii de pe frunte care nici macar nu sunt monstruleti? E mai degraba un fel de iritatie sau ceva de genul acesta care nu vrea sa treaca sub nici o forma. Vad ameliorari in anumite perioade dar pana sa apuc sa ma bucur, se reintoarce sub aceeasi forma.
Asa cum va spuneam, am luat crema intens hidratanta La Roche Posay Hydraphase in urma cu vreo 6 luni dar am tinut bine de ea si am inceput sa o folosesc pe la inceputul verii. Initial am considerat ca nu mi se potriveste absolut deloc.

Apoi insa mi-am dat seama ca tenul meu, pe timp de vara este total iesit de sub control si nici o crema nu reuseste sa reduca excesul de sebum. Aplicam crema, totul era perfect pentru 10 minute dupa care pielea stralucea mai ceva ca un felinar. Nu puteam sa ies din casa fara sa aplic un pic de pudra pentru "reducerea luminozitatii".

Cat timp sunt in vacanta nu imi place sa folosesc fond de ten sau BB Cream decat extraordinar de rar, atunci cand ies pe undeva mai pretentios si este absolut necesar sa arat bine. Dar in rest cu un pic de pudra si poate o picatura de corector cam rezolv problemele pe care le intampina tenul meu. Oricum consider ca un ten cu probleme mari, nu face decat sa scoata problemele in evidenta prin aplicarea in exces a fondului de ten.

Dar sa revenim la crema noastra. Am facut aceasta alegere la indemnurile Alinei, care este extrem de multumita de La Roche Posay atunci cand vine vorba despre ingrijirea tenului. Eu nu mai incercasem nimic de la acest brand si eram un pic retinuta in a consuma o cantitate semnificativa de banuti pe o crema pe care nu o cunosc. Dar am citit review-uri, m-am informat pe site-ul oficial La Roche Posay si atunci am capatat incredere.

Dupa ce am pastrat crema ca pe un bibelou scump vreme de mai multe luni, am considerat ca asteptarea trebuie sa se incheie si eu trebuie sa incep utilizarea ei. Va spuneam ca prima data tenul stralucea ca un felinar si am fost putin dezamagita. Dar am continutat utilizarea ei. Si culmea! mi-a placut ce am vazut. Tenul, desi tot cu iritatia de pe frunte (ce-i drpt, mai atenuata), arata din ce in ce mai luminos.
Iar de cand s-a racorit afara, nu mai straluceste deloc inestetic. Productia de sebum s-a domolit si acum pot iesi lejer din casa purtand doar crema La Roche Posay. 
O folosesc dimineata si seara pentru o hidratare intensa in profunzime a tenului meu. Desi la o prima aplicare nu m-a cucerit, acum este in topul preferatelor mele. Cu siguranta o sa o vedeti si la favoritele lunii august pe care sper sa vi le arat cat de curand.

Despre aspect nu am nimic de obiectat. Ador recipientele cu pompita:
Mi se par mult mai igienice dar si mult mai usor de folosit. Daca imi tin unghiutele un pic mai mari, nu mai pot folosi crema din borcanele pentru ca ma deranjeaza sa am crema sub unghii, asa ca o pompita poate rezolva totul extrem de usor.
Aplicarea decurge in conditii foarte bune si igienice. Pentru o folosire aplic foarte putin produs. Cam jumatate de pompita imi este mai mult decat suficient. Consistenta este una destul de fluida si de aceea nu am nevoie de o cantitate prea mare de produs.
Chiar daca pretul pare initial un pic ridicat, este un produs spornic si consider ca merita toti banutii. Se termina greu si decat sa cumpar 10 produse pe care sa le dau gata imediat, mai bine unul calitativ si care sa se consume mai greu.

O alta bila alba primeste si pentru SPF-ul de 20 si pentru ca nu contine deloc parabeni printre ingrediente. SPF-ul, desi un pic mic pentru vara, pentru toamna-iarna este ideal. Lipsa parabenilor din compozitie ma bucura. Desi nu am o mare problema nici cu prezenta lor, sunt totusi atenta sa aleg produse care sa nu ii contina.

Si pentru ca am prins gustul dermato-cosmeticelor, acum ma uit numai dupa ele cand imi fac cumparaturile. Ati vazut deja seria de review-uri Uriage. Acum m-am axat pe aceste produse La Roche Posay si deja la ultima comanda am pus in cos si o apa termala de 300 de ml de la acest brand. Urmeaza sa va arat ce s-a mai aflat in cosul de cumparaturi cat mai curand posibil. Poate va inspirati si voi pentru urmatoarele comenzi.

Daca in trecut eram reticenta fata de dermato-cosmetice datorita pretului mai ridicat, acum stiu ca acestea merita investitia. Probabil pe viitor o sa prefer sa economisesc banuti si sa cumpar un produs care cu adevarat sa merite, decat sa ma arunc imediat sa cumpar mai multe produse ieftine dar care sa stea aruncate prin porfarduri si alte cotloane.
Nu vreau sa mai fac stocuri de produse noi, pentru ca risc sa nu am timp sa le folosesc pana trece termenul de valabilitate asa ca un produs bun cumparat la momentul potrivit, este cea mai buna decizie. 

Si pentru ca tot am ajuns in acest punct, cred ca e cazul sa ma reapuc de Project Pan pentru ca iar am acumulat mai multe produse decat pot folosi. :D

Voi ce dermato-cosmetice preferati? Ati incercat produsele La Roche Posay?



Comentarii

  1. Eu le folosesc de ceva tim si sunt multumita de ele. Vara aceasta m-am indrgostit de acest deodorant de la ei: http://www.aoro.ro/la-roche-posay/physiologique-deodorant-roll-on/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ma bucur sa aud asta. nu am incercat nici un deodorant de la ei dar cu siguranta va fi urmatoarea alegere. multumesc pentru idee. :)
      pupici!

      Ștergere
  2. Trebuie sa incerc si eu aceasta crema.Sper sa imi placa.Ai un blog minunat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. iti multumesc tare mult pentru apreciere. :)
      sper si eu sa ti se potriveasca. :) mie imi place tare mult
      pupici!

      Ștergere
  3. Ce tip de ten ai? Eu il am mixt deshidratat si as vrea sa o cumpar, insa imi e teama sa nu lucesc..
    As vrea sa o folosesc fara pudra sau fdt, iar in vara sa incerc bb cream-ul lor :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hey! Eu am tenul mixt, cu tendinte de ingrasare in zona T. Vara tenul straluceste destul de puternic dupa ce aplic crema insa iarna este ok.
      Am o colega cu probleme de ten si e foarte multumita de fdt de la ei.
      Mie mi.a placut mult crema, am terminat.o intre timp. Chiar consider ca m.a ajutat sa am un ten mai curat. Si sa stii ca e destul de lejera si intra usurel in piele insa e totusi hidratanta.
      Pupici

      Ștergere
    2. Mersi ca mi-ai raspuns.
      Eu il am mixt-normal, fruntea are tendinta sa luceasca atunci cand aplic un produs care nu-i place.
      Acum am tenul deshidratat, se descuameaza, ma strange..
      Am vazut ca si Bioderma are o gama pt ten deshidratat cu crema si serum, dar nu au spf..

      Ștergere
    3. Poti sa incerci si acea gama si sa optezi pt o crema cu spf 50 separata pe care sa o aplici peste crema normala. Poti alege tot ceva pentru ten gras. Eu am una de la uriage;)

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Un concealer de calitate ascunde imperfectiunile tenului

Recenzie Carte si Film: Baiatul cu Pijamale in Dungi

CONCURS ANIVERSAR - 2 ANI de BLOGGING