Cartea saptamanii: Mare Tranquillitatis

Buna dimineata, fetelor!
Cum v-ati trezit astazi? Eu presimt ca va fi o zi frumoasa, de care trebuie sa profitam la maxim.
O sa incepem aceasta zi superba cu recenzia unei carti asemenea. 

Desi le spuneam saptamana trecuta colegelor mele ca probabil pana joia asta nu voi reusi sa termin nici o carte, datorita faptului ca inca mai am un examen pentru o marire si timpul e destul de scurt, imediat ce am primit ultima carte de la Libris, Mare Tranquillitatis, nu am ezitat nici macar un minut inainte sa incep sa o citesc.
Am dat-o gata in timp record pentru ca atat de tare m-a acaparat.

Dar sa o luam cu inceputul.
Am descoperit cartile Editurii Epica in urma cu ceva timp si mi-am propus sa le citesc absolut pe toate. Sunt doar povesti de dragoste, bine scrise, care mie imi plac la nebunie.
Astazi am ajuns sa va vorbesc despre Mare Tranquillitatis, dar mai am inca 3 carti de la Epica pe care abia astept sa le termin atunci cand voi ajunge acasa.

Povestea de astazi o are in prim plan pe Nastya, o tanara de 17 ani, fosta pianiasta de mare succes. 
O intamplare tragica i-a schimbat tot cursul vietii si a adus-o in punctul in care se afla astazi. Straina intr-un alt oras, straina intr-o alta scoala, considerata o ciudata si tratata ca atare.

"Ma numesc Nastya Kashnikov.
Am fost un copil-minune al pianului, iar locul meu nu e nicideum la un curs introductiv in muzica.
Am fost asasinata acum doi ani si jumatate." 

Tot ceea ce isi doreste este sa il gaseasca pe cel care a ucis-o in urma cu aproape 3 ani. Pe cel care i-a ucis viitorul, pe cel care i-a ucis toate visele si sperantele.

"Imi detest mana stanga. Detest sa o privesc. O detest cand imi sovaie, si tremura, si-mi aminteste ca identitatea mea s-a dus. Dar o privesc chiar si-asa, pentru ca, totodata imi aminteste si ca o sa-l gasesc pe cel care mi-a luat totul. O sa-l omor pe baiatul care m-a omorat, iar cand o sa-l omor, o s-o fac cu mana mea stanga."

Acum, Nastya se ascunde sub acest nume si sub o infatisare care nu ii apartine. Se ascunde in spatele tacerii si refuza convorbirile cu orice alta persoana.
Dar apare el. Apare Josh, un tanar care a suferit foarte mult la randul lui, dar care incearca sa ramana puternic si sa isi duca viata exact asa cum a invatat.

Nastya ii incredinteaza lui Josh unul dintre secretele ei si astfel legatura dintre cei doi devine din ce in ce mai stransa. Desi cei doi incep sa aiba sentimente unul fata de celalalt, refuza aceasta idee si traiesc in continuare ca si cum ar fi doar prieteni.
Oare va rezista iubirea lor in fata razbunarii Nastyei? Oare Josh o va face sa renunte la aceasta masca pe care o poarta inca din ziua tragediei? Va las pe voi sa aflati toate astea citind Mare Tranquillitatis, o care superba, extrem de complexa.

Desi ai impresia ca autoarea se lungeste foarte mult si ti-ai dori ca personajele sa fie mai rapide, fiecare cuvant are rolul sau acolo unde a fost scris.
Nu am fost intotdeauna de acord cu faptele Nastyei dar am incercat sa o inteleg si atunci am reusit sa descopar exact de ce reactioneaza in modul in care o face.
Este o carte profunda, care te ajuta sa afli si alte sentimente in afara de cel de iubire.
Teama Nastyei creste cu fiecare zi. Si nu este o teama de rau ci este o teama in fata iubirii. Nu poate sa se lase purtata de acest sentiment si astfel incearca sa il indeparteze pe Josh in cel mai urat mod.

Gata, nu va spun mai multe pentru ca deja am dezvaluit prea mult. :D
Sper ca v-am convins, iar daca nu, credeti-ma pe cuvant ca e o carte ce merita atentia voastra. :)

O gasiti in libraria online Libris, la pretul de 33.91 de lei (redusa astazi de la 39.89 lei). Tot aici veti gasi si alte carti online de la Editura Epica, povesti de dragoste la fel de frumoase si de intense. :)

Si... chiar daca nu este de la Editura Epica ci de la Editura Trei, pe lista mea se afla si cartea Fericirea incepe azi. Mi se pare ca se potriveste foarte bine stilului pe care mi-am concentrat atentia in aceasta perioada. :D



Acum va invit sa citim si recenziile prietenelor mele:
Gabi
Georgiana
Ana




Comentarii

  1. Pare interesanta! Cred ca ar merita un loc pe wishlist

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ar merita chiar mai multe locuri. :) neaparat sa o citesti
      puup!

      Ștergere
  2. am remarcat-o si eu pe libris ;). poate ii vine randul candva.

    RăspundețiȘtergere
  3. este super cartea, si eu am citit-o cu sufletul la gura si m-am bucurat de complexitatea ei; la fel de frumoasa este si Fericirea incepe azi!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ma bucur tare mult ca iti place si tie. :) Este pe lista si Fericirea incepe azi.. :D

      pupici!

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Un concealer de calitate ascunde imperfectiunile tenului

Recenzie Carte si Film: Baiatul cu Pijamale in Dungi

CONCURS ANIVERSAR - 2 ANI de BLOGGING