Cartea saptamanii: Hopeless

Buna dimineata, fete frumoase!

Eu inca ma aflu sub influenta efectului Hopeless. Nu stiti inca despre ce vorbesc? Ei bine, Hopeless este ultima carte pe care am terminat-o. Am citit-o in mai putin de 24 de ore si acum ca s-a terminat inca ma lupt cu impulsul de a o reciti imediat.
Sunt convinsa ca ar mai fi o multime de descoperit la o a doua sau a treia lectura. Dar deocamdata inca ma reculeg dupa impactul pe care l-a avut asupra mea.

Inca o carte de la Editura Epica. Asa cum v-am promis, vreau sa le citesc pe toate cele aparute la aceasta Editura si inca mai ai o multime pe lista. Dar pana acum, Hopeless: Fara Speranta, a fost cea mai intensa carte din colectie. Poate chiar cea mai intensa carte pe care am citit-o pana acum desi nu as vrea totusi sa fiu atat de drastica. Sunt carti diferite, din genuri diferite pe care cu greu le-as putea compara.

Oricum, cert este ca aceasta este o carte complexa, presarata cu orice si-ar dori un cititor sa descopere in cartea sa preferata.
Am inceput de la cuvinte care imi aduceau zambetul pe buze ba chiar ma faceau sa rad in hohote, ajungand sa ma intrebe mami din 5 in 5 minute ce anume am citit atat de amuzant. Si am sfarsit aproape de lacrimi. Atat de intense au fost trairile descrise in carte, atat de complexe si extrem de sfasietoare.

Sky nu este o adolescenta tipica de 17 ani. Ea nu a avut niciodata televizor. Nu detine nu calculator iar despre internet nici nu mai poate fi vorba. Nici macar telefon nu i se permite sa aiba. Mama ei adoptiva nu se impaca prea bine cu tehnologia si este o vegetariana convinsa asa ca si Sky trebuie sa se accepte aceste lucruri. Ea nu a mers pana acum intr-un colegiu de stat ci a facut scoala la domiciliu, mama ei angajandu-i cei mai buni profesori.

Dar in ultimul an de liceu, cea mai buna prietena a ei o convinge sa se inscrie la scoala pe care si ea o frecventeaza. Cu greu mama ei a fost de acord, dar stie ca nu ii poate refuza aceasta mica placere fetitei ei.

Si Sky il intalneste pe Holder. Il vede pentru prima data intr-un magazin si ii acapareaza toate simtirile. Pentru cateva momente nu mai este stapana pe ea si si-ar dori sa il priveasca pentru tot restul vietii. Si iata ca el o observa. Alearga dupa ea si incearca sa ii afle numele. Dar nu pentru motivul la care probabil va ganditi. Ci pentru ca Holder este convins ca o cunoaste pe Sky, cu toate ca acest nume nu ii este cunoscut.

Prietena ei cea mai buna o sfatuieste sa stea departe de el pentru ca are un trecut dubios dar Sky vrea sa il descopere chiar ea. Si isi da seama ca Holder nu este nici pe departe asa cum il descriu ceilalti. Este cel mai bun lucru care i s-a intamplat.
Dar un secret imens pluteste asupra celor doi. El il cunoaste. Ea il reprima. Amintiri sumbre din copilaria ei sunt blocate de catre mintea care isi doreste sa treaca peste tragedie. Doar ca nimic nu poate fi ascuns pentru totdeauna. Si atunci cand adevarul va iesi la iveala, viata lui Sky va suferi o explozie monstruasa.

Oare despre ce sa fie vorba? Ce secret se ascunde in subconstientul ei? Oare el cunoaste trecutul lui Sky? Vor reusi cei doi sa depaseasca obstacolele ce li se ivesc in cale?
Trebuie sa aflati chiar voi asta, citind Hopeless.

Cea mai buna carte pe care am citit-o in ultima perioada. Ma bucur mult ca am ales-o pentru ca nu as fi dorit sa o ratez. Daca va plac povestile complexe, care sa aiba drama, zambete, iubire, tragedie, atunci aceasta este povestea pe care trebuie neaparat sa o cititi.

Daca v-am convins, sa stiti ca o gasiti in libraria online pe care v-o recomand de fiecare data, la pretul de 31,37 lei. Va asigur ca merita fiecare banut investit.

Acum haideti sa trecem si pe la colegele mele sa vedem ce carti interesante au mai ales pentru aceasta saptamana:
Gabi
Ana Maria
Adelina




Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Un concealer de calitate ascunde imperfectiunile tenului

Recenzie Carte si Film: Baiatul cu Pijamale in Dungi

CONCURS ANIVERSAR - 2 ANI de BLOGGING