Reteta: Prajitura cu foi si caramel

Buna dimineata, fete frumoase!

A trecut ceva timp de cand nu v-am mai aratat bunatatile pe care le-am pregatit. Si totul are si o explicatie. In afara de clatitele de post pe care vi le-am aratat, nu am mai facut alte tipuri de prajituri, sau le-am repetat pe cele pe care le iubesc si le stiti si voi deja.

Dar ieri, Duminica fiind, am considerat necesar sa incerc o noua prajitura. Am cautat in cartile si revistele pe care le am o reteta noua, dar care sa imi inspire ceva placut si nu foarte complicat. Si am gasit!

Cand am vazut prajitura cu foi si crema caramel am stiut ca va fi favorita mea. Imi aduc aminte si acum ca atunci cand eram mica, mami imi pregatea aceasta prajitura destul de frecvent. Nu am gasit insa reteta ei ca sa pot reface prajitura si nici in comert nu le mai gaseam decat cu nuca in compozitie si poate stiti deja ca eu nu suport nuca in prajituri. :)

Asa ca nu am stat mult pe ganduri ci am trecut imediat la treaba. Totul este extrem de simplu asa ca daca aveti 30 de minute libere, puteti incerca si voi:

Aveti nevoie de:
-un pachet de foi de napolitana
-400 ml frisca lichida
-400 g zahar
-60 g unt

Puneti zaharul la topit intr-o craticioara. Atunci cand acesta s-a topit cu totul, fara sa formeze cocoloase, adaugat frisca si amestecati in continuare pentru a se incorpora.
Trageti cratita de pe foc si adaugat untul dupa care mai lasati sa fiarba un minut la foc mic.

Crema este gata si o puteti pune peste fiecare foaie in parte, asambland prajitura.
O lasati apoi la frigider peste noapte, si va fi gata pentru consum :)

V-am zis ca e simplu :)



POFTA BUNA!!!


Comentarii

  1. Noroc ca am mancat cateva cubulete de ciocolata acum cateva minute! Ma ajuta sa gestionez mai usor pofta nebuna pe care mi-o da prajitura asta! Bravo, harnicuta Dia!

    Pupicei dulci!
    Ilda
    Lavender Thoughts

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. hihi.. :D bine ca ai papat ca sa nu te ispitesc. :D
      pupicei dulci!

      Ștergere
  2. Arată foarte bine, mulţumim pentru reţetă! ♥

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cu mare drag. e o reteta simpla si prajitura e delicioasa. :D
      pupici!

      Ștergere
  3. O alta varianta ar fi ca in zaharul topit sa pui un pachet de margarina amestecat cu 5 oua si 7 linguri de zahar. Crema va fi moale pe moment, dar se va ingrosa cand se raceste. Nucile sunt optionale. Arata tare bine, chiar nu ma gandisem sa umplu napolitanele cu frisca.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. iti multumesc frumos pentru aceasta varianta. cred ca e ca cea de la mama mea. :)
      pupicei!

      Ștergere
  4. Ma incanta reteta ta, as face si cu biscuit sau cu piscoturi, e de experimentat si cu sfatul Elisei doar ca nu as folosi margarina, doar unt. xo

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu am incercat aceasta reteta cu biscuiti dar faceam o prajitura si cu ei. :D
      pupicei!

      Ștergere
  5. una dintre cele mai bune prajituri! si eu sunt nemancata in acest moment :)).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. vaai.. si nu vrei o bucatica? :D iti pun la curier.. ala de nu te gasea :))))

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Un concealer de calitate ascunde imperfectiunile tenului

Recenzie Carte si Film: Baiatul cu Pijamale in Dungi

CONCURS ANIVERSAR - 2 ANI de BLOGGING