La revedere, 2013. Bun venit, 2014: Ganduri, Realizari, Rezolutii

Buna, fetelor!
M-am odihnit suficient, as spune, asa ca de astazi sper sa pornim in forta noul an, cel putin aici, pe blog. :) De luni ar trebui sa ma apuc si de invatat... dar ramane de vazut. :D Dorinta este undeva ascunsa.. trebuie doar sa o scot la suprafata.

Nu v-am vorbit deloc despre anul ce a trecut pentru ca nu a fost un an prea bun pentru mine, din punct de vedere personal. Pe partea de blogging mi se pare ca am avansat destul de mult, am avut o multime de colaborari, am "cunoscut" oameni frumosi, am legat prietenii cu unele blogerite, de care acum ma simt foarte apropiata si sper ca intr-o zi sa ne si intalnim.
Am reusit sa organizez si cateva concursuri pentru voi si sper ca anul acesta sa imi aduca si mai multe colaborari in acest sens, pentru ca imi doresc sa va bucur pe voi si sa va multumesc pentru ca va rupeti poate 5 minutele din timpul vostru pentru a-mi citi un articol si pentru a-mi lasa un comentariu.
Pagina de facebook a crescut si ea si asta doar datorita voua. Ma bucur pentru ca ea creste incet, dar sigur, cu oameni de calitate si aproape de sufletul meu.

Spuneam ca pe plan personal nu a fost un an fantastic... dar poate ca ma insel. Daca as pune in balanta lucrurile bune si lucrurile rele cred ca ar fi mai multe cele bune, dar eu consider ca m-au afectat cele rele intr-o mai mare masura.

Dar haideti sa vorbim un pic doar despre partea plina a paharului. :)

In vancata de vara mi-am propus sa dau jos cateva kilograme. Nu ma consideram grasa dar aveam ceva (mai multe) kilograme in plus si in urma unui consult cardiologic, medicul mi-a recomandat sa mai slabesc. :) Acela a fost un impuls, pentru ca oricum imi doream asta doar ca nu exista nimic major care sa ma motiveze.
Am incercat eu pentru cateva ore sa tin Dieta Dukan... :))) dar m-am lasat pagubasa pentru ca mi se parea mult prea greu pentru mine. Era vara si chiar nu ma puteam dezlipi de pepene. Drept urmare cam toata vara am trait numai cu pepene, pentru ca il ador si l-as manca zilnic, fie el rosu sau galben. :)
Asa ca am inceput sa fac sport si bine am facut. Nu am prea dat eu jos decat poate 1-2 kg, dar mi s-au mai tonifiat cativa muschiuleti si mi-a mai crescut rezistenta. M-am tinut de un program de exercitii cam 1 luna si ceva si am fost tare multumita de mine pentru ca nu mai rezistasem atat de mult niciodata, desi mai incepusem acelasi program si in urma cu mai multe luni.
Cam pe la jumatatea programului, am cumparat o carte care continea retete pentru mai multe categorii pe persoane, printre care si pentru cele care voiau sa slabeasca. Dar ce am invatat din acea carte a fost faptul ca trebuie sa am mese regulate, 3 mese principale si 2 gustari, de preferat la aceleasi ore si ca nu mai trebuie sa mananc seara. Si acest lucru mi-a ramas intiparit si cu asta am pornit inainte. Am facut si cateva retete de acolo care mi se pareau tare gustoase si simplu de realizat, dar in mare parte doar am incercat sa elimin grasimile si sa mai reduc din dulciuri (nu total, pentru ca sunt un mare fan). Am inceput sa beau mai multa apa si sa mai renunt la paine, sau atunci cand o mananc, sa aleg paine integrala. Oricum nu prea mai simt nevoia de paine doar atunci cand este absolut necesara, de exemplu cand trebuie sa intind ceva pe paine - gem, pateu, vinete.. sau mai stiu eu ce altceva. :)
Si am reusit in acest mod sa dau jos aproape 10 kg de care sunt extraordinar de mandra. Sper sa nu mai pun la loc niciodata pentru ca ma simt perfect asa. Mananc tot ce vreau, dar cu masura si incerc sa evit pe cat posibil alimentele nesanatoase, sau sa le folosesc mai rar, doar ca mananc totul pana in ora 6.
Ma simt bine cu mine, cu greutatea mea si cu stilul acesta alimentar. Imi da mai multa energie si mai multa buna dispozitie.

Si la facultate a fost mult mai bun anul ce a trecut fata de anii anteriori, asa ca nu am de ce sa ma plang. Sunt chiar bucuroasa ca am reusit sa implinesc ceva ce imi doream si ce tot incercam de 3 ani. :)

Dar au fost si momente triste, care uneori m-au daramat si poate de aceea am impresia ca a fost un an prost pentru mine.
Si pentru asta imi propun ca in anul 2014 sa apreciez mult mai mult partea pozitiva decat cea negativa. Sa nu mai pun la suflet orice cuvant aruncat in vant, orice cearta cu prietena sau cu prietenul, sa incerc sa fiu mai echilibrata si sa acord mai multa atentie lucrurilor cu adevarat importante.
Imi mai propun sa fiu mai ponderata in ceea ce priveste cumparaturile, desi am inceput bine.. cu o comanda MUA. Nu a fost de valoare mare dar tinand cont ca eu imi doream abstinenta totala.. :))) am cam incaltat propriile reguli. :) Dar promit sa INCERC sa ma abtin de la cumparaturi pentru ca am in plan ceva mai important pentru care trebuie sa strang banuti, aceasta fiind alta din propunerile pentru 2014. Daca voi reusi sa implinesc acest tel, o sa va vorbesc si aici despre el. :)

Ma uit in urma si inca nu imi pot da seama daca a fost un an bun sau unul rau... dar ce imi doresc cel mai mult de la 2014 este sa am parte de liniste interioara, de caldura de la cei dragi si de multa sanatate. Pe celelalte le putem realiza singurei, daca ne propunem, dar darurile spirituale ni le da Dumnezeu si sunt cele mai importante. Sunt cele care ne ajuta sa rezistam si sa luptam pentru a realiza ceva mai bun. :)

Pentru voi cum a fost 2013 si ce va doriti de la 2014?





Comentarii

  1. felicitari ca ai avut ambitia de a urma calea unei vieti sanatoase! si eu am slabit in vara 10 kg, am mai pus vreo 2-3 inapoi, ce-i drept, in perioada sarbatorilor, pentru ca...tentatiile sunt maaaari (si nu neaparat mancarea propriu zisa, cat dulciurile fara care am ajuns efectiv sa nu pot sa traiesc). oricum, luni incep o noua etapa a dietei, intentionez sa mai dau jos niste kg, pentru ca niciodata nu sunt prea multe, nu? anul asta sper si eu sa ma mai abtin de la cumparaturi(cam greu, dar fac tot posibilul), si sper din tot sufletul sa trec de sesiunea de iarna la facultate (asta e primul meu tel serios, pentru ca m-am cam lasat pe tanjeala). in alta ordine de idei, imi doresc un drum lin la facultate si la munca, si sper sa-mi un ordine in viata. e ceea ce-mi doresc cel mai mult!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. multumesc, draga mea! felicitari si tie pentru ca ai reusit si sper ca si in aceasta noua etapa sa iti mearga la fel de bine. Eu am rezistat sa nu prea pun pe mine in perioada sarbatorilor.. :) si ma bucur tare mult. Si eu as vrea sa mai dau jos un picut.. dar sa vedem. :)
      si telul meu cel mai apropiat ar fi tot sesiunea din iarna.. :)
      mult succes la examene iti doresc si in tot ceea ce iti propui :)
      pupici!

      Ștergere
    2. Multumesc,multa bafta si tie! :*

      Ștergere
  2. Te felicit pentru ca ai reusit singura sa slabesti atat de mult!:D Chiar ai de ce sa fi mandra;)

    RăspundețiȘtergere
  3. au fost si bune dar si rele:)
    in final ar trebui sa vedem binele, nu?
    anul acesta imi doresc sa fiu sanatoasa ca in rest ma descurc eu cu toate
    te pup!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ai mare dreptate.. trebuie sa invat si eu sa vad doar binele.. :D
      te pupacesc!

      Ștergere
  4. Thank you for visiting my blog!
    Happy 2014!
    Oriana xxx

    www.stylexis.blogspot.com

    RăspundețiȘtergere
  5. hi!
    i follow you back!

    http://defishencia.blogspot.ru/

    RăspundețiȘtergere
  6. I follow u back!

    http://damlakalaycik.blogspot.com/

    RăspundețiȘtergere
  7. si eu am incercat sa iau partile bune din 2013 si, asa ca la tine, multe au fost legate de blogging :). zic sa ne concentram pe asta si-n 2014 ;).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da.. :D poate o sa fie bine.. chiar mai bine si daca vedem partea pozitiva atunci o sa ne simtim implinite. :)
      pupici!

      Ștergere
  8. Happy new year and good luck with your resolutions!

    By the way, I followed you on GFC and bloglovin :) It would be amazing if you'd check out my blog and follow back if you like it! Keep in touch, xo

    xo
    Dolce
    www.mydailysweet.com

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. thank you very much. i hope to achieve all my wishes for this new year. :)

      kisses!

      Ștergere
  9. thanks for visiting my blog...following you now..hope you follow back if you haven't..

    Enter the giveaway here:
    http://asweetwoorld.blogspot.com/2013/12/rosegal-international-giveaway.html

    RăspundețiȘtergere
  10. nice blog :)
    Do you wanna follow me ? --->http://fashionkludi.blogspot.com/
    Kisses !

    RăspundețiȘtergere
  11. Great concept.

    http://www.juliechagas.com/

    RăspundețiȘtergere
  12. Great blog!!

    Well I was wondering if we could follow each other via bloglovin, gfc and g+? Do visit my blog and let me know!! :)
    http://www.myglossyaffair.com/

    RăspundețiȘtergere
  13. I follow you back.
    Kisses

    missharibo.blogspot.com

    RăspundețiȘtergere
  14. Happy 2014! Good luck in learn paly the gitare ;)

    I follow!

    RăspundețiȘtergere
  15. Thanx for the follow.
    followed back with gfc and fb.
    do u wanna follow each other in bloglovin too ?
    let me know i will follow back.
    http://www.bloglovin.com/blog/3995807/giveaway-dose

    RăspundețiȘtergere
  16. very nice blog ! do u wanna follow each other ? If yes follow me I will follow u back as soon as it possible :*

    RăspundețiȘtergere
  17. Atata vreme cat, tragand linie, rezultatul e pozitiv, atata timp cat din experientele mai putin pozitive ai invatat ceva, atata timp cat te straduiesti sa vezi jumatatea plina a paharului...e foarte bine! :)

    Dienusa, ceea ce ai spus tu ca iti doresti, cu mult bun simt, iti urez sa ai din plin!

    Pupicei!
    Ilda
    Lavender Thoughts

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. iti multumesc din suflet, draga mea Ilda.. :)
      te pupacesc si iti doresc si tie tot binele din lume
      :*

      Ștergere
  18. Thanks!! I'm sure he will love the watch! :)
    And to reply your comment on my blog, I would love to follow you!
    ~Followed!~

    www.ColorfulExistence.com

    RăspundețiȘtergere
  19. thanks for your lovely comment
    I followed you on gfc, bloglovin and instagram :)
    xx

    http://losaway.blogspot.com

    RăspundețiȘtergere
  20. great post.Wish you all the best in 2014
    wanna follow each other via gfc & bloglovin
    kisses

    RăspundețiȘtergere
  21. great post.Wish you all the best in 2014
    wanna follow each other via gfc & bloglovin
    kisses

    RăspundețiȘtergere
  22. Hello!
    Of course I want! following you on GFC :)

    www.thecentralstreet.com

    kisses

    RăspundețiȘtergere
  23. happy new year =)

    http://thefantasticfashionworld.blogspot.com.es/

    RăspundețiȘtergere
  24. Hi dear :-)
    Thank you for your lovely comment on my blog !
    You have a great blog !
    I follow you back via GFC :-)
    xoxo

    http://katycolorfulfreak.blogspot.com

    RăspundețiȘtergere
  25. hello thank u for the sweet comment,
    following you now

    http://iamaleena.blogspot.com.au/

    RăspundețiȘtergere
  26. Felicitari pentru realizari si un an nou reusit! :)
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. iti multumesc din suflet, draga mea
      la fel iti doresc isi tie
      te pup :*

      Ștergere
  27. interesting ;)
    do you wanna follow me? >>> www.redlips-evelinafashion.blogspot.com
    kiss;*

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Un concealer de calitate ascunde imperfectiunile tenului

Recenzie Carte si Film: Baiatul cu Pijamale in Dungi

CONCURS ANIVERSAR - 2 ANI de BLOGGING