Reteta: Galaktoboureko (Placinta Greceasca)
Buna, fetelor!
A trecut ceva timp de cand nu am mai postat o reteta si chiar am o multime de poze ale bunatatilor pe care le-am facut. :D
Asa ca eu zic sa incepem astazi cu o Placinta greceasca, extrem de buna, pe care am facut-o zilele trecute, impreuna cu mami.
Este foarte racoritoare si deloc gretoasa, pentru ca are un sirop de citrice. :D
Dar haideti sa vedem mai intai ingredientele:
Pentru umplutura aveti nevoie de:
-1,4 litri lapte
-175 g gris
-140 g zahar
-1 lingura unt
-3 oua
-coaja rasa de la o portocala
-esenta de vanilie
Pentru placinta aveti nevoie de:
-un pachet foi de placinta
-un pachet de unt
Pentru sirop aveti nevoie de:
-280 grame de zahar
-240 ml apa
-60 ml suc proaspat de portocale
-esenta de vanilie
Mod de preparare:
Pentru umplutura:
Amesteca laptele cu grisul, untul, 100 g de zahar si esenta de vanilie, intr-o oala, pe foc mediu. Lasa pe foc aproximativ 15 minute, pana se ingroasa, asemanator unei budinci.
Lasa sa se racoreasca 10-15 minute.
Intre timp, separi ouale. Bati albusurile spuma cu un praf de sare. Bati galbenusurile cu putina sare si restul de zahar, pana cand se albesc.
Incorporezi galbenusurile si albusurile, apoi adaugi totul peste "budinca" (crema de lapte cu gris). Adauga si coaja de portocala si omogenizeaza totul.
Pregatirea foilor de placinta:
Topeste unul si unge tava in care vei asambla placinta. Adauga rand pe rand jumatate dintre foile din pachet. Unge fiecare foaie cu unt. Apasa foile pe fundul tavii si lasa marginile in sus.
Dupa ce ai adaugat jumatate dintre foi, toarna crema pe care ai realizat-o pentru umplutura.
Apoi adauga si celelalte foi, procedand la fel (unge fiecare foaie cu unt).
Dupa ce ai terminat de asezat toate foile, ruleaza marginile foilor spre interiorul tavii pentru a crea o margine.
Unge cu unt suprafata placintei si apoi introdu-o in cuptorul preincalzit, pentru 30-45 de minute sau pana cand se rumenesc foile.
Intre timp, trebuie sa pregatesti siropul:
Pune apa, sucul de portocale si zaharul la fiert timp de 5 minute. Dupa ce opresti focul, adaugi si esenta de vanilie.
Dupa ce scoti placinta din cuptor, las-o sa se racoreasca 15 minute.
Apoi adauga siropul peste ea.
Lasa-o sa se raceasca si apoi bag-o la frigider pentru cateva ore, sau chiar peste noapte. Astfel crema se va lega si foile se vor inmuia. :)
Dupa cum vedeti, este o reteta destul de simpla. O puteti realiza cu ingrediente ieftine si timp putin. Iar rezultatul este unul foarte delicios. :)
Sper sa o incercati si sa va placa, pentru ca eu o ador.
Pofta buna!!!
A trecut ceva timp de cand nu am mai postat o reteta si chiar am o multime de poze ale bunatatilor pe care le-am facut. :D
Asa ca eu zic sa incepem astazi cu o Placinta greceasca, extrem de buna, pe care am facut-o zilele trecute, impreuna cu mami.
Este foarte racoritoare si deloc gretoasa, pentru ca are un sirop de citrice. :D
Dar haideti sa vedem mai intai ingredientele:
Pentru umplutura aveti nevoie de:
-1,4 litri lapte
-175 g gris
-140 g zahar
-1 lingura unt
-3 oua
-coaja rasa de la o portocala
-esenta de vanilie
Pentru placinta aveti nevoie de:
-un pachet foi de placinta
-un pachet de unt
Pentru sirop aveti nevoie de:
-280 grame de zahar
-240 ml apa
-60 ml suc proaspat de portocale
-esenta de vanilie
Mod de preparare:
Pentru umplutura:
Amesteca laptele cu grisul, untul, 100 g de zahar si esenta de vanilie, intr-o oala, pe foc mediu. Lasa pe foc aproximativ 15 minute, pana se ingroasa, asemanator unei budinci.
Lasa sa se racoreasca 10-15 minute.
Intre timp, separi ouale. Bati albusurile spuma cu un praf de sare. Bati galbenusurile cu putina sare si restul de zahar, pana cand se albesc.
Incorporezi galbenusurile si albusurile, apoi adaugi totul peste "budinca" (crema de lapte cu gris). Adauga si coaja de portocala si omogenizeaza totul.
Pregatirea foilor de placinta:
Topeste unul si unge tava in care vei asambla placinta. Adauga rand pe rand jumatate dintre foile din pachet. Unge fiecare foaie cu unt. Apasa foile pe fundul tavii si lasa marginile in sus.
Dupa ce ai adaugat jumatate dintre foi, toarna crema pe care ai realizat-o pentru umplutura.
Apoi adauga si celelalte foi, procedand la fel (unge fiecare foaie cu unt).
Dupa ce ai terminat de asezat toate foile, ruleaza marginile foilor spre interiorul tavii pentru a crea o margine.
Unge cu unt suprafata placintei si apoi introdu-o in cuptorul preincalzit, pentru 30-45 de minute sau pana cand se rumenesc foile.
Intre timp, trebuie sa pregatesti siropul:
Pune apa, sucul de portocale si zaharul la fiert timp de 5 minute. Dupa ce opresti focul, adaugi si esenta de vanilie.
Dupa ce scoti placinta din cuptor, las-o sa se racoreasca 15 minute.
Apoi adauga siropul peste ea.
Lasa-o sa se raceasca si apoi bag-o la frigider pentru cateva ore, sau chiar peste noapte. Astfel crema se va lega si foile se vor inmuia. :)
Dupa cum vedeti, este o reteta destul de simpla. O puteti realiza cu ingrediente ieftine si timp putin. Iar rezultatul este unul foarte delicios. :)
Sper sa o incercati si sa va placa, pentru ca eu o ador.
Pofta buna!!!
Wow delicious!!!
RăspundețiȘtergereBesos, desde España, Marcela♥
thank you, dear. :)
Ștergerebesitos!
Mmm, deja intrasem cu apa in gura, numai vazand titlul si poza din lista Blogger! Yuumiii!
RăspundețiȘtergereMultumim pentru reteta! Dat fiind ca in multe weekend-uri de-acum incolo va trebui sa intind covoare din hartii (a se citi documente scolare) prin casa, o pasez mamei, sper sa o induplec!
Pupicei, Dienusa!
Ilda
Lavender Thoughts
:D sper ca ai reusit sa o indupleci pe mamica. :) eu ieri am facut iar aceasta placintica si astazi o sa o devorez cu pofta. :D
Ștergerepupici!
It looks really good. Great job and thanks for sharing.
RăspundețiȘtergerehttp://www.thefashionstirfry.com
thank you, honey.. :)
Ștergerekisses!
Incredibil cat de bine poate sa arate! Trebuie incercata neaparat!!! Sper din suflet sa-mi iasa si mie!
RăspundețiȘtergerechiar trebuie incercata.. :D o sa iti iasa :)
Ștergerete pupacesc!
wow ce bine arata!
RăspundețiȘtergeremultumesc, Lori!
Ștergerepupici!
YummY!
RăspundețiȘtergereHave a good weekend!
vgolove1.blogspot.ru
:) thank you! A good weekend for you, too!
Ștergerekisses!
Ce gustos! Nu am mancat niciodata placinta greceasca, dar sunt sigura ca e un deliciu mai ales ca eu sunt fan cunoscutului desert al copilariei: gris in lapte cu dulceata.
RăspundețiȘtergerePagina mea de FB: https://www.facebook.com/pages/Blog-Lorena-Marchis/505869062763080?ref=hl
atunci trebuie neaparat sa o incerci. :)
Ștergereo sa iti placa!
te pupic!
OMG!! So delicious!!!!
RăspundețiȘtergereLoved your blog, I'm follow you! kisses
Facebook | My Holy Place Blog | Comunidade G+
thank you, dear!
Ștergerekisses!
yummmmmmy!!!!! ai mila, te rog! si asa mananc cam multe dulciuri! :))
RăspundețiȘtergere:)) lasaaa.. numai eu sa mananc multe? :D sa iti fac si tie pofta.. :D:D:D
Ștergerepupici!
arata delicios:)
RăspundețiȘtergeren-as refuza o bucatica, cu siguranta:))
o sa iti fac un pachetel si o sa il pun la posta.. :)
Ștergerepupici!
Arată într-un mare, mare fel! ♥♥♥
RăspundețiȘtergeremultumesc mult, draga Miha
Ștergerete pup!