Cartea saptamanii: Ucenicul

Buna, fetelor!
Nu stiu daca va mai aduceti aminte, dar in urma cu ceva timp am avut o tentativa de colaborare cu alte bloggerite pe tema recenziilor. Nu a mers foarte bine si a trebuit sa ne oprim. Dar astazi dam startul unei noi colaborari, alaturi de Iulia si Ana.
In fiecare joi vom incerca sa postam cate o recenzie a cartii citite in saptamana respectiva sau chiar mai demult.. in caz ca timpul nu ne permite. Sper ca aceasta colaborare sa fie una de durata si sa va bucuram in fiecare saptamana cu noi povesti captivante.
Astazi am pentru voi o noua repriza de suspans, de thriller, o noua bucata de roman politist. Poate pentru multe dintre voi, seria Rizzoli & Isles poate parea destul de macabra (chiar este), dar mie imi plac romanele politiste, care sa ma tina cu sufletul la gura pana la ultimul paragraf. Asa ca pot trece peste partile care iti fac pielea ca de gaina si pot alerga in continuare cot la cot cu detectivul pentru a-l prinde pe criminal. 

Ucenicul este a doua carte din aceasta serie de 10 romane (dintre care in Romania au aparut doar 5 :( ), o carte si mai "horror" decat prima.

O scena a crimei asemanatoare cu cele pe care le lasa in urma Chirurgul, ii zdruncina din nou viata detectivului Jane Rizzoli. Desi Chirurgul este intr-o inchisoare de maxima securitate, Rizzoli inca nu poate trece peste trauma si se uita mereu peste umar, convinsa fiind ca un criminal este pe urmele ei.
Desi este convinsa ca acum au de-a face cu o cu totul alta persoana, Rizzoli stie ca si Chirurgul are o legatura.
Semnatura lui este prezenta si in crimele actuale si Rizzoli pare a fi singura care sa ii acorde importanta.
Dominatorul (porecla pe care politistii i-au acordat-o noului criminal) ataca tinere cupluri de casatoriti, omorand sotul si rapind sotia. Chirurgul prefera sa atace femei singure, asa ca politia statala nu acorda atentie detaliilor minore care ar putea face lagatura intre cei doi.
Dar Chirurgul reuseste sa ii pacaleasca pe toti si sa evadeze chiar si din inchisoarea de maxima securitate, omorand un gardian, o anestezista si o asistenta.
Cei doi criminali se reunesc si acum se pare ca ucid in grup. Crimele sunt mai atroce si aduna in aceeasi scena atat semnatura Chirurgului cat si pe cea a Dominatorului.
Rizzoli are parte abia acum de intelegere din partea unui agent FBI care isi da in sfarsit seama ca doar ea poate duce la capat aceasta ancheta. Desi trece prin momente extrem de grele si de traumatizante, Rizzoli reuseste sa se stapaneasca si sa fie mereu sigura pe ea.
Desi in prima carte, nu s-a prea afirmat, aici ea este cu siguranta in centrul atentiei si da dovada de multa forta si stapanire.

Cel mai mult mi-a placut faptul ca printre scenele oripilante descrise foarte bine de catre autoare, chiar in detaliile cele mai marunte, se tese si o poveste de dragoste frumoasa si putem astfel sa fim martorii unei schimbari radicale de comportament din partea detectivei noastre.
Daca la inceput era mereu nearanjata, cu parul valvoi si mereu sifonata, acum isi da un minim de interes si o zarim chiar adaugandu-si un pic de culoare pe buze. 

Atunci cand citesc o carte politista, imi place sa aflu mai multe si despre viata personala a personajelor, nu doar despre rolul lor ca si detectiv, respectiv medic legist. Imi place sa inteleg de ce au atitudinea aceasta, ce se intampla atunci cand ajung acasa, cum se impart intre crime si viata personala, cum reusesc sa se detaseze, sau DACA reusesc sa se detaseze si sa duca o viata normala.

Daca si voi vreti sa fiti tinute in suspans pana la ultimele cuvinte, va recomand din suflet sa cititi aceasta serie. O gasiti la aceeasi librarie online care m-a cucerit, mai ales acum de cand au introdus transportul gratuit indiferent de valoarea comenzii. :)


Serialul Rizzoli & Isles debuteaza cu aceasta a doua carte a seriei, asa ca acum, dupa ce am parcurs-o, ma pot apuca linistita si de serial. :D Daca nu aveti rabdare sa cititi, puteti viziona filmul :)

Cam atat pentru astazi, dragutele mele!
Abia astept sa citesc si recenziile pe care le-au scris Iulia si Ana.



Comentarii

  1. foarte interesanta cartea...cred ca o sa o caut si eu sa o citesc si abia apoi sa ma pun sa vad filmul :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. chiar e super.. :) sper sa o gasesti ca merita.. :)
      asa procedez si eu.. intai citesc si apoi vad ecranizarile.. :)
      pupici!

      Ștergere
  2. scene oripilante? inseamna ca nu e de citit seara...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ehh.. :))) nu te sperii tu asa usor.. :D eu am citit-o numai noaptea aproape.. :)))
      pupicei!

      Ștergere
  3. Eu zic ca sigur va fi de durata. :) Pare interesanta cartea ta, dar oare mai dorm daca o citesc?
    Nu am mai citit de mult ceva politist.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. sper si eu :)
      sigur poti dormi.. :)) asa cum i-am spus si Alinei, eu am citit-o mai mult inainte de culcare si apoi am dormit chiar foarte bine.. :))
      pupicei!

      Ștergere
  4. E de adaugat pe lista.
    N-am mai citit de mult timp o carte de acest gen. :)
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. atunci trebuie neaparat sa o cauti.. iti va fi pe plac, sunt sigura :)
      pupici!

      Ștergere
  5. I followed you about one week ago, my dear :))

    http://crafty-zone.blogspot.com/

    RăspundețiȘtergere
  6. cred ca imi fac cu ochiul cartile tale...mi-ar fi placut si mie sa iau parte la aceasta colaborare, dat fiind faptul ca sunt o mare fana a cartilor :( poate data viitoare ma treci si pe mine pe lista :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. m-as bucura tare mult sa te alaturi proiectului nostru. :) O sa te contactez sa stabilim detaliile. :)
      pupici!

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Un concealer de calitate ascunde imperfectiunile tenului

Recenzie Carte si Film: Baiatul cu Pijamale in Dungi

CONCURS ANIVERSAR - 2 ANI de BLOGGING