Albinuta dansatoare

Buna fetelor!
Probabil va intrebati ce este cu acest titlu nefiresc.. :))
Ei bine, mi-am adus aminte de un grup de dans pe care l-am vazut la Romania Danseaza daca nu ma insel. Erau toti imbracati in albinute si aratau tare dragut. Imi plac mult copilasii care danseaza. Este cel mai bine sa inceapa acest sport de la varste foarte fragede pentru performate maxime. Cu (,) cat se apuca mai tarziu, cu atat sansele de reusita scad.
sursa
Nu spun ca nu exista si dansatori care s-au apucat la 20-30 de ani si acum sunt campioni mondiali. Aceia au avut in sange dansul, numai ca nu l-au descoperit mai devreme.
Dar cel mai potrivit ar fi pentru un copil sa inceapa dansul de la o varsta frageda. Si acest lucru este acum posibil si la indemana tuturor. Exista o multime de programe de dans pentru cei mici. Chiar si in orasul meu se organizeaza anumite grupulete la Casa de Cultura si vine o profesoara care ii ajuta sa invete pasii de baza in dans sportiv. 

Pentru cei mari este insa un pic mai dificil, dar nu imposibil. Sunt centre specializate pentru amatorii doritori. Dar pentru cei mici sunt mult mai accesibile si acesta este un lucru bun.
Dansul inceput devreme poate ajunge in scurt timp la o performanta uluitoare.
Chiar ma uitam astazi pe dansuricopii.info si am citit cu interes articolele lor.
Este foarte adevarat ceea ce relateaza acolo. Trebuie sa ne lasam copii sa experimenteze. Nu trebuie sa ii obligam sa faca o activitate pe care ei probabil ca nu o doresc. Este mai bine sa le aratam ce optiuni au, sa ii ducem o data sau de doua ori la activitatile diferitelor centre si sa ii lasam pe ei sa aleaga ceea ce isi doresc sa faca pe viitor.
Daca noi ne dorim mult prea mult un anumit lucru, sau daca avem o dorinta din copilarie pe care nu am materializat-o, nu trebuie sa facem din aceasta si dorinta copilului nostru. Ei ar trebuie sa fie lasati sa isi aleaga singuri calea, noi trebuie doar sa ii sprijinim, sa ii sfatuim si sa ii incurajam in alegerile facute.
Am o prietena al carei tata isi dorea pentru ea un anumit job. Dar ea nu a fost de acord si acum face ce isi doreste, dar la un nivel mai scazut, datorita tatalui ei care nu a lasat-o de la bun inceput sa isi urmeze calea.

Asa ca eu o sa am grija sa imi las copilul sa aleaga ceea ce ii place, asa cum au facut si parintii mei cu mine. Este cel mai corect, atat pentru copii cat si pentru noi. Trebui sa ii incurajam in orice alegere ar face. Daca vor sa fie bucatari sau dansatori, actori sau medici, orice este binevenit atat timp cat e facut cu pasiune si noi trebuie sa ii sustinem.


Comentarii

  1. pentru o fractiune de secunda am citit "Alinuta dansatoare" :))))) trag concluzia ca-s prea obosita, dar eu citesc bloguri :)).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. stai linsitita.. si mie imi place sa citesc bloguri.. mai ales cand sunt obosita.. :D
      pupici!

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Un concealer de calitate ascunde imperfectiunile tenului

Recenzie Carte si Film: Baiatul cu Pijamale in Dungi

CONCURS ANIVERSAR - 2 ANI de BLOGGING