Recenzie film: Unbroken

Buna dimineata, fete frumoase!

Vreau sa incep astazi o noua rubrica pe blog si anume cea de recenzie de film. Mi-am descoperit recent pasiunea de a merge la cinema si mi-am zis sa impart si cu voi experientele fiecarui film in parte.

O sa incep cu Unbroken, ultimul film la care am mers. Premiera in Romania a fost pe 23 ianuarie iar eu l-am vazut pe 29 ianuarie.

Cred ca de-acum il puteti gasi in format destul de bun si pe internet, dar daca aveti posibilitatea, nu ezitati sa il urmariti direct in cinematograf, pentru ca efectul este cu siguranta mult mai puternic. :)

sursa
Este un film regizat de Angelina Jolie, si este ecranizarea cartii Laurei Hillenbrand, o carte inspirata din fapte reale.
Nu este prima data cand vad filmul inaintea cartii dar din pacate nu stiam de existenta acesteia. Acum ca am aflat, abia astept sa o citesc. Am vazut-o la Libris la doar 34.9 lei. Poate e disponibila si in alte librarii, in caz ca v-o doriti. Eu cu siguranta voi pune mana pe ea cat mai curand pentru ca filmul m-a impresionat teribil si trebuie sa citesc de la ce a pornit.

Il avem in prim plan pe Louis Zamperini, un atlet olimpic, in timpul celui de-al doilea Razboi Mondial. Ca multi tineri de varsta lui si Louis este luat in armata si primeste rolul de bombardier. Insa nu inceteaza sa se antreneze, pentru ca isi doreste sa ajunga la Olimpiada de la Tokio.

Insa cand el impreuna cu echipa sunt trimisi in cautarea unui avion care s-a prabusit, au chiar ei parte de o experienta asemanatoare. Motoarele avionului in care se afla cedeaza si ei se prabusesc in ocean. Din intreaga echipa nu reusesc sa supravietuiasca decat 3, Louis, Phill si Mac.
Insa unul dintre ei nu va reusi sa treaca de intreaga perioada pe apa.

Dupa 47 de zile in larg, barcuta lor gonflabila este gasita de Japonezi, dusmani de razboi. Cei doi supravietuitori vor indura chiuri groaznice, batai si umilinte in lagarul in care vor fi dusi. Vor fi obligati sa dea informatii despre pozitia aliatilor si despre armele pe care acestia le folosesc.

Pe parcursul acestor ani in care Louie este prizonier, el se gandeste doar la cuvintele fratelui sau: Daca rezisti, O sa invingi.

Oare va invinge Louis? Nu vreau sa va povestesc mai mult, pentru ca trebuie neaparat sa vedeti chiar voi povestea acestui tanar.

E un film greu de vazut din cauza atrocitatilor pe care le prezinta. Cand te gandesti ca exact asa s-a intamplat in acea perioada, nu iti mai vine sa zambesti.
O drama de razboi ecranizata incredibil. Iar finalul, de fapt momentele in care l-am vazut pe adevaratul Louis Zamperini, care a decedat chiar anul trecut, au fost niste momente unice, emotionante, care si-au atins scopul de a innobila intregul film.

Daca nu l-ati vazut inca, eu vi-l recomand din suflet. E un film care merita toata atentia. Dureaza un pic peste 2 ore dar nici nu simti cand trece timpul.



E cineva aici care l-a vazut sau care si-a propus sa il vada in curand?



Comentarii

  1. L-am văzut.
    Filmele nominalizate anul ăsta la Oscar sunt de mult timp pe net la calitate HD. Am înțeles că cineva de la Hollywood le-a scăpat intenționat. Mi-a plăcut „Broken”, a fost un film bun, însă destul de asemănător cu alte filme de război. Mi se pare că i-a lipsit elementul surpriză. Dintre nominalizatele de anul ăsta mi-au plăcut mult The Judge, The imitation game, The Grand Budapest Hotel și Still Alice. Două mi s-au părut plictisitoare (Birdman, Boyhood), iar restul au fost ok, filme bune.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu stiam ca sunt disponibile filmele nominalizate la Oscar insa ma bucur ca mi-ai spus. de acum am treaba sa le vad si eu. :D
      eu nu prea am vazut filme de razboi si poate din cauza asta mi-a placut. :)
      acum am vazut si eu The Imitation Game si mi-a placut si mie foarte mult. sunt curioasa si de celelalte pe care le-ai enumerat.
      pupici!

      Ștergere
  2. Hmm, pare un film interesant. Cred că tocmai m-ai convins să pierd câteva ore în fața laptopului pentru a mă uita la el! :))
    P.S. Îmi place foarte mult cum arată blogul tău! Te aștept să te abonezi pe al meu și să lași câteva păreri, dacă vrei. :-"

    http://onlyoneaveragejoe.blogspot.com

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. multumesc pentru aprecieri.
      e un fim reusit si daca iti place acest gen de film, atunci nu va fi timp pierdut. :)

      Ștergere
  3. wow, super interesant! si daca mai e si carte, ma tenteaza si aia :))).

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Un concealer de calitate ascunde imperfectiunile tenului

Recenzie Carte si Film: Baiatul cu Pijamale in Dungi

CONCURS ANIVERSAR - 2 ANI de BLOGGING