Cartea saptamanii: Spitalul Municipal

Buna dimineata, dragutelor!
Asa cum v-am obisnuit, daca este joi, atunci avem in plan o noua recenzie, pentru Spitalul Municipal, de Barbara Harrison.
De data aceasta e vorba despre o carte care a suferit mai multe amanari. Nu s-a intamplat asta pentru ca mi-ar fi displacut, ci pentru ca a trebuit sa scriu alte recenzii in termene bine stabilite si atunci a trebuit sa aman citirea acesteia de cateva ori.
Dar, pentru ca asa se intampla in viata, a venit si vremea ei si chiar ma bucur mult ca am reluat-o, pentru ca este o carte ce merita atentie, mai ales din partea mea.

O poveste frumoasa, un pic greoaie, fata de stilurile cu care v-am obisnuit pana acum. Este o carte ce nu se citeste chiar intr-o zi, dar probabil ca exista persoane care reusesc si aceasta performanta.

Romanul debuteaza cu imbolnavirea Tessei, fata unui om foarte important si extrem de bogat, Jason Cabot. Tessa, desi este o fata de bani gata, nu se arata deloc astfel. Isi doreste o viata modesta, isi doreste sa se simta om, sa se simta vie, asa cum spune chiar ea la un moment dat.

Printr-o intamplare, atunci cand se imbolnaveste, atunci cand intra in coma, cei de pe ambulanta o aduc la Spitalul Municipal, desi tatal ei si-ar fi dorit bineinteles un spital privat, cu mult mai multe resurse.
Dar, chiar daca este un spital modest, cu putine resurse materiale, nu duce deloc lipsa de medici foarte bine pregatiti. De fapt, cei mai buni medici din oras sunt chiar aici, la Spitalul Municipal, incepand cu Nick Gorlin, directorul si terminand cu studentii care fac deja practica acolo.

Nick, impreuna cu alti cativa colegi, sunt de garda atunci cand ajunge Tessa in spital si acestia nu se dezlipesc de ea pentru nici un moment. Starea ei delicata si tulburarile functionale ii fac pe toti sa stea in alerta pentru orice modificare apare.

Pe langa relatia Tessei cu parintii ei dar si cu cei din jurul ei, aceasta carte urmareste si alte personaje. Astfel aflam viata mai multor medici si rezidenti si incercam sa intelegem cu ce se confrunta intr-adevar cei care fac aceasta meserie. Mai ales daca e vorba despre medici aflati intr-un spital precum Municipalul, cu cerinte foarte mari, dar cu niste conditii precare.

Mi-a placut foarte mult sa aflu despre organizarea sistemului sanitar din acea perioada, dintr-un astfel de spital si sa descopar vietile medicilor. Cativa dintre ei nu aveau viata personala, locuind chiar in spital, in camere special amenajate pentru medicii care nu aveau alte locuinte.

Este o poveste extrem de interesanta, care urmareste mai multe planuri si care ascunde multe secrete. Desi pare un pic greoaie, dupa ce intri in actiune, iti e greu sa o mai lasi din mana si totul decurge chiar foarte usor.
A fost o lectura placuta, pe care v-o recomand cu drag, mai ales daca va invartiti in domeniul medical, sau va pasioneaza macar un pic. :)

Eu am cartea de la un anticariat, dar o puteti gasi si in libraria online Libris, in doua volume, fiecare costand doar 8 lei. :) O afacere foarte buna, daca ma intrebati pe mine.


In continuare, astept ca si colegele mele sa isi posteze recenziile de astazi, pentru a ma inspira si eu pentru viitoare lecturi :)

Andra
Gabriela
Ana




Comentarii

  1. Am mai citit recenzii ale acestei carti, ma cam tenteaza... :">

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. pai ar trebui sa o cauti. oricum are un pret foarte mic. :)
      pupici!

      Ștergere
  2. Nu am citit niciodata ceva in genul asta, dar suna interesant daca zici ca aduce si secrete. Imi plac secretele! :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :D da.. chiar are cateva secrete pe care abia asteptam sa le descopar. :) mi-a placut mult
      pupici!

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Un concealer de calitate ascunde imperfectiunile tenului

Recenzie Carte si Film: Baiatul cu Pijamale in Dungi

Despre mine... in cateva cuvinte