Cartea saptamanii: Puterea celor Sase

Buna, fetelor!
Cred ca deja nu mai este o surpriza pentru voi faptul ca in fiecare joi postez cate o recenzie. 
Ma bucur tare mult ca reusesc in fiecare saptamana sa citesc o noua carte si sa aflu noi povesti ce merita sa fie impartasite cu voi.

Vremea e urata in continuare si frigul nu ma lasa sa ies afara. Asa ca activitatea mea preferata, pe langa blogging, este cititul, bineinteles.
Am o multime de carti pe care abia astept sa le citesc si sa va povestesc si voua despre ele.
Dar pentru ca nu le putem citi pe toate in acelasi timp, trebuie sa o luam treptat, cu multa rabdare. :D

Astazi a venit timpul volumului 2 din seria Eu sunt numarul Patru, si anume Puterea celor Sase, de Pittacus Lore.
Daca nu mai stiti despre ce era vorba in primul volum, puteti citi acea recenzie chiar AICI.

Acest al doilea volum este chiar mai plin de actiune si suspans, este mult mai complex si ofera mult mai multe sentimente.
Apare o noua perspectiva, cea a numarului Sapte, Marina, care se afla in Spania, intr-o manastire, alaturi de protectoarea ei, Adelina. Aceasta din urma a ales aceasta cale, pentru a fi in siguranta.
Nu o invata pe Marina cum sa isi foloseasca Mostenirile si nu o invata cum sa lupte in cazul in care Mogadorienii isi vor face aparitia. Adelina se lasa in voia Domnului si spera sa fie in siguranta daca vor ramane in aceasta manastire.
Dar Marina nu vrea sa accepte aceasta soarta si ea cauta in fiecare zi noi informatii despre ceilati Garzi. Astfel afla de pe un site cu stiri, ca un anume John Smith este urmarit de FBI, pentru ca ar fi ucis 5 persoane si l-ar fi rapit pe Sam Goode. Stricaciunile pe care John Smith impreuna cu tatal sau, Henri Smith le-au lasat in urma, pun politia si FBI-ul pe urmele lor.
Marina este convinsa sa acest John Smith este unul dintre cei noua Garzi trimisi pe pamant si incearca sa afle cat mai multe informatii despre el.

Dar aceasta nu este singura perspectiva din acest volum. Il avem in continuare prezent si pe numarul Patru, adica pe John Smith, eroul nostru din primul volum. Capitolele alterneaza, afland astfel informatii despre mai multe personaje.
John are acum pe urmele lui nu doar Mogadorienii, ci si intregul FBI. Trebuie sa fie de doua ori mai atent. Dar are ajutoare de nadejde, care ii sunt mereu alaturi. Este vorba despre Numarul Sase si despre Sam, prietenul lui din Paradise, Ohio.
John se apropie din ce in ce mai mult de numarul Sase, si desi simte ca o tradeaza pe Sarah, nu isi poate reprima sentimentele.

Desi de multe ori se intampla ca dupa un prim volum foarte bun, urmatoarele sa nu se ridice la inaltimea asteptarilor, aici se intampla exact pe dos. Aceasta carte este mai buna decat prima si tensiunile ating cote foarte ridicate.
Actiunea te tine mereu cu sufletul la gura. Totul este mult mai complex si personajele se individualizeaza mult mai bine. Aflam despre ele ceea ce au trait pana in momentul actual si astfel ne apropiem si mai mult de ele. Simtim si traim odata cu ele lupta care se va da intre lorici si mogadorieni.
Suspansul este omniprezent si simti ca nu vrei sa mai lasi cartea din mana. Ajunge sa tina de foame, de sete si de somn, atat de intens este totul. :)

Este o carte care merita citita. Eu acum abia astept sa aflu ce se intampla in continuare, in urmatorul volum, despre care va voi povesti saptamana viitoare.

Gasiti acest volum la libraria online Libris, la pretul de doar 19.53 lei, redus acum de la 27.9 lei. In plus, beneficiati si de transport gratuit indiferent de valoarea comenzii, asa ca ar fi pacat sa nu profitati.

Voua va plac romanele Fantasy? Care e cartea voastra preferata?

P.S. Nu uitati sa cititi si recenziile prietenelor mele. Vor posta si ele in decursul acestei zile.
Ana
Iulia
Gabriela
Andra

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Un concealer de calitate ascunde imperfectiunile tenului

Recenzie Carte si Film: Baiatul cu Pijamale in Dungi

CONCURS ANIVERSAR - 2 ANI de BLOGGING