Mediator - Da sau nu?

Buna fetelor!
Poate vi se va parea ciudat titlul acestei postari, dar trebuie sa stiti ca atunci cand cei de la Brander m-au invitat sa particip la campania Apeleaza la un mediator! nici eu nu am stiut exact la ce se refera.
Dupa cateva cautari pe internet, am descoperit ca prin intermediul unui mediator se pot rezolva foarte multe probleme, in special cele de ordin juridic.
Multumesc lui Dumnezeu ca pana acum nu am avut nici un fel de probleme de acest gen, dar este intotdeauna bine de stiut ca le putem evita.
Cu ajutorul unui mediator putem evita tribunalele, putem evita cuvintele urate si certurile dintre noi si partea opusa, cea impotriva careia ne judecam. Un mediator ne ajuta sa ajungem la un punct comun, cu beneficii pentru ambele parti. Si cel mai important este faptul ca noi nu trebuie sa fim acolo. Sau chiar daca suntem, nu trebuie sa avem noi propria discutie cu partea cealalta.

Atunci cand se ajunge la o confruntare, de obicei partile isi arunca vorbe grele si de multe ori cei afectati sunt apropiatii. Asta se intampla de exemplu in cazul unui divort.
Dar si in alte cazuri vorbele aruncate la suparare pot aduce doar "beneficii" negative. In momentul in care una dintre parti spune ceva, chiar daca nu este exact ceea ce simte, partea cealalta va intelege cuvintele ca atare si doar pe aceasta baza poate refuza sa cada la un acord.
Prin intermediul unui mediator, aceste certuri sunt evitate, si "pacea" poate surveni mult mai rapid, cu lucruri bune pentru ambele parti.

Spuneam mai sus ca eu nu am avut pana acum parte de probleme care sa necesite un mediator.
Dar probleme mici exista pentru fiecare persoana, chiar daca nu sunt de nivel judecatoresc. De exemplu, eu am o problema cu cei care ne "aprovizioneaza" cu apa. Toata vara, a trebuit sa pandesc efectiv minutele in care aveam presiune, ca sa pot face si eu un dus. Si doar eu stiu cum avea loc acest eveniment. Pentru ca era efectiv un eveniment de mare amploare. Trebuia in secunda 2 sa fiu in cada si in maxim 5 minute sa termin cu totul pentru ca mai mult nu dura presiunea, si fara presiune, apa nu se incalzeste. Si oricat de cald era afara, nu vroiam sa ma spal cu apa rece.
Acum, ca au venit ploile si probabil nu mai uda lumea prin gradini, am si eu presiune ceva mai mult de doar cateva minute pe zi.
Dar pentru ca eu nu platesc mai putin decat cei care stau la casa, sau la etajul 1, nu mi se pare normal ca ei sa aiba apa la discretie si eu sa verific din 5 in 5 minute daca ma pot spala.
Pana acum nu am facut nimic concret in acest caz dar probabil o sa ne adunam cat mai mult si vom face o cerere pentru cei responsabili.
Si pentru aceasta situatie cred ca ar fi nevoie de un mediator pentru ca nu mi-as dori sa ma cert cu persoane pe care nu le cunosc dar despre care am deja o parere foarte proasta.
Asadar, raspunsul meu la intrebarea din titlu este clar Da.

Care este raspunsul vostru?




Comentarii

  1. Eu nu sunt de acord cu medierea.
    Mi se pare ca au gasit o noua metoda prin care noi sa pierdem bani pentru ca apoi sa ajungi in instanta.
    Mi se parea mult mai ok metoda notificare + instanta...parerea mea. :)
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E probabil sa fie si asa cum spui tu. Din fericire nu am avut probleme si ma bucur pentru ca nu pot vorbi din experienta.. :D
      te pupic!

      Ștergere
  2. teoretic e o idee buna, practic nu stiu cum va fi.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Un concealer de calitate ascunde imperfectiunile tenului

Recenzie Carte si Film: Baiatul cu Pijamale in Dungi

CONCURS ANIVERSAR - 2 ANI de BLOGGING