Reteta zilei: Parfait cu Biscuiti
Buna fetelor!
Nu stiu daca voua va era dor de o reteta, dar mie imi era dor cu siguranta. :D
V-am promis mai demult ca o sa va vorbesc despre o prajitura buna, buna, dar pana acum nu am gasit timp pentru ea.
Dar astazi mi-am adus aminte si cred ca e momentul perfect.
E o reteta potrivita pentru vara, o reteta asemanatoare cu inghetata. Este vorba despre Parfait cu biscuiti.
Reteta este foarte simpla si nu necesita abilitati de mare bucatar. :D
Aveti nevoie de:
-8 linguri zahar
-24 biscuiti simpli
-50 grame cacao
-30 grame unt
-200 ml cafea
-4 oua
-esenta de rom
Se rup biscuitii in 4:
Se bat albusurile spuma (cu un praf de sare) si se amesteca usor cu biscuitii:
Zaharul se pune la fiert cu cacao, esenta de rom si cafeaua. Apoi se da la rece.
Untul se freaca spuma, se adauga pe rand galbenusurile apoi siropul de cacao, continuand frecatul. Se toarna apoi peste biscuiti.
Se pune compozitia intr-o forma de chec tapetata cu folie alimentara. Se apasa bine cu mana sa nu ramana goluri si se da 2-3 ore la congelator.
Se rastoarna si se poate orna cu frisca si ciocolata rasa, dar eu am ales sa il las fara. :D
Cam asta e tot. Nu-i asa ca este simplu?
Este si foarte gustos asa ca sper sa incercati si voi. :)
Pofta buna!
Nu stiu daca voua va era dor de o reteta, dar mie imi era dor cu siguranta. :D
V-am promis mai demult ca o sa va vorbesc despre o prajitura buna, buna, dar pana acum nu am gasit timp pentru ea.
Dar astazi mi-am adus aminte si cred ca e momentul perfect.
E o reteta potrivita pentru vara, o reteta asemanatoare cu inghetata. Este vorba despre Parfait cu biscuiti.
Reteta este foarte simpla si nu necesita abilitati de mare bucatar. :D
Aveti nevoie de:
-8 linguri zahar
-24 biscuiti simpli
-50 grame cacao
-30 grame unt
-200 ml cafea
-4 oua
-esenta de rom
Se rup biscuitii in 4:
Se bat albusurile spuma (cu un praf de sare) si se amesteca usor cu biscuitii:
Zaharul se pune la fiert cu cacao, esenta de rom si cafeaua. Apoi se da la rece.
Untul se freaca spuma, se adauga pe rand galbenusurile apoi siropul de cacao, continuand frecatul. Se toarna apoi peste biscuiti.
Se pune compozitia intr-o forma de chec tapetata cu folie alimentara. Se apasa bine cu mana sa nu ramana goluri si se da 2-3 ore la congelator.
Se rastoarna si se poate orna cu frisca si ciocolata rasa, dar eu am ales sa il las fara. :D
Cam asta e tot. Nu-i asa ca este simplu?
Este si foarte gustos asa ca sper sa incercati si voi. :)
Pofta buna!
Eu sigur o sa incerc, chiar imi place foarte mult reteta pentru ca este foarte simpla...
RăspundețiȘtergereMerci tare mult!
pup!
da.. e rapida si simpla. sper sa incerci si sa imi spui cum ti-a iesit.. :D
Ștergerepupicei!
Yuuumiiii! Mi-a lasat gura apa...:))
RăspundețiȘtergereAm pus bookmark, neaparat o voi incerca!
Arata excelent, harnicuto!
Multumim!:*:*
Ilda
Lavender Thoughts
multumesc scumpa, sper sa iti placa si sper sa imi spui cum a iesit.. :D
Ștergerete pupic!
Arata delicios! :D Multumim!
RăspundețiȘtergerecu mare placere :D
Ștergerepupici!
Arata foarte bine!!
RăspundețiȘtergeremultumesc frumos :D
Ștergerepupici!
arata delicios !
RăspundețiȘtergerechiar este tare bun.. :D
Ștergerepupici!
Yummmm.
RăspundețiȘtergereO sa il fac si eu. :D
Pupici
sper sa il faci si sa imi spui cum ti-a iesit :D
Ștergerepupicei!
vaaaai, cred ca e delicios! mi-am notat reteta si cu prima ocazie o pun si eu in practica :)
RăspundețiȘtergeresper sa iti placa. sa imi spui cum ti-a iesit.. :D
Ștergerepupici!
Iooiii, m-ai omorat!!
RăspundețiȘtergereClar incerc si eu, multumim pentru reteta :*
cu mare placere
Ștergeresper sa iti placa
pupicei!
mi-a trebuit sa ma uit la postarea asta pe stomacul gol!!!
RăspundețiȘtergerehiih.. :))) pai sa incerci ca sa fie stomacul plin.. :D:D
Ștergerepupici!
nu stiam ca ai si retete pe blog, super:X
RăspundețiȘtergerecu siguranta o sa incerc si eu, pup
am de toate.. :)
Ștergeresper sa iti placa
sa imi spui impresiile dupa ce incerci. :D
te pupacesc!