Cartea săptămânii: Fata de hârtie


 Bună fetelor!
 Iar am decalat recenzia cu o zi. Nu pentru că nu aș fi avut ieri timp, dar au intervenit altele și nu am mai apucat să vă povestesc despre Fata de hârtie a lui Guillaume Musso.
 Am primit această carte în urma unui Bookcrossing și am dat-o la rândul meu mai departe. Este o carte care mi-a plăcut enorm și pe care trebuie să o citească multe, multe persoane. Chiar în carte este descris la un moment dat termenul de Bookcrossing.. :)

**Multumesc Ilda pentru fotografie! Ești o scumpă :)**

 Tom, un scriitor celebru, aflat în pană de inspirație, are parte de o întâmplare de-a dreptul neobișnuită. Într-o noapte, găsește în casa lui o tânără frumoasă, ușor rătăcită. Ea afirmă că este Billie, chiar eroina Trilogiei Îngerilor, cartea la care Tom lucra.
 Scrisese 2 volume, iar la al treilea a rămas fără inspirație deoarece viața lui a fost dată peste cap de cea care îi era soție. Aflat în pragul disperării în încercarea lui de a-și continuă povestea, găsește refugiu doar în Billie.

 Nu îi dă crezare de la început, dar Billie îi demonstrează că este cine pretinde a fi. Știe detalii despre viața eroinei pe care doar autorul le știe. Și astfel îl convinge pe Tom și reușește să îi pătrundă în suflet. O poveste minunată se naște între cei doi.
 Dar chiar când totul pare a fi perfect, Billie începe să se simtă rău. Motivul? Aproape toate exemplarele imprimate greșit, din volumul lui Tom au fost distruse. A mai rămas unul singur. Și de acel exemplar atârnă viața lui Billie.
 Milo, prietenul lui Tom, pleacă în căutarea ultimului volum rămas, ultimului obiect care o mai ține în viață pe Billie. Dar asta nu e tot. Și Tom trebuie să își continue Trilogia, pentru că altfel, Billie va muri. 

 Dar cine este de fapt Billie și ce secret ascunde ea, vă las pe voi să aflați, citind Fata de hârtie.
 O carte presărată cu de toate. De la romantism și până la acțiune, la o căutare contra-cronometru pentru viața persoanei iubite, toate se îmbină cu măiestrie în acest roman. Dacă aveți vreodată ocazia, nu ezitați să o citiți pentru că nu veți regreta.



Recenzia face parte din campania “Citeşte şi căştigă cărţi pe viaţă din colecţia Strada Ficţiunii”, iniţiată de Editura ALLFA, parte a Grupului Editorial ALL



Comentarii

  1. O recenzie frumoasa!
    Mult succes, draga mea!

    Iti trimit acum un e-mail...
    Pupicei!

    Ilda
    Lavender Thoughts

    RăspundețiȘtergere
  2. Deci da, e pe lista.
    Trebuie citita!
    Pupici.

    RăspundețiȘtergere
  3. Am citit-o si eu! :D Mi s-a parut ca autorul a avut o idee originala si mi-a placut mult si stilul in care e scrisa cartea.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Un concealer de calitate ascunde imperfectiunile tenului

Recenzie Carte si Film: Baiatul cu Pijamale in Dungi

CONCURS ANIVERSAR - 2 ANI de BLOGGING