Artă sau Lux?


 Bună fetelor!
 Astăzi avem de discutat o nouă problemă: Arta este un Lux sau Luxul e o Artă?

 Arta nu trebuie neapărat să fie un lux. Găsim artă în aproape orice ne înconjoară. 
 Natura însăși este o artă. Felul în care are grijă de noi, felul în care arată la fel de frumos deși omul face tot ce poate să o distrugă, asta este o artă. O artă pe care oricine o poate vedea, pe care oricine o poate admira. Deși în ultimul timp tinde să fie un lux. Rar mai găsim un colț de natură neatins de răutatea omului, un colț în care să putem admira adevărată putere a naturii, fără influență din exterior.
sursa
 Arta pe care o realizează un om simplu și pe care probabil o vinde pe nimic, este mult mai frumoasă decât multe alte obiecte care sunt într-adevăr un lux.
sursa
 Arta pe care acest om o crează în doar câteva minute este o artă la care oricine are acces. Arta ne incojoara, trebuie doar să o valorăm.
sursa
 Dar Graffiti-urile.. nu sunt tot o formă de artă? Sunt, doar că majoritatea persoanelor nu le apreciază la adevărata lor valoare.
sursa
 Această artă e la îndemâna noastră. Ne putem bucura de ea oricând dorim, fără a trebui să plătim ceva pentru a o face.

 Bineînțeles că există și artă care valorează enorm, și nu mă refer aici doar la partea materială ci și la valoarea pe care aceste obiecte o au pentru societate și pentru cultura unei țări. Astfel de elemente au fost reunite de Elegantine pe site-ul cu același nume.

 Să trecem acum și la lux. Luxul ar putea fi o artă. Dar nici asta nu se întâmplă de fiecare dată. Sunt persoane care au atâtea resurse dar nu știu să le folosească și ceea ce ar putea fi o artă, devine imediat ceva absolut vulgar. Este păcat când observ că asta se întâmplă din ce în ce mai des.
 Mă bucur însă că nu se întâmplă mereu. Sunt persoane care știu să investească și să realizeze ceva demn de admirat.
 Putem investi în artă deja existenta, sau putem realiza noi structuri care pot fi considerate o artă. Așa sunt multe clădiri în lume. Clădiri realizate cu buget enorm, dar rezultatul este pe măsură. 
Rotating Tower Dubai
Aeroportul Lyon
Opera Valencia
 În concluzie, Luxul poate fi o Artă, trebuie doar utilizat în acest sens.
 Și arta poate fi un lux dar de cele mai multe ori o găsim în locuri unde nici nu ne gândeam. 

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2013.




Comentarii

  1. Foarte frumos articolul, intr-adevar arta cuprinde mult mai multe decat ne imaginam si imi place ca ai folosit cele doua picturi realizate la Romanii au talent :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da.. m-a uimit acel concurent.. intr-un mod foarte placut
      asa ca m-am gandit la el cand am realizat articolul :)
      pupici!

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Un concealer de calitate ascunde imperfectiunile tenului

Recenzie Carte si Film: Baiatul cu Pijamale in Dungi

CONCURS ANIVERSAR - 2 ANI de BLOGGING