Iubire...


Toamna.... E noapte dar nu pot adormi... sau mai bine zis nu vreau sa dorm... nu vreau sa adorm inainte sa sorb si ultima picatura din cartea pe care am inceput-o de dimineata. Sunt la pagina 232 si ma chinui sa stau treaza sa citesc si ultimele file din aceasta minunata poveste de ... viata.



Iubire la Berlin este cartea pe care am primit-o cadou acum cativa ani dar pe care nu am reusit sa o citesc pana acum.
Am avut foarte multe carti pe lista de asteptare si cum devorez toate cartile pe care le gasesc... a venit si timpul acestei carti. De obicei imi place sa aflu inainte cateva informatii despre cartea pe care urmeaza sa o citesc si astfel am gasit aici http://www.nemira.ro/damen-tango/iubire-la-berlin--1635 detaliile de care aveam nevoie pentru a realiza ca aceasta carte merita sa fie citita.



Dimineata am pasit timida in universul descris de Anne Wiazemsky... un univers inspirat din fapte reale... faptele reale fiind traite chiar de mama autoarei.


Protagonista romanului este Claire Mauriac, o femeie puternica, fiica scriitorului Francois Mauriac. Ma identific cu ea in multe situatii si in multe aspecte ale caracterului ei.
Inca de la primele randuri m-a atras povestea de viata a protagonistei si incercam... cu fiecare minut sa descopar tot mai multe trasaturi in care sa ma regasesc si eu.
O femeie ambitioasa care pune viata altora mai presus de a ei si care renunta la familie pentru a fi in slujba celor care au nevoie de ea....este ceea ce ma descrie si pe mine.
Pe un fond razboinic incepe sa se teasa o minunata poveste de iubire intre Claire si Yvan Wiazemski, un „adevărat prinţ rusesc”.

Eu ador povestile de dragoste si le caut in orice situatie... chiar daca povestea romantica nu e centrul pe care se concentreaza firul romanului. Ador povestile de dragoste sub orice forma si iubirea dintre fiica scriitorului Mauriac si Printul rus mi-a ajuns la suflet si m-a facut sa traiesc fiecare moment dintre cei doi ca si cum l-as fi trait chiar eu.
Dar ceva apare in viata potagonistei... mai important chiar si de cat al ei Wia... si anume fiica lor Anne care devine noua iubire a lui Claire Mauriac.
Anne povesteste de fapt ca intr-un jurnal povestea de dragoste dintre parintii sai ... aspect care face ca aceasta carte sa fie inedita si sa reuseasca sa ma tina captiva in paginile ei pana la ultimul cuvant.


Imi trebuie cateva zile de pauza pentru a se sedimenta impactul pe care aceasta poveste l-a avut asupra mea... dar apoi... abia astept sa dau gata si alte carti la fel de profunde.

Cu Nemira am redescoperit placerea lecturii care a fost prezenta in mine de cand m-am nascut dar nu intotdeauna cartile pe care le-am citit s-au incadrat in aceasta categorie.. :)
Desi Nemira s-a consacrat ca o editura de Science-fiction... putem gasi foarte multe titluri care nu fac parte din acest gen si astfel aceasta editura inglobeaza stiluri pentru toate persoanele... o editura in care oricine se poate regasi si se poate redescoperi.... asa cum am facut-o si eu.







Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2012.


Comentarii

  1. Pare foarte promitatoare cartea... acum face parte din lista mea de asteptare :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Cred ca o s-o citesc si eu.Suna bine descrierea:))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. daca o citesti sa imi spui ce parere ai despre ea.. :)

      te pup!

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Un concealer de calitate ascunde imperfectiunile tenului

Recenzie Carte si Film: Baiatul cu Pijamale in Dungi

CONCURS ANIVERSAR - 2 ANI de BLOGGING