Fata din Tren - Cartea sau filmul?

Buna dimineata, fete frumoase!

Initial ma gandeam sa fac tot o simpla recenzie a cartii Fata din Tren, dar imediat dupa terminarea acesteia mi-am dorit sa vizionez si filmul si asa a aparut postarea de astazi. :)

Fata din tren, scrisa de Paula Hawkins, a facut foarte mare valva la aparitie si mi-am dorit-o si eu inca de atunci, dar am asteptat cumintica sa ii vina randul. Si iata ca in sfarsit am pus mana pe ea si am dat-o gata intr-un timp destul de scurt.


Chiar daca si celelalte doua recenzii au fost tot pentru Carti Thriller, nu se compara nici una cu Fata din Tren. De data aceasta avem parte de un thriller psihologic, un puzzle pe care te chinui sa il rezolvi cu fiecare propozitie pe care o citesti.



Rachel Watson merge in fiecare zi cu acelasi tren spre Londra si inapoi. Isi pastreaza mereu acelasi loc de langa geam, pentru a putea urmari casele de pe drumul din apropiere.

Ii analizeaza in fiecare zi pe Jess si Jason, un cuplu pe care ea il admira, cu o viata pe care si ea si-o doreste. Dar mai incolo se afla casa ei. Sau de fapt fosta ei casa. Casa in care acum se aude un glas de copil, al unui copil care nu este al ei. Casa in care locuieste fostul ei sot cu actuala lui sotie si a lor fetita. 
Dar mai bine revine la Jess si Jason, cei pe care ii considera perfecti, indragostiti, cei despre care isi imagineaza totul. Pana si numele. Nu ii cunoaste, dar si-ar dori.

Pana intr-o zi in care o vede pe Jess cu un alt barbat. Stie ca nu e Jason pentru ca, desi de la distanta, il poate recunoaste dintr-o mie. Se revolta si se simte tradata. De parca ar fi fost ea parasita inca o data. 
A doua zi, Jess este data disparuta. Si acum apare declicul. Rachel trebuie sa ia atitudine. Trebuie sa ii apere pe cei la care tine, trebuie sa faca ceea ce considera ca este corect. 
Doar ca ea nu isi aduce aminte. Inecata in bautura, are deseori pierderi de memorie pe care cei din jurul ei le umplu pentru ea. Dar ea nu-si aminteste niciodata. Acum insa e vital sa isi aminteasca. Daca isi aminteste, ii poate salva pe multi.

Sper ca v-am convins de intensitatea acestui roman. Pe masura ce il parcurgeam, incercam sa umplu chiar eu golurile din memoria lui Rachel, pentru a reusi sa descopar unde se poate afla Jess.

Cartea este impartita pe capitole care sunt povestite de Rachel in mare parte, dar si de Jess (Megan) si de Anna (actuala sotie a fostul lui al lui Rachel). Astfel puteti pune cap la cap o multime de informatii, din prezent si din trecut, pentru a ajunge in miezul actiunii. :)


O carte care pe mine m-a facut sa o iubesc. Asa cum va spuneam, am devorat-o in scurt timp si inca ma aflu sub influenta ei. :) De regula scriu recenziile imediat dupa terminarea cartilor, pentru a le avea proaspete in minte. Pentru a avea proaspete atat actiunea cat si sentimentele pe care le-am simtit atunci cand am citit. :)


Si sa trecem un pic in revista si filmul. Anul trecut a fost ecranizata aceasta carte, dar eu, ca de obicei, am asteptat sa o citesc inainte de a urmari filmul. Nu voiam sa fiu influentata in nici un fel si bine am facut. In ansamblu este un film bun, dar nici nu se poate apropia de carte. :) Sunt omise lucruri, sunt adaugate altele si ceea ce m-a deranjat cel mai tare a fost vulgaritatea. Nu multa, dar cumva prea multa pentru ce ma asteptam eu sa gasesc. Cartea nu are scene amoroase, aproape ca nici nu sunt sugerate, dar in film acestea se gasesc un pic prea des. Cumva consider ca nu isi aveau locul, cel putin pentru mine.

Pe de alta parte, avand o actiune atat de alambicata, aceasta poate fi intelesa mult mai usor daca in prealabil este citita cartea. Altfel, pentru unele persoane, care nu sunt obisnuite cu acest gen de film, poate parea putin prea ametitor. 

Mi-a placut mult cum a jucat Emily Blunt, chiar a fost perfecta pentru rolul lui Rachel, asa ca pentru ea o sa spun ca filmul este totusi unul destul de bun pentru o ecranizare si daca nu aveti timp sa cititi cartea, puteti macar sa petreceti doua ore urmarind filmul. :)

Va las aici un Trailer care poate va spune mai mult decat am reusit eu :)




Comentarii

  1. la mine parerea e exact invers - filmul mi s-a parut de nota -infinit in comparatie cu cartea... mie chiar nu mi-a placut. cartea a fost exceptionala

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai nu este invers.. Si mie cartea mi s.a parut exceptionala in comparatie cu filmul.. :) doar ca am vazut si ecranizari muuult mai slabe, asa ca mi se pare un film ce merita vazut :)
      pupici!

      Ștergere
  2. În general ecranizările după cărți bune sunt foarte slabe. Nu înțeleg nici eu de ce le este atât de dificil să urmeze firul real și să nu aduage elemente în plus.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asta ma intreb si eu de fiecare data... De aceea de multe ori nu am deloc asteptari de la ecranizari :)
      pupici!

      Ștergere
  3. E cred ca as prefera filmul, pentru ca atunci cand ma apuc sa citesc o carte o mai las ,dar de la cinema nu ai cum sa pleci.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Intr.adevar, dar poti sa iti faci o impresie gresita despre poveste.. Si ar fi pacat de carte :)

      Ștergere
  4. Si cartea, dr si filmul! Dupa ce am vazut filmul, chiar mi-am dorit sa pun mana pe carte cat mai rapid sa o rasfoiesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Intr.adevar este un film bunicel..dar nu mi se pare o ecranizare de exceptie.. Insa ma bucur mult ca din cauza filmului ai citit si cartea.. :)
      pupici!

      Ștergere
  5. Imi place mult cartea. Am citit-o la sfarsitul anului trecut

    RăspundețiȘtergere
  6. Am luat-o si eu, de abia astept sa o citesc!

    RăspundețiȘtergere
  7. Recunosc că nu am văzut filmul, dar cartea e de nota 10. Ridică suspansul la rang de artă! Mă așteptam, cumva, ca filmul să nu fie pe măsura cărții, așa se întâmplă tot timpul, dar poate îmi fac și eu timp să-l văd! Sper să nu fiu foarte dezamăgit! :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu tind totusi sa cred ca nu vei fi foarte dezamagit.. Poate doar dezamagit... :) e o ecranizare bunuta fata de altele pe care le.am mai vazut :)
      chiar sunt curioasa cum ti se va parea. Ma bucur mult ca ti.a placut si tie cartea :)

      Ștergere
  8. Titlul cărții nu-mi spune prea multe și probabil nu aș fi citit-o :)) Dar bine că ai lăsat și trailerul că acum abia aștept să o citesc! E fix pe gustul meu! :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Intr.adevar titlul nu te imbie din prima la lectura, dar pe masura ce o descoperi, nu o mai poti lasa din mana :)
      pupici!

      Ștergere
  9. Definetely movie!
    MissGrey.ro
    https://missgrey.ro/blog/colectie-plussize/stil-si-culoare-in-noile-tinute-de-seara-pentru-femei-plinute/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) ma bucur ca esti sincera si sper sa nu fii dezamagita de el :)
      pupici!

      Ștergere
  10. Interesant subiect. Cred ca prefer filmul, daca stau sa ma gandesc bine, pentru ca imi place actrita.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Intr.adevar Emily Blunt joaca foarte bine rolul lui Rachel. Sper ca macar dupa sa dai o sansa si cartii :)
      pupici!

      Ștergere
  11. Si mie mi-a placut la nebunie cartea pentru ca e foarte bine scrisa si e genul care te tine in suspans. Filmul in schimb, a fost mediocru spre slab. Desi au pastrat finalul din carte, mi s-a parut ca am asistat la doua povesti diferite ...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici pe mine nu m.a multumim filmul pe deplin. N.as merge chiar atat de departe incat sa spun ca sunt doua povesti diferite..dar intr.adevar au fost schimbatr cam prea multr momente :)
      ma bucur in schimb ca ti.a placut mult cartea.
      Pupici!

      Ștergere
  12. Vazand atat filmul si citind cartea, pot spune de departe ca in film se pierd lucruri si detalii, asa cum ai mentionat si tu!
    Mi-a placut cartea, desi a fost mai greu pana m-am prins de fapt de personaje...insa am vazut si filmul, iar iubitul meu s-a prins repejor de personaje, ba chiar a intuit si finalul...desi eu nu am putut, cat timp am citit cartea! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pentru ca filmul e mult mai previzibil..de aceea probabil a intuit. :)
      cartea te tine in suspans pana la final.
      Ma bucur mult ca parerile noastre sunt similare :)
      pupici!

      Ștergere
  13. poate ma incumet, daca mi-o lauzi atat :)).

    RăspundețiȘtergere
  14. Nici n-am vazut filmul, nici n am citit cartea, dar pe mine trailer-ul nu m-a impresionat si nu stiu daca mi place.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cumva cred ca trailerul nu face cinste cartii :) s.ar putea sa te surprinda :)
      pupici!

      Ștergere
  15. Stiu ca foarte in voga, insa n-am citit cartea si nici n-am vazut filmul. Cred ca as prefera cartea, asa se intampla de obicei. Singura exceptie a fost Lord of The Rings, dar acolo e alta poveste, efectele vizuale fiind extrem de importante.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Spre rusinea mea... Nu am citit inca "Stapanul Inelelor" si nici filmul nu l.am vazut pentru ca in doresc sa citesc cartile mai intai...asa ca inca mai astept momentul potrivit.. :)
      pupici!

      Ștergere
  16. Este o carte mai diferita, am citit-o cu drag, dar oare numai mie mi s-a parut putin plictisitoare pe alocuri? Iar filmului parca i-a lipsit ceva... in schimb Emily Blunt a fost minunata.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur sa aflu ca in mare parte avem aceeasi parere :) cartea nu mi s.a parut plictisitoare, insa greoaie, da :)
      pupici!

      Ștergere
  17. Nu prea imi place acest gen de carti, dar nu zic nu daca imi cade in mana aceasta carte.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa stii ca nici eu nu prea am citit thrillere psihologice, aveam impresia ca sunt prea grele pentru gustul meu, insa cartea asta m.a captivat complet :)
      pupici!

      Ștergere
  18. Eu prefer mereu cartile. Dar in unele cazuri filmul ma poate ajuta sa ma hotarasc daca sa cumpar si sa citesc cartea. Mai ales cand nu sunt sigura de subiect.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Intr-adevar poate fi o metoda buna.. dar te poate si indeparta de o carte buna, careia ecranizarea nu ii face cinste.. :D
      pupici!

      Ștergere
  19. Nu am putut rămâne însărcinată timp de 9 ani după căsătorie,
    Eu și soțul meu am devenit atât de îngrijorați, încât am căutat diferite remedii pentru a rămâne însărcinată un an, până când m-am întâlnit cu doctorul DAWN, care o ajută pe cea mai bună prietenă a mea să rămână însărcinată atunci când nu a putut concepe,
    I-am explicat totul acestui medic și a promis că mă va ajuta, i-am oferit tot ce mi-a cerut,
    Spre surprinderea mea am ramas insarcinata in 1 luna si 2 saptamani, acum am 2 copii frumosi, totul datorita doctorului DAWN,
    Contacteaza-l daca vrei sa ramai insarcinata.
    Dacă vrei să-ți aduci înapoi fostul iubit.
    Dacă vrei să vindeci orice fel de boală.
    Dacă vrei să câștigi la loterie sau să câștigi cazul Curt.
    El este WhatsApp:+2349046229159
    E-mail: dawnacuna314@gmail.com

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Un concealer de calitate ascunde imperfectiunile tenului

Recenzie Carte si Film: Baiatul cu Pijamale in Dungi

CONCURS ANIVERSAR - 2 ANI de BLOGGING