Pasiune pentru carti

Buna, fetelor!
Nu stiu daca ati aflat, dar daca nu, va anunt chiar acum ca aceasta librarie online pe care o iubesc si despre care va spun mereu cate ceva, adica Libris, organizeaza un concurs cu ocazia implinirii a 5 ani de la aparitia in mediul online.
Pe 21 mai se implinesc 5 ani minunati de cand am avut posibilitatea de a cumpara carti online de la Libris, o librarie cu un nume sonor in lumea online.


Provocarea la care trebuie sa raspundem este aceea de a scrie despre libraria ideala, libraria care in conceptia noastra s-ar apropia cel mai mult de perfectiune.

Eu vreau sa incep prin a va spune ca de cand ma stiu, sau mai bine zis de cand am invatat sa citesc, mi-am dorit o biblioteca, asa cum doar in desene animate mai vezi, sau in anumite filme, dar mai rar. O bliblioteca enorma, care sa aiba rafturi pe toti peretii, de sus pana jos. Rafturile sa fie evident pline de carti si eu sa ma urc pe o scarita pentru a ajunge la toate.
In centrul camerei sa fie un birou si o canapea sau un fotoliu extensibil care sa ma ajute pentru a-mi crea o loc prielnic pentru lectura.

Aceea ar fi cu siguranta camera mea favorita din intreaga casa. Sper ca intr-o zi sa reusesc sa am ceea ce visez si cred ca doar cu o librarie care sa imi fie aproape de suflet voi reusi sa umplu acea incapere si sa o aduc la viata.

Libraria ideala trebuie sa aiba in stoc toate cartile care sunt pe gustul meu. Si cand spun asta, ma refer la faptul ca o librarie ideala trebuie sa aiba carti din toate genurile posibile, pentru a putea satisface aceasta cerinta, din punctul de vedere al oricarui cititor.
Colectia de carti trebuie sa fie una impresionanta, cu milioane de titluri. In libraria ideala trebuie sa gasesc mereu orice carte as cauta, indiferent de anul aparitiei.
Imi place sa fiu la curent cu toate noutatile in materie de carti si nu m-ar deranja absolut deloc un banner care sa anunte ultimele aparitii. De multe ori, cartile noi sunt cele mai vandute si cu un astfel de anunt, ar avea de castigat atat cititorul, cat si libraria.

Promotiile si reducerile sunt foarte importante. Cred ca un mare motiv, daca nu chiar cel mai important motiv pentru care alegem sa cumparam din librariile online, in detrimentul celor fizice, il reprezinta chiar aceste reduceri atat de mari si atat de frecvente. E foarte placut sa afli ca poti cumpara aceeasi carte, la un pret mult mai mic, poate chiar cu o reducere de 50%.
In plus daca libraria online are transportul gratuit, iesim in castig de doua ori. Si acest lucru mi se pare un criteriu obligatoriu pentru ca o librarie sa fie perfecta.
Nu vreau sa pierd din bucuria cititului, gandindu-ma ca trebuie sa platesc pe transport un pret poate egal cu pretul cartii. Si degeaba ar mai exista reduceri, daca pierd banii economisiti, pe transport.

Un alt aspect care conteaza la fel de mult este si existenta unui personal pe care sa il simt alaturi de mine. Sa imi raspunda rapid atunci cand am o problema, sa ma ajute cu sfaturi cand sunt nehotarata, sa imi usureze alegerile si sa ma faca sa ma intorc la ei de fiecare data.

Avand acces la mediul online, o astfel de librarie poate organiza cu mare usurinta concursuri cu diverse recompense pentru clientii sai, astfel rasplatindu-i pe cei vechi si atragand altii noi. Este un lucru foarte important sa stii cum sa ii tii aproape pe cei care te ajuta sa cresti.

Un aspect frumos si meniuri usor de accesat, filtre care sa te ajute sa iti gasesti cartea potrivita mult mai usor, este un alt element care nu ar trebui sa lipseasca dintr-o librarie online. Mi-as dori sa pot selecta daca vreau sa imi ordoneze cartile in functie de momentul aparitiei sau de pret, pentru ca astfel pot restrange cautarile si sa gasesc imediat o carte care corespunde cerintelor mele.

O librarie online la care ma voi intoarce mereu cu drag, este o librarie online ideala. Daca eu am incredere in acea librarie si daca o aleg mereu desi sunt multe altele disponibile, atunci aceea este o librarie online perfecta.
Stiu ca poate veti spune ca nu exista perfectiunea.
Ei bine, atunci cand esti fericit dupa ce ai facut cumparaturile si daca esti satisfacut de conditiile in care au fost livrate cartile, daca esti satisfacut de durata transportului si de toate celelalte aspecte care conteaza pentru tine, atunci cred ca putem spune ca perfectiunea exista.

Pentru voi cum trebuie sa arate o librarie pentru a fi perfecta? 





Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Un concealer de calitate ascunde imperfectiunile tenului

Recenzie Carte si Film: Baiatul cu Pijamale in Dungi

CONCURS ANIVERSAR - 2 ANI de BLOGGING