Cartea Saptamanii: Insurgent

Buna, fetelor!
Voi cum suportati caldura din aceasta perioada? :D Eu incerc sa ajung la plaja cat de des pot, pentru ca doar acolo briza e ceva mai puternica si ne mai racoreste sufletele :))
Dar pentru clipele in care timpul nu este prietenul meu, e ceva de nedescris cu atmosfera aceasta sufocanta.

Bine totusi ca in casa e mai racoare si pot sta linistita sa savurez o carte bune. O carte buna este si cea despre care vreau sa va povestesc astazi. Am amintit-o in mai multe postari si cred ca deja stiti despre ce vorbesc: Insurgent, volumul 2 din trilogia Divergent.

O carte plina de rasturnari de situatie si de secrete, mai ales intre cei doi protagonisti, care m-a facut sa imi doresc sa o citesc pe nerasuflate.

Intotdeauna cand ma apuc de o noua carte, nu ratez descrierea oficiala ce se gaseste de multe ori pe coperta posterioara. Daca nu o citesc, simt ca nu ma pot apuca de citit :D

Asa ca pe aceasta coperta am gasit scris:

"O tulburatoare poveste de iubire, plina de rasturnari de situatie, cu decizii sfasietoare si dezvaluiri emotionante ale naturii umane...

Intr-un Chicago distopic, unde tinerii care au implinit varsta de saisprezece ani sunt obligati sa aleaga una dintre cele cinci factiuni, careia ar trebui sa-i fie devotati pentru tot restul vietii, Tris Prior continua sa-i salveze pe cei pe care ii iubeste  si pe ea insasi, in timp ce cauta raspunsuri la intrebari sfasietoare despre durere si iertare, identitate si loialitate, politica si iubire.

Pentru Tris, ziua initierii ar fi trebuit sa reprezinte o victorie si sa fie sarbatorita alaturi de cei din factiunea aleasa; in schimb, ziua se sfarseste cu orori de nedescris. Razboiul bate la usa, in timp ce conflictele dintre factiuni si ideologii se extind cu repeziciune. Si in vremuri de razboi, se formeaza tabere, se dezvaluie secrete, iar alegerile devin irevocabile si dure. 

Transformata de propriile sale decizii, dar si de durerea sufleteasca si de sentimentul de vinovatie, Tris trebuie sa-si accepte Divergenta, chiar daca nu stie ce ii rezerva viitorul."

Dupa ce am citit primul volum si am fost atat de impresionata de rasturnarile de situatie si de finalul devastator, am stiut ca trebuie sa am cat mai repede si continuarea. Asa ca de ziua Libris, atunci cand au avut reduceri de 51% la o multime de carti, am pus si eu repede in cos Insurgent. A venit rapid, chiar a doua zi si bucuria mea a ajuns la cote maxime, asa ca nu am mai amanat citirea ei.

In primul rand, abia asteptam sa aflu ce au mai facut Tris si Four, pentru ca i-am iubit in prima parte si voiam sa citesc imediat despre continuarea povestii lor de iubire. 
Am fost surprinsa sa descopar ca haosul care s-a iscat intre factiunile lor, ii afecteaza chiar mai mult decat ma asteptam. Isi ascund unul altuia lucruri importante si astfel apar probleme intre ei. 
Niciodata secretele nu vor face un bine ci doar vor inrautati lucrurile. Si de multe ori mi-as fi dorit sa fiu chiar eu in carte si sa le spun cum trebuie sa procedeze :))

Apar multe personaje noi, dar si cele vechi se reintorc. Disputele dintre Tris si Peter sunt mai prezente ca oricand. Iar acest lucru le afecteaza sederea in cadrul Prieteniei, pentru ca aici sunt interzise orice altercatii.

In prima parte, factiunile principale sunt Prietenia si Candoarea, care i-au gazduit pe refugiati, adica pe protagonistii nostri. Dar acestia nu au de gand sa stea prea mult prin preajma si isi fac planuri pentru plecare.

Inca o carte care m-a tinut cu sufletul la gura si care ma face sa imi doresc sa citesc imediat si deznodamantul. Inca nu a aparut la noi cel de-al treilea volum, dar daca va mai intarzia mult, ma gandesc sa citesc varianta originala. :D

Dupa citirea primului volum, am vizionat si filmul, care mi-a placut, desi pe alocuri cred ca daca nu citeam cartea, nu intelegeam anumite chestii esentiale. In plus s-au omis cateva scene pe care mi-ar fi placut sa le vad si s-au modificat altele.

Cu toate acestea, astept cu nerabdare si aparitia celui de-al doilea film, pentru ca imi face placere sa vad transpuse in imagini toate cuvintele pe care le-am citit. :)

Cartea o puteti achizitiona din Libraria online Libris, la pretul de 26,94 lei, beneficiind in acelasi timp si de transport gratuit.

Acum haideti sa mergem in vizita si la Ana si Gabriela, pentru a citi recenziile lor de astazi :)

 


Comentarii

  1. eu astept sa apara si finalul la noi, nu de alta, dar as deveni agitata :))).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. asa fac eu la seriale. astept sa se termine si apoi ma apuc de ele :D

      Ștergere
  2. Am cautat si eu filmul, din pacate inca nu e disponibil, mai asteptam :D daca ma incanta filmul, clar o sa caut si cartile

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eu as zice sa citesti mai intai cartile. cu siguranta iti vor placea si vei intelege si mai bine filmele :D
      pupici!

      Ștergere
  3. Te duci la plaja deja??? :) Intri in apa? :D
    De acord cu tine in privinta prioritatii cartii in fata filmului!

    Ce bine ca ma mai instigi si pe mine sa citesc! Acum mai am/nu am o scuza, dar la vara sa-mi bati obrazul daca nu citesc!

    Pupicei, Dienusa!
    Ilda
    Lavender Thoughts

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da, am fost la plaja si chiar vreau sa merg mai des, sa capat un bronz dragut :) :D
      am intrat si in apa un pic si era ok, dar doar pana la geninchi asa. Am zis sa nu exagerez totusi :)

      As vrea sa citesc recenzii si la tine, chiar as fi curioasa. :) o sa te trag de maneca la vara
      pupici!

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Un concealer de calitate ascunde imperfectiunile tenului

Recenzie Carte si Film: Baiatul cu Pijamale in Dungi

CONCURS ANIVERSAR - 2 ANI de BLOGGING