Cartea saptamanii: Divergent

Buna, fetelor!
Saptamana trecuta nu am reusit sa postez nici o recenzie si parca nu m-am simti deloc in apele mele. Am fost un pic ocupata si nu reusisem sa ma apuc de o noua carte, mai ales sa o mai si termin.
Asa ca am amanat totul pentru aceasta saptamana.
Si acum simt ca am revenit cu forte proaspete.
Am primit din partea acestei librarii online cartea Divergent, pe care mi-o doream inca de la aparitie.
Va spuneam si ieri ca am avut o tentativa de achizitionare dar in acel moment nu se mai afla pe stoc asa ca a trebuit sa astept. Si stiti deja ca asteptarea face totul mai palpitant. Asa s-a intamplat si in acest caz.


Cartea este relatata din perspectiva personajului principal, adica Beatrice Prior. Cel mai mult prefer cartile relatate din perspectiva personajelor. Mi se par mult mai apropiate de sufletul meu asa ca ma bucur de fiecare data cand citesc o astfel de carte.

Beatrice ne relateaza povestea unei societati impartita in 5 factiuni. Dupa razboaie indelungate, conducatorii au ales diviziunea aceasta, sperand la o pace care sa dainuiasca.
Abnegatia (cei altruisti), Neinfricarea (cei curajosi), Prietenia (cei pasnici), Eruditia (cei inteligenti) si Candoarea (cei sinceri) traiesc intr-o aparenta intelegere, fiecare membru stiind exact care ii este rolul in aceasta societate.

La varsta de 16 ani, fiecare persoana are dreptul sa isi aleaga factiunea. Si poate ramane in factiunea in care s-a nascut (lucru ce se intampla in majoritatea cazurilor), sau poate alege oricare alta factiune.
Dar pana la alegeri, cei de 16 ani trebuie sa treaca de testul aptitudinilor, un test care le va spune carei factiuni s-ar potrivi.
Rezultatele testelor lui Beatrice sunt neconcludente si cea care ii da acest verdict o previne asupra importantei acestui rezultat. O sfatuieste sa nu spuna nimanui acest secret, pentru ca ii poate aduce moartea. 

La ceremonia Alegerilor, Batrice face o alegere care ii surprinde pe toti si isi paraseste propria factiune, alegand una pe care o admira de multa vreme.
Dar pentru a se integra in aceasta noua factiune, trebuie sa treaca printr-un lung proces de initiere. La inceput dureros si apoi din ce in ce mai primejdios, Tris (noul nume pe care si-l alege Beatrice) reuseste sa se descurce din ce in ce mai bine. Dar oare va fi asta suficient pentru ca ea sa devina membra a acestei noi factiuni?

Reuseste sa isi faca prieteni si simte pentru prima data cum este sa aiba pe cineva de partea ei. Desi unii o dezamagesc atunci cand ar avea cea mai mare nevoie de ei, Tris intelege ca ea este diferita si trebuie sa se comporte ca atare.

Pe fundalul unor rasturnari de situatie izbitoare si a unor secrete care ameninta pacea din aceasta societate divizata, se naste si o frumoasa poveste de iubire care creste timid dar sigur. A fost o placere sa citesc pasajele dedicate celor doi si sa astept cu nerabdare urmatoarea scena cu ei.

O carte care m-a tinut cu sufletul la gura si pe care nu am putut-o lasa pana cand nu am terminat-o. Si acum ma aflu sub efectul Divergent si abia astept sa citesc si continuarea. Am mari asteptari de la ea si sper sa se ridice la nivelul lor.

Astazi am in plan sa vad si ecranizarea acestei prime parti. Sper sa fie macar pe jumatate la fel de buna, pentru ca romanul m-a cucerit total. :)

Daca va doriti si voi aceasta carte, o gasiti la libraria online pe care o iubesc, la pretul de doar 23.94 lei, redusa de la 39.9 lei. In plus, aveti si transportul gratuit, asa ca este o afacere foarte buna.

Acum haideti sa trecem si pe la prietenele mele sa citim recenziile pe care le-au pregatit pentru astazi:
Ana
Gabriela
Andra


Comentarii

  1. am si eu intentia ca macar sa vad filmul... daca nu o sa resesc sa citesc cartea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eu ti-as recomanda mai intai cartea, dar si filmul e ok :D
      pupici!

      Ștergere
  2. daca n-am cartea, poate ma bag la film :)).

    RăspundețiȘtergere
  3. M-ai facut curioasa! Voi citi si eu cartile!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ma bucur sa aud asta :D
      Sper sa iti placa la fel de mult :)
      pupici!

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Un concealer de calitate ascunde imperfectiunile tenului

Recenzie Carte si Film: Baiatul cu Pijamale in Dungi

CONCURS ANIVERSAR - 2 ANI de BLOGGING