Happy Valentine's Day, My Love


Bună fetelor!
Vreau să vă urez tuturor o zi superbă alături de persoana iubită!
 
Eu am pregătit pentru iuby meu un tortuleț :) primul tortuleț pe care îl încerc. Sper să îi placă și sper să vă placă și vouă.


O să vă scriu și rețeta în caz că v-am făcut poftă.. :D


Pentru blat aveți nevoie de:
4 ouă
4 linguri de făină
4 linguri de zahăr
2 linguri de cacao
2 linguri de ulei
Jumătate de pliculeț de praf de copt
Esență de rom
 
Separăm albușurile de gălbenușuri.
Albușurile se bat spumă cu un praf de sare. Apoi adăugăm treptat zahărul și mixăm în continuare până acesta se topește.
Gălbenușurile se mixează cu un praf de sare până încep să se albească. Se adaugă pe rând cele două linguri de ulei, continuând să mixăm până se încorporează.
Se toarnă gălbenușurile peste albușuri, se amestecă până se omogenizează și apoi se adaugă făina, cacao, praful de copt și esența, continuând să amestecăm.
Se pune compoziția într-o formă și se dă la cuptor cam 15 minute, dar depinde de cuptor.



Pentru cremă aveți nevoie de:
500 ml frișcă lichidă
500 ml iaurt simplu
200 grame zahăr pudră
1 lingură ness
3 plicuri gelatină
 
Se bate frișca și când aceasta începe să se îngroașe se adaugă treptat zahărul pudra și nessul și se mixează în continuare până când capătă consistență.
Se pune gelatina într-un castronel peste care se toarnă 50 ml apă. După ce gelatina se umflă, se bagă la cuptorul cu microunde cam 10 secunde pentru a se dizolva.

Se adaugă gelatina peste iaurt, se amestecă foarte bine, apoi se adaugă peste frișcă. Se mixează până se încorporează.
 
Se adaugă compoziția peste blat într-o formă cu margini detașabile și se dă la frigider pentru 3-4 ore.
 
Am tăiat tortulețul în formă de inimioară, am decorat inițial cu ciocolată rasă, apoi cu frișcă  (am scris I <3 U... sper că se înțelege :D:D ) și am făcut inimioare de ciocolată astfel:
Am topit ciocolată la bain-marie.
Am uns cu puțin ulei o folie de aluminiu. Apoi, cu ajutorul unei forme am pus ciocolata topită pe folie. Am dat un pic la frigider și apoi am desprins inimioarele foarte ușor de pe folie.
 
Și rezultatul final: 



Voi ce ați făcut bun astăzi?







Comentarii

  1. Oh yummmmmmmmmmmmm.Arata demential!
    Happy Vay!
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  2. ce adorabil e! :)
    cred ca v-ati rasfatat deja cu el :))

    RăspundețiȘtergere
  3. arata superbine!:)chiar esti talentata:) n-as fi putut sa tai tortul in forma de inima:P

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ba sigur ca ai fi putut.. :D nu e dificil.. eu am facut mai intai conturul cu ciocolata si apoi l-am urmat.. :D
      pupici!

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Un concealer de calitate ascunde imperfectiunile tenului

Recenzie Carte si Film: Baiatul cu Pijamale in Dungi

CONCURS ANIVERSAR - 2 ANI de BLOGGING