Calitate

Buna fetelor!
Nu stiu voi cum sunteti, dar eu m-am lovit de foarte multe ori de imposibilitatea de a reda prin fotografii exact culoarea unei hainute, sau un machiaj, sau culoarea unui produs. Si am fost foarte dezamagita. Oricat as fi incercat, nu iesea asa cum ma asteptam.
Vad o multime de fotografii cu diferite machiaje si sunt atat de clare, perfecte.. si as vrea sa imi iasa si mie fotografiile asa atunci cand realizez un machiaj.
Dar, vine momentul.. magic (sau nu prea) in care vreau sa va arat ce am realizat.. si ma chinui cate o ora sa fac un close-up si nu reusesc sub nici o forma. Culorile par foarte sterse... sau nu se vad deloc.. Ba ies cu totul diferite fata de cum arata in realitate.
Si de vina este aparatul foto. Si am inceput sa caut ceva mai performant dar care sa se incadreze oarecum si in bugetul meu.
Si astfel am dat peste un aparat foto Canon (http://canon7d.ro/), un aparat profesionist care m-ar ajuta foarte mult sa redau in fotografii exact ceea ce este real.
Cred ca nu as mai avea probleme in ceea ce priveste culorile sau texturile si fotografiile ar arata mult mai bine.

Un aparat de acest gen ar fi perfect pentru nevoile mele si nu as mai intampina problemele actuale.
Dar pana cand bugetul meu va putea suporta o astfel de investitie, va trebui sa caut o alta metoda de a realiza fotografii calitative.
O sa am mai multa rabdare si o sa caut lumina naturala pentru ca asa pot realiza fotografii mult mai bune.
Si o sa incerc sa modific contrastul pentru a reda cat mai fidel culoarea reala a unui produs sau combinatia de nuante folosita pentru un machiaj. 

Voi ce aparat de fotografiat folositi? Sunteti multumite de pozele pe care le realizati?



Comentarii

  1. Unul mai accesibil n-ai gasit?E problema fiecaruia insa eu n-as da banii astia pe un aparat foto, din mai multe motive: exista mai ieftine(mult!), bune si cu destule optiuni, eu una nu-s profesionista(daca tu esti se schimba treaba, fotografii profesionisti au aparate super-performante dar si scumpe) si pentru poze pentru blog un compact bun mi-ar ajunge,nici n-am de ce sa ravnesc la dslr-uri si apoi...pozele se prelucreaza destul de usor.Eu fac asta doar cu iPhoto, se poate si cu aplicatiile de foto de pe tel smart.Ori cu faimosul Photoshop pe care nici nu l-am incercat, la cat imi trebuie mie imi ajunge ce am deja...Oricat de bun ar fi aparatul, tot trebuie cautata lumina optima, unghiul, etc, niciunul nu face poze singur!Da, in general oamenii viseaza la lucruri scumpe, uitand ca exista produse care la un pret mult mai mic fac cam acelasi lucru...Eu am ochit un aparat destul de bun dar de cateva ori mai ieftin care va inlocui actualul aparat foto...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. am incercat si eu sa modific pozele.. cu photoscape dar tot nu ies cum mi-as dori.. o sa incerc si eu iPhoto.. sa vad daca face treaba mai buna.. :) Photoshop mi se pare mai complicat.
      Eu am un compact acum care face treaba buna doar ca de multe ori intampin probleme.. mai ales atunci cand vreau sa fotografiez un machiaj.
      stiu ca exista si altele mai ieftine..pe acesta l-am gasit mai repede.. dar cautarile vor continua. :)
      multumesc pentru sfaturi
      pupici!

      Ștergere
  2. eu imi fac pozele cu rabluta mea veche :)). momentan sunt la capitolul in care daca strang bani, plec intr-o excursie :). adevarul ca eu nu fac machiaje si produsele se disting din pozele mele. uneori mi-ar placea sa am poze mai calitative, dar deocamdata o las asa :).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. uu... unde pleci? :D:D
      eu am mai facut cateva machiaje... si chiar nu mi-au iesit fotografiile asa cum imi doream..
      dar vad eu cum rezolv pana la noi achizitii.. :D
      pupici!

      Ștergere
  3. Un aparat foto il incadrez la categoria investitie deci eu as da bani mai multi pe un aparat foto de calitate fiindca ador sa fac poze tot timpul!

    Ti-as recomanda aparatele de la Nikon,sunt mai bune decat cele Canon.

    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. multumesc mult pentru sfat. O sa tin cont de el
      si eu as investi intr-un aparat foto bun :)
      te pupic!

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Un concealer de calitate ascunde imperfectiunile tenului

Recenzie Carte si Film: Baiatul cu Pijamale in Dungi

CONCURS ANIVERSAR - 2 ANI de BLOGGING