Recenzie: Miss Peregrine - Caminul Copiilor Deosebiti

Hello, fete frumoase!

V-am amenintat deja ca urmeaza mai multe recenzii, astfel ca sper ca sunteti deja pregatite pentru una noua.

De data aceasta am revenit la cartile Fantasy care imi plac ataaaat de mult. Am ales sa incep si eu seria Miss Peregrine de Ransom Riggs. Primul volum al acestei serii se numeste Caminul Copiilor Deosebiti si vreau sa incep prin a va spune ca m-a prins incredibil de tare.
Abia astept sa citesc si celelalte volume aparute si sa vad si urmatoarele filme.

Si pentru ca de regula atunci cand vorbesc despre carti ale caror ecranizari au aparut deja fac o paralela intre cele doua, asa se va intampla si astazi. :)



Primul volum din seria Miss Peregrine il are in centrul sau pe Jacob Portman, un tanar baiat ce nu se adapteaza foarte bine la societatea in care traieste. Mereu s-a simtit ciudat si nu s-a putut integra in generatia din care face parte. A fost mereu atasat de bunicul sau, Abe Portman, si i-a ascultat povestile despre monstri si despre copii cu puteri supranaturale. Insa Jacob a crescut si a ajuns sa nu mai creada toate povestile bunicului sau. Iar aceasta necredinta i-a indepartat pe cei doi. Insa tot Jacob a ramas singura persoana apropiata de batranul tulburat si macinat de boli.

Insa o noapte avea sa schimbe totul pentru Jacob. Primeste un telefon de la bunicul sau, mult mai agitat decat de obicei, si porneste in graba sa il vada, pentru a-l linisti.
Din pacate insa, Jake ajunge mult prea tarziu la bunicul sau si il gaseste pe acesta in ultimele sale momente de viata. Dar poate ca sunt cele mai importante momente pentru ca Abe ii spune nepotului sau o serie de lucruri, aparent fara noima, dar care il vor macina pe Jacob in urmatoarea perioada.

Va merge la psiholog, unde va incerca in continuare sa inteleaga sensul ultimelor cuvinte pe care bunicul sau i le-a adresat. Si va reusi sa le descopere, iar aceasta descoperire il va purta intr-o tara cu totul straina, pe meleaguri necunoscute, mergand pe urmele bunicului sau.

Va descoperi acolo ceva neasteptat si isi va intelege bunicul mai bine decat a facut-o atunci cand acesta traia inca.

Caminul copiilor deosebiti este o carte ce pe mine m-a fascitat. Este o noua lume pe care o descopar cu mare placere. Abia astept sa citesc si celelalte volume aparute si sa imi intregesc astfel lumea fantastica in care patrund cu fiecare pagina citita.

Daca si voi preferati cartile fantastice, aceasta este o carte pe care nu trebuie sa o ratati.



Sa vorbim acum un pic si despre film. Daca l-as privi detasat de carte, as putea spune ca a fost un film foarte bun, care mi-a placut mult. A avut multa actiune si a stiut sa ma tina captivata in fata ecranului pana la final. Personajele au fost interesante, s-au potrivit foarte bine si si-au facut treaba exemplar.

Insa daca privesc filmul ca pe o ecranizare, asa cum si este de fapt, as putea fi dezamagita de anumite aspecte. Unele personaje din carte au fost schimbate in film si nu inteleg de ce. Cea mai buna prietena a lui Jacob si cumva unul dintre rolurile principale din carte, a fost schimbata in film cu un alt personaje cumva episodic.
Iar finalul a fost complet altul. Nu a avut absolut nici o legatura cu cel din carte, chiar aveam cumva impresia ca poate in film s-au cuplat doua carti si de aceea mi se pare mie necunoscut. Dar nu cred totusi ca s-a intamplat asta. Voi citi insa si urmatoarea carte si voi afla adevarul. :D

Per total insa, este un film bine realizat, doar ca nu a urmat cartea tocmai fidel. As putea spune ca actiunea este pastrata in proportie de 60%. Nu ma deranjeaza totusi, pentru ca mi-a placut si noua actiune destul de mult. :)

Va las mai jos Trailer-ul care sper sa va convinga sa citit cartea si abia apoi sa urmariti si filmul. :)




Comentarii

  1. OMG!! Am vazut filmul si mi-a placut la nebunie, dar nu stiam ca exista si cartile. Le pun pe lista, gata!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur tare mult ca ti.a placut filmul. Este intr.adevar unul foarte bun. Sper sa iti placa si cartile la fel de mult! :) te pup!

      Ștergere
  2. Filmul l-am vazut si eu. Habar nu aveam ca este facut dupa o carte. Wow, abia astept sa o citesc, mi-a placut mult de tot filmul.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur mult ca v.am adus la cunostinta faptul ca exista si cartea. :) sper din suflet sa iti placa la fel de mult precum filmul :)
      pupici!

      Ștergere
  3. Am văzut si eu filmul, nu stiam ca au aparut si carti.Am patit si eu ca sa citesc o carte si apoi sa vad filmul si sa fiu si dezamagita.Asa ca te inteleg

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Per total n.am fost dezamagita de film..ci doar ca n.au pastrat toate detaliile. De altfel, filmul mi s.a parut foarte ok :)
      pupici!

      Ștergere
  4. Din seria de cărți fantasy nu am citit nimic, dar recenzia ta chiar m-a făcut curioasă. Am să caut filmul să vedem dacă îmi place și poate voi citi și cartea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cartile fantasy sunt unele dintre favoritele mele. Sper ca aceasta serie sa iti deschida apetitul pentru fantasy :)
      pupici!

      Ștergere
  5. Nu am vazut filmul, insa acum il caut pe internet. Abia astept sa il vad!

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu am vazut nici film, nici nu am citit cartea. Poate poate va veni si randul lor.

    RăspundețiȘtergere
  7. Sa stii ca nu am mai citit de mult timp o astfel de carte, mi-ar placea sa ma aventurez intr-o lume fantastica.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Atunci aceasta carte este exact ceea ce iti trebuie :)
      puup!

      Ștergere
  8. Uite asa aflu noutati, nu stiam nici de carte, nici de film, dar le voi pune pe lista!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ma bucur tare mult ca de la mine ai aflat de ele. :) Sper sa iti placa!
      Pupici :*

      Ștergere
  9. N-am vazut fimul, dar cartea a citit-o fie-mea, asa ca eu credeam ca-i de copii.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu stiu exact pentru ce grupa de varsta este cartea, insa mi se pare foarte ok si pentru adultii care citesc fantasy :)
      pupici!

      Ștergere
  10. Am citit cartea, mi-a plăcut filmul, l-am văzut la Cinema când a apărut (deși au băgat chestii comerciale - dar părerea mea este că au prins bine). Să citești și volumele următoare!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Abia astept sa citesc si urmatoarele volume. Sunt sigura ca imi vor placea la fel de mult :)
      ma bucur sa aud ca si mie ti.a placut seria si de asemenea si filmul. Mi.ar placea sa il vad si eu ma urmatorul la Cinema

      Ștergere
  11. Nefiind cărțile fantasy tocmai favoritele mele am ales să văd direct filmul și mi-a plăcut destul de mult, deși mă așteptam la mai multe efecte 3D (mai mult pentru asta l-am ales într-o zi de iarnă), dar a fost oricum făinuț. Acum m-ai făcut totuși puțin curioasă cu diferențele atât de mari între ecranizare și carte, dar nu știu când mi-aș putea găsi timp s-o citesc, am mormane de cărți în așteptare :))

    RăspundețiȘtergere
  12. Interesanta recomandare, multumesc pentru recenzie!

    RăspundețiȘtergere
  13. Eu am citit cartea si e super interesantă.Neapărat trebuie să mă uit si la film🥰

    RăspundețiȘtergere
  14. Mulțumesc pentru tot Dr. Makha! După ce te-am contactat pentru a mă ajuta să nu mai divorțez de soțul meu, soțul meu a încetat să completeze actele de divorț și lucrurile sunt mult mai bine acum. După cum ați spus, întregul proces de divorț a fost anulat, femeia rea ​​care crea probleme în căsnicia mea a părăsit soțul meu, iar acum suntem foarte fericiți împreună. Împărtășesc această experiență de viață tuturor celor care se confruntă cu provocări similare în relația lor, căsătorie sau orice altă problemă. , puteți contacta Dr Makha pe WhatsApp +1(815)564-3618
    Ea este pricepută cu următoarele vrăji:
    * vrăji de dragoste
    * vrăji de căsătorie
    * magia banilor
    * vrajă frumoasă
    * vraja norocului
    * Vrăji de atracție sexuală
    * SIDA vindecă magia
    * Casino Cave
    * S-au eliminat pesterile blestemate
    * Vraja de protecție
    * magie la loterie
    * Vrăji norocoase
    * Vraja de fertilitate
    * Inel de telekineză 💍
    E-mail: makharitguals@gmail.com
    Whatsapp +1(815)564-3618

    RăspundețiȘtergere
  15. Nu am putut rămâne însărcinată timp de 9 ani după căsătorie,
    Eu și soțul meu am devenit atât de îngrijorați, încât am căutat diferite remedii pentru a rămâne însărcinată un an, până când m-am întâlnit cu doctorul DAWN, care o ajută pe cea mai bună prietenă a mea să rămână însărcinată atunci când nu a putut concepe,
    I-am explicat totul acestui medic și a promis că mă va ajuta, i-am oferit tot ce mi-a cerut,
    Spre surprinderea mea am ramas insarcinata in 1 luna si 2 saptamani, acum am 2 copii frumosi, totul datorita doctorului DAWN,
    Contacteaza-l daca vrei sa ramai insarcinata.
    Dacă vrei să-ți aduci înapoi fostul iubit.
    Dacă vrei să vindeci orice fel de boală.
    Dacă vrei să câștigi la loterie sau să câștigi cazul Curt.
    El este WhatsApp:+2349046229159
    E-mail: dawnacuna314@gmail.com

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Un concealer de calitate ascunde imperfectiunile tenului

Recenzie Carte si Film: Baiatul cu Pijamale in Dungi

CONCURS ANIVERSAR - 2 ANI de BLOGGING