Cartea Saptamanii: Four - O Antologie Divergent

Buna ziua, fete frumoase!
Sper ca nu e prea tarziu pentru a veni in casutele voastre cu o noua recenzie. :)

Desi sunt destul de ocupata cu invatatul, imi gasesc timp si pentru cartile mele dragi de care imi e atat de dor atunci cand fac o pauza mai lunga.

Dupa ce am citit toata seria Divergent, era clar ca trebuia sa pun mana si pe cea de-a patra carte, care povesteste intamplari petrecute inainte de cele din prima carte.

Veronica Roth a incercat sa inceapa seria cu aceasta carte, povestita de Four/Tobias, dar dupa doar 30 de pagini si-a dat seama ca nu este ceea ce isi doreste de la o serie, asa ca a abandonat-o.
Iar acum, dupa ce totul a ajuns la final, a reusit sa inchege si povestea lui Four si eu nu pot decat sa ma bucur pentru inca o carte cu personajele pe care le-am indragit atat de mult.

Astfel a luat nastere Four - O Antologie Divergent:


Stilul de scriere este acelasi cu (,) care ne-a obisnuit autoarea. Este un stil lejer, care se citeste rapid, deloc alambicat si foarte exact. Imi plac aceste carti si reusesc sa le parcurg mult mai rapid fata de altele.

Cartea este structurata in patru parti: Transferatul, Novicele, Fiul si Tradatorul, si asta mi se pare ca se muleaza foarte bine pe denumirea cartii care include doua motive - atat numele personajului principal (nume pe care si-l ia dupa ce se transfera la Neinfricati), cat si structurarea pe capitole/parti.



Totul este povestit din perspectiva lui Four, care la inceput este un baietel fricos, deloc sigur pe el, emotiv si mai degraba inchis in el, dar care evolueaza foarte mult dupa ce se transfera.

Stie ca este Divergent pentru ca tatal sau l-a pus deja in tema si i-a dat sfaturi in ceea ce priveste testul pentru alegerea factiunilor. Astfel ca nu are probleme la test desi il termina mai rapid decat ceilalti colegi.

Marcus Eaton, conducatorul Abnegatiei, este tatal sau doar cu numele. Four este batut in fiecare zi si din acest comportament a rezultat si atitudinea pe care el o afiseaza fata de ceilalti. Isi doreste sa scape si stie ca poate face asta doar daca se va transfera. Astfel ca profita de ocazie si la ceremonia de Alegeri isi varsa sangele peste carbunii incinsi ai Neinfricatilor, aici incepand calatoria de cunoastere a sinelui si de transformare in Four pe care il cunoastem din celelalte carti.

Mi-a placut foarte mult sa aflu ceea ce se ascunde in spatele unui caracter puternic. Este interesanta o retrospectiva si o intelegere a tuturor actiunilor sale. Cred ca este o carte pefecta pentru toti fanii seriei Divergent.

Am descoperit chiar si informatii despre Eric pe care nu m-as fi gandit vreodata ca le voi afla. :)


Daca v-am facut curioase, stiti deja ca gasiti cartea la Libris, libraria pe care o recomand mereu, la pretul de doar 20.17 lei, cu transport gratuit. :)

Eu inca am o lista foarte lunga de carti din literatura universala si sper sa imi ajunga viata sa le citesc pe toate. :) Mai bine ma grabesc!


Comentarii

  1. Cartile din seria Divergent le-am citit intr-o zi-doua pe fiecare, atat de mult mi-au placut! Si am fost si inca sunt total indragostita de Four. :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca toate suntem :)) poate de aceea mi.a placut mult aceasta carte :)
      Pupici!

      Ștergere
  2. N-am citit deloc seria asta. Am vazut doar primul film, dar nu m-a impresionat :(

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Imi pare rau sa aud asta.
      Gusturile sunt diferite :)
      pupicei :*

      Ștergere
  3. Sa stii ca desi nu credeam, mi se pare tentanta si aceasta serie. :)
    Pupici

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Un concealer de calitate ascunde imperfectiunile tenului

Recenzie Carte si Film: Baiatul cu Pijamale in Dungi

CONCURS ANIVERSAR - 2 ANI de BLOGGING