5 Filme vazute in Februarie

Buna dimineata, fete frumoase!

Incep prin a va ura  un calduros La multi ani! Sa fiti fericite, implinite si sanatoase! Sa aveti grija de voi si sa va bucurati de fiecare zi!



Am fost cam lenesa in ultima perioada in legatura cu blogul, dar am fost destul de productiva in ceea ce priveste celelalte lucruri din viata mea. Asa ca ma declar multumita.

Desi luna Februarie a fost destul de incarcata, am reusit sa vad cateva filme, asa ca astazi o sa va spun cateva cuvinte despre ele, insotite de recomandari sau nu. :)

Am observat ca va plac aceste postari asa ca o sa incerc sa fac una in fiecare luna. :)



Sa incepem:

Primul film pe care l-am vazut in Februarie a fost unul de la care am avut mari asteptari dar care nu a ajuns acolo unde il voiam eu.
Este vorba despre Regression:
Am ales acest film datorita Emmei. Eram curioasa sa o vad si in alt rol in afara de cel care a consacrat-o.
Nu pot spune ca nu a jucat bine in acest film, doar ca filmul in sine nu a pus-o foarte mult in valoare.
Emma joaca rolul Angelei, o tanara care isi acuza tatal de crime inimaginabile. Tatal este adus in fata justitiei si uimitor, acesta isi recunoaste faptele, descriindu-le cu amanunte, chiar daca el de fapt isi pierduse memoria.
Date fiind aceste neconcordante, este adus si un psiholog care va incerca sa patrunda mai adanc in misterele ce insotesc aceasta familie.

Finalul este intr-adevar neasteptat dar nu a fost suficient pentru a ma da pe spate.

Mi se pare un film cam de nota 7. Daca sunteti curioase, vizionati-l, dar sunt convinsa ca veti gasi si filme mai bune. :)


Dupa ce am vazut acest film la inceputul lunii, am luat o pauza destul de mare in care m-am axat pe seriale.

Dar cand am simtit apropierea Premiilor Oscar, m-am decis sa vizionez si eu cateva filme de pe lista nominalizatilor.

Am inceput cu The Revenant pentru ca toata lumea vorbea despre rolul incredibil realizat de Leonardo DiCaprio:
DiCaprio joaca rolul lui Hugh Glass, membru al unei expeditii in muntii Stancosi, care este ranit grav de un urs atunci cand incerca sa il vaneze.
A fost salvat de catre ceilalti membri ai grupului, dar ranile extrem de grave l-au lasat imobilizat pe o targa pe care colegii sai trebuiau sa o care pe un drum foarte anevoios.

Seful expeditiei desemneaza trei persoane care sa il duca pe Hugh la baza dar pe drum acesta este abandonat iar fiul sau este ucis.

Dorinta de razbunare il ajuta pe Hugh sa traiasca si sa il gaseasca pe ucigasul fiului sau.

Leonardo face un rol exceptional, dovada fiind si premiul castigat. Mi se pare ca el face cam tot filmul. Nu are multe replici dar nici nu avea nevoie de ele. :)

Parerile despre acest film sunt impartite dar mie mi-a placut foarte mult si vi-l recomand cu drag. :)


Pentru o urmatoare vizionare am ales The Danish Girl:
Pe Eddie Redmayne l-am admirat in filmul The Theory of Everything asa ca eram curioasa si despre acest nou film, mai ales ca era si nominalizat la Premiile Oscar.

Eddie joaca rolul lui Einar, un pictor renumit, casatorit cu Gerda, si ea o pictorita la fel de buna. Intr-o zi, modelul Gerdei nu ajunge si aceasta isi roaga sotul sa ii poarte dresurile si pantofii pentru ca ea sa poata termina tabloul.
Lui Einar incepe sa ii placa senzatia de a purta haine feminine. Totul porneste de la o joaca, in care Gerda il atrage, dar ajunge foarte serios atunci cand Einar isi da seama ca nu se mai simte bine in corpul pe care il are si ca isi doreste sa fie si la exterior femeie, asa cum se simte la interior.

Filmul m-a emotionat foarte mult din perspectiva Gerdei care este pusa in fata situatiei de a renunta la propriu sot, la iubirea ei de o viata, doar pentru ca acesta sa fie fericit si sa fie multumit de corpul sau.

Finalul mi-a smuls chiar si cateva lacrimi. :) Poate ca treceam si printr-o perioada mai sensibila dar chiar mi-a placut filmul foarte mult. Sper sa va placa si voua si chiar as fi curioasa sa va aud parerile in legatura cu el. :)


Am continuat seria filmelor de Oscar si am urmarit Trumbo:
Desi nu ma asteptam, a fost un film care mi-a placut destul de mult. :)
Dalton Trumbo este un scenarist foarte bun, al carui talent in plaseaza in elita de la Hollywood. Dar in acelasi timp, el face parte din Partidul Comunist si asta ii va atrage multe necazuri.
Va face parte din cei 10 scenaristi care vor fi trecuti pe lista neagra.
Va merge la inchisoare si i se va nega dreptul de a mai lucra.

Dar Trumbo nu renunta. Scrie scenarii pe care le distribuie sub alte nume sau pe care le vinde fara a cere drepturi de autor. Va castiga chiar si cateva Premii Oscar dar din pacate nu va fi recunoscut pentru munca lui.

Mi-a placut perseverenta de care a dat dovada si stoicismul care l-a ajutat sa supravietuiasca intr-o epoca in care toate ii erau potrivnice. :)

Este un film lung si nu foarte usor dar chiar cred ca merita urmarit.


Si iata ca am ajuns si la final. Ultimul film vazut in Februarie a fost filmul care a castigat marele trofeu la premiile Oscar si anume Premiul pentru cel mai bun film: Spotlight

Un film diferit. Un film care cu siguranta nu poate fi pe gustul tuturor. Dar are o poveste cu un mare impact si asta probabil l-a facut sa castige si acel premiu Oscar.
O echipa de jurnalisti de la Boston Globes, denumita The Spotlight, investigheaza musamalizarea de catre Biserica Catolica a numeroaselor abuzuri sexuale comise de preotii pedofili.

Daca vreti sa vizionati un film bun, care sa va tina in suspans si care sa va duca in mijlocul actiunii, atunci trebuie sa vedeti acest film.

Nu pot spune ca e preferatul meu dintre filmele vazute in Februarie, dar este un film foarte bun asa ca nu-l ratati.


Voi ce filme ati vazut in luna care a trecut?
Ce recomandari aveti pentru mine?









Comentarii

  1. eu am vazut aseara ”Un bunic dezlantuit”, a fost genial!

    RăspundețiȘtergere
  2. Am inceput The Revenant si Spotlight. N-am mai apucat sa le termin.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt cam lungi si pentru gustul meu, dar mi.au captat atentia totusi prin subiectele abordate :)
      Pupici!

      Ștergere
  3. Sa stii ca Spotlight voiam sa-l vad si eu diseara. Acum sunt si mai curioasa in privinta lui. Altul trecut pe lista e Trumbo. Multam frumos de recomandari :*

    RăspundețiȘtergere
  4. The Revenant l-am vazut si eu intr-una din zilele astea. Nu zic ca nu mi-a placut, dar are multe momente.. goale. Poate putina actiune nu i-ar fi stricat :)
    De pe lista ta as vrea sa vad The Danish Girl si Spotlight. In rest nu am mai vazut filme, cand am putin timp liber, continui cu serialele pe care le urmaresc :)) Te pup, o primavara minunata iti doresc!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu ma axez mai mult pe seriale. :)
      Sper sa iti placa acele doua filme :)
      Pupici!

      Ștergere
    2. ce seriale urmariti?

      Ștergere
    3. In plus fata de cele despre care am scris deja pe blog, am terminat "Hart of Dixie" si mai am putin din "Sherlock" :)

      Ștergere
  5. The Revenant e senzational, Danish Girl e pe lista mea. Iti recomand Room si Carol.

    http://the-may-day.blogspot.ro/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur sa aud ca ti.a placut The Revenant. Sper sa iti placa si Danish Girl la fel de mult :)

      Room si Carol sunt pe lista mea. La Room insa astept sa citesc mai intai cartea :)
      Puup!

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Un concealer de calitate ascunde imperfectiunile tenului

Recenzie Carte si Film: Baiatul cu Pijamale in Dungi

CONCURS ANIVERSAR - 2 ANI de BLOGGING