Recenzie Film: The Theory of Everything

Buna dimineata, fete frumoase!
Pentru astazi am ales un film, in loc de carte, pentru ca nu am mai apucat sa citesc nimic saptamana aceasta, in schimb am mai vazut cateva filme iar despre acesta chiar merita sa aflati.

Desi nu ma pricep eu foarte bine la recenzii pentru filme, incerc macar sa va aduc la cunostinta ce anume mi-a placut si mai ales daca mi-au placut anumite filme, in speranta ca pot fi o sursa de inspiratie pentru o dupa-amiaza plictisitoare. :)

Renuntasem la filme in favoarea serialelor dar iata ca in ultima perioada, cele propuse pentru Oscar m-au acaparat si am descoperit filme chiar foarte bune.

Unul dintre aceste filme foarte bune este chiar The Theory of Everything, un film despre viata lui Stephen Hawking, un fizician englez, teoritician al originii universului si unul dintre cei mai mari cosmologi ai vremurilor noastre, profesor la Universitatea Cambridge, la catedra de Matematica.
Filmul incepe din perioada 1963, cand Stephen si Jane, ambii studenti la Cambridge incep sa se cunoasca si sa dezvolte o frumoasa poveste de iubire.
Stephen lucreaza la diploma sa de doctorat si este extrem de pasionat de fizica, intr-atat incat nu si-ar vedea viata fara aceasta stiinta.

Dar tot in aceasta perioada apar si primele semne de boala. O boala crunta ce il va paraliza complet si care il va face sa aiba permanenta nevoie de ajutor. Este vorba despre Scleroza Laterala Amiotrofica, o boala ce nu afecteaza creierul, ci doar legaturile acestuia cu toti muschii, acestia incepand incet-incet sa nu mai asculte de comenzile scoartei cerebrale, ajungand la paralizie completa.

Prima intrebare pe care Stephen o pune doctorului, atunci cand acesta i-a vorbit despre boala sa, este daca aceasta ii va afecta creierul, singurul care il intereseaza cu adevarat. Pentru ca are atat de multe idei si isi doreste atat de mult sa poata demonstra originea universului, inca nu ar concepe sa nu isi mai poata folosi creierul.

Jane este alaturi de el, si chiar daca medicii ii spui lui Stephen ca mai are doar 2 ani de trait, acestia se casatoresc si au impreuna 3 copii. Incearca sa aiba o viata normala, atat cat permite boala lui Stephen, care este insa mult mai puternic decat au prezis initial medicii. Astazi adevaratul Stephen Hawking are 73 de ani, se deplaseaza cu ajutorul unui carucior si vorbeste prin intermediul unui computer special conceput de catre un prieten.

Nu renunta niciodata la ideile lui si oricat de greu i-ar fi, reuseste sa scrie o serie de carti si primeste numeroase premii, la decernarea carora participa de fiecare data.

Lupta cu propria viata in fiecare zi dar nu renunta nici macar o clipa. Si are mare dreptate cand spune ca atat timp cat exista viata, exista speranta.

Stephen Hawking este un exemplu de luptator iar filmul acesta biografic ilustreaza foarte bine greutatile peste care a trebuit sa treaca acest geniu al zilelor noastre. A avut alaturi oameni de calitate, care l-au sprijinit pe perioade mai lungi sau mai scurte, dar intotdeauna atunci cand a avut mai mare nevoie.

Daca va doriti sa vedeti un film profund, o drama a unui om genial, atunci nu stati prea mult pe ganduri si alegeti The Theory of Everything pentru ca veti fi cu siguranta surprinsi.




Comentarii

  1. asta ma atrage. sa vad cand il strecor in program :). mai am vreo trei filme la care am promis ca ma uit si n-am reusit.

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, si eu abia astept sa-l vad, aseara... am vazut Birdman... mai bine nu-l vedeam. Da, un luptator!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu am vazut birdman dar daca spui asa, mai bine nu ma uit. :D
      la filmul asta merita sa mergi. :D
      pupici!

      Ștergere
  3. Răspunsuri
    1. neaparat sa il vezi. e un film minunat si o lectie de viata. :)
      pupici!

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Un concealer de calitate ascunde imperfectiunile tenului

Recenzie Carte si Film: Baiatul cu Pijamale in Dungi

CONCURS ANIVERSAR - 2 ANI de BLOGGING