Cartea saptamanii: Trilogia Fifty Shades of Grey

Buna dimineata, fete frumoase!

Un pic impropriu spus "Cartea saptamanii" dar, dat fiind ca e vorba despre acelasi roman, impartit in 3 volume, am decis sa nu schimb nimic la titlu.

Am asteptat un pic prea mult pana sa ma decid sa citesc aceste carti. Am auzit o multime de lucruri despre ele. Atat pozitive, cat si negative. Stiind un pic cam despre ce e vorba, nu ma asteptam sa imi placa, dar am fost surprinsa in mod placut si o sa va povestesc de ce. :)


Incep prin a va spune ca le-am citit intr-un timp record, chiar in mijlocul sesiunii, in timp ce invatam si pentru examene.

Initial mi-am propus sa le citesc in vacanta si sa le termin pana pe 14 februarie cand aveam de gand sa merg la cinema pentru a viziona si filmul. Dar pentru ca asa mi se intampla la fiecare sesiune, de data aceasta m-am lasat acaparata de cartile Fifty Shades of Grey.
Si daca m-a mancat undeva sa ma apuc de ele, pai sa stiti ca nu le-am mai putut lasa pana nu le-am dat gata pe toate 3. Stateam chiar pana mai tarziu pentru ca voiam sa aflu ce se mai intampla cu cei doi.

Nu trebuie sa va mai spun ca este o carte foarte erotica, pentru ca deja probabil stiti acest lucru. In orice recenzie e specificat si e bine sa stiti asta in caz ca aveti de gand sa cititi cartile.

Dar eu am trecut dincolo de acest aspect si am citit povestea a doi oameni total diferiti.

Anastasia Steel, o tanara de 21 de ani, inocenta, neexperimentata si extrem de timida, este convinsa de colega ei de camera, Katherine Kavanagh, sa mearga in locul ei la interviul cu megalomanul Christian Grey, un interviu pe care l-a obtinut cu mare greutate si pe care nu vrea sa il piarda din cauza unei raceli.
Neavand de ales, Ana va merge la interviu, avand doar un reportofon si o lista cu intrebari compuse de Kate. Nu stie absolut nimic despre Christian, nici macar cati ani are, nici macar cum arata.

Va avea un soc atunci cand il va cunoaste si cu greu isi va infrana emotiile. Sunt cateva momente foarte amuzante in scena interviului (si de fapt presarate pe tot parcursul actiunii), pe care mi-as dori sa le vad si in film. :D Nu va spun care sunt, pentru ca nu vi s-ar mai parea hazlii daca le-ati sti dinainte.

Ei bine, lui Christian i se pare ca Ana ar putea fi o foarte buna supusa, interpretand total gresit timiditatea ei.
Incepe astfel sa o caute la job, apoi sa cerceteze totul despre viata ei si incet-incet, sa faca si el parte din aparent plictisitoarea ei existenta. Insa intentiile lui sunt departe de a fi inocente.

Christian este un Dominator innascut si este in cautarea unei noi supuse. I s-a pus pata pe Ana si crede ca aceasta ar putea fi noua lui captura.

Dar nu este totul atat de simplu. Vor aparea sentimente mult mai puternice si Ana va reusi sa scoata la iveala Omul Christian, cel ascuns in spatele Dominatorului. Ana il va schimba si va afla detalii din trecutul lui, detalii pe care poate nimeni nu le cunoaste.

Il va ajuta sa treaca peste teama lui de a fi atins si il va face sa recunoasca faptul ca si el are o inima desi neaga asta cu vehementa. Il va face sa simta si sa traiasca alaturi de ea asa cum nu a mai trait pana acum.

O poveste de dragoste care mie mi-a placut foarte mult si pe care am citit-o foarte rapid. Sunt carti care se citesc usor si desi au 600 respectiv 700 de pagini, mai mult de 2-3 zile nu veti zabovi la una, si asta in cazul in care sunteti in sesiune, ca si mine. :D

Daca nu sunteti total impotriva cartilor mult prea erotice si daca iubiti povestile de dragoste, atunci cu siguranta veti fi incantate si de aceasta trilogie. :) Puteti cumpara cartile din aceasta librarie online online si momentan beneficiaza si de reduceri importante. :)

Eu abia astept acum sa vad si filmul. Din ce am inteles se axeaza mai mult pe povestea de iubire si mai putin pe partea erotica ceea ce e perfect din punctul meu de vedere. :)

Si pentru ca este joi, va invit sa cititi si recenziile prietenelor mele:
Gabi
Alina


Comentarii

  1. tin sa te anunt ca eu deja am luat bilete pentru 13 februarie, la ora 22:30 :D vreau sa fiu printre primii care vede filmul! adevarul e...ca e taaare tentant.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. uuuu.. suuuuper. mi-as lua si eu bilete dar nu am mai luat online pana acum si pana pe 13 nu ajung la Constanta. vad eu cum fac. oricum pe 13 sigur sunt la film. :D
      puuup!

      Ștergere
    2. pentru mine a fost colega-mea si le-a luat de la cinema. cica sa fie sigura :))

      Ștergere
    3. asa ar fi trebuit sa fac si eu dar uite ca nu m-am gandit ca o sa fie chiar asa plin. am ramas uimita.. vad eu cum fac sa ajung. :D
      sigur nu pierd premiera. :)

      Ștergere
  2. Eu n-am rezistat la mai mult de jumatate din primul volum. N-a fost pe gustul meu. Si nu din cauza partilor siecsi!:)) Din multiple alte motive. Ehh, asta e! Nu pot toate cartile sa fie pe placul tuturor, nu?:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. asta clar. :) sunt carti care ne plac si altele care nu prea ne plac. am abandonat si eu multe carti la viata mea. :)) si nu sunt chiar mandra de asta. cred ca o sa ma intorc si o sa le termin candva. :D

      pupicei!

      Ștergere
  3. stiu pe cineva care oata cu lansarea filmului, s-a reapucat sa le reciteasca..nu le-amcitit recunosc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. si eu le-as reciti.. :D atat de mult mi-au placut.
      daca esti de parere ca ti-ar placea stilul acesta, nu ezita sa le citesti. :)
      pupici!

      Ștergere
  4. cred ca o sa se arunce cu rosii,dar sa stii ca pe mine nu m-a impresionat asa tare trilogia. le-am citit anul trecut, si prima idee pe care am avut-o cand am terminat lectura a fost -sandra brown cu un strop de kinky ;) plus ca actorii alesi chiar nu-mi plac, tipul chiar nu-mi inspira deloc acea forta dominatoare din cartea, iar in rolul ei mi-ar fi placut sa joace, asa cum era preconizat la inceput - Alexis Bledel, ea chiar avea potential :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu arunca nimeni cu rosii. :) gusturile sunt diverse si e si normal sa fie asa. unde am ajunge daca am fi toti la fel? :)
      eu am incercat sa urmaresc povestea de dragoste cu bune si cu rele, fara sa acord multa atentie partii kinky :D
      actorii mie imi plac separat, doar ca nu exista chimie intre ei, din pacate. :)
      pupici!

      Ștergere
  5. Mi-a placut ce si cum ai scris despre trilogie. :)

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Un concealer de calitate ascunde imperfectiunile tenului

Recenzie Carte si Film: Baiatul cu Pijamale in Dungi

CONCURS ANIVERSAR - 2 ANI de BLOGGING