Ziua internationala a Cartii

Buna, fetelor!
Stiati ca astazi, 23 aprilie, se sarbatoreste Ziua Internationala a Cartii si a drepturilor de autor? Este o zi care incurajeaza lectura, asa cum probabil v-ati dat deja seama.
Eu nu am nevoie de o zi speciala pentru a citi, pentru ca stiti deja cat de mult ador sa fac asta. Mi-as cumpara carti in fiecare zi daca nu ar fi nici o problema care sa ma impiedice.
Dar ma bucur sa stiu ca si Cartile au o zi a lor in care sunt in prim plan. Prima manifestare a acestei sarbatori a avut loc in anul 1995. 
Ziua de 23 aprilie a fost aleasa pentru ca are legatura cu moartea a doi mari scriitori ai tuturor timpurilor (William Shakespeare si Miguel de Cervantes), dar si a altor autori din intreaga lume.

Si pentru a marca aceasta Zi A Cartii, majoritatea librariilor si editurilor au promotii speciale pentru noi.
In Romania este o sarbatoare dubla in aceasta zi, pentru ca din 2005, tot pe 23 aprilie se sarbatoreste si ziua Bibliotecarului. Asa ca avem doua motive de sarbatoare. 
Si librariile online au pentru noi de doua ori mai multe promotii.

Elefant este una dintre librariile mele preferate, pentru ca mereu ma tenteaza cu preturi bune pentru cartile din oferta. In plus, de curand a suferit o tranzitie importanta si acum nu este doar o librarie online ci chiar un Mall online pentru ca au si cosmetice, haine si incaltaminte, pe care le putem procura la fel de usor.

Si pentru ca Ziua Internationala a Cartii nu poate fi trecuta cu vederea, cei de la Elefant ofera transport gratuit la toate comenzile, alaturi de reduceri foarte mari.
Din acest motiv, mie imi este extrem de greu sa ma abtin, asa ca am adaugat in wishlist cateva carti, iar pana la sfarsitul zilei ma gandesc serios daca plasez sau nu comanda, desi eu inclin serios spre Da.
Insa am mai dat o comanda si zilele trecute si bugetul s-a redus drastic. Dar pentru carti, exista intotdeauna o sursa secreta :)))

Omul de zapada este o carte pe care mi-am dorit-o inca de cand am vazut-o intr-o librarie fizica, in urma cu vreo cateva saptamani. De atunci am cautat variante mai bune de pret, iar astazi Elefant are pentru ea o reducere de 28%.
Este un thriller pe care imi doresc sa-l citesc, dar nu singur, ci alaturi de celelalte carti din seria detectivului Harry Hole. Sunt in cautarea lor si sper ca in curand sa am intreaga colectie. :D

A doua carte pe lista mea este Dexter - Vise intunecate. Este lesne de inteles de ce am ales-o. Este prima carte dintr-o serie care a stat la baza serialului Dexter. V-am spus si cu alta ocazie ca este unul dintre serialele mele favorite. L-am terminat in urma cu vreo luna dar l-as revedea oricand. Nu am stiut pana acum ca exista o serie de carti care a stat la baza sa, dar pentru ca am aflat, am de gand sa le citesc pe toate.

 
Ultima carte aleasa astazi face parte din colectia Strada Fictiunii, de la Editura All, o editura care imi place foarte mult. Un pic diferita de celelalte carti din aceasta colectie, Glasul Mortilor pare un thriller captivant, exact pe gustul meu. Din recenziile pe care le-am scris pana acum, cred ca v-ati dat seama ca imi face mare placere sa citesc astfel de carti. Reducerea de 35% este una considerabila, care te imbie la cumparaturi.

Aceste carti, dar si foarte multe altele, sunt incluse astazi in diverse oferte. Le puteti descoperi pe toate la sectiunea Oferte Speciale care cuprinde pe langa carti si haine, incaltaminte si multe cosmetice. Asa ca putem avea aproape tot ceea ce ne intereseaza. Pe mine ma bucura tare mult transformarea site-ului Elefant de la statutul de librarie online la cel de Mall Online.
Voi ce parere aveti?






Comentarii

  1. Si eu am plasat o comanda mititica azi. ;))
    Trebuie sa sarbatorim ziua cartii.:)
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ma bucur sa aud asta :) chiar nu trebuie sa lasam ocaziile sa treaca pe langa noi :D
      pupici!

      Ștergere
  2. fara carti am fi mai tristi. cel putin asa zic eu.

    am vazut ca au fost oferte tare faine, insa m-am abtinut ca m-am apucat de citit stephen king pe net :)).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. am si eu multe carti de-ale lui tot in format pdf. abia astept vara sa ma apuc serios de citit :))

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Un concealer de calitate ascunde imperfectiunile tenului

Recenzie Carte si Film: Baiatul cu Pijamale in Dungi

CONCURS ANIVERSAR - 2 ANI de BLOGGING